6 ting å vite om skoliosexual term

Del på Pinterest

Hva dette begrepet betyr?

Skolioseksuell er et relativt nytt begrep som refererer til personer som er tiltrukket av transgender eller ikke-binære mennesker.

Sekund en kilde, Begrepet dateres tilbake til 2010 og ble hovedsakelig brukt i LGBTQIA-samfunnene og på nettsteder som Tumblr og Reddit.

Noen som er Transgender, har en god identitet som er forskjellig fra det som er tildelt hennes fødsel.

Ikke-binær refererer til noen som ikke er identifisert utelukkende som en mann eller en kvinne. De kunne identifisere seg som flere sjangre, ingen kjønn eller en annen type helt.

Til slutt betyr det forskjellige ting for forskjellige mennesker

Ord endres gjennom årene og også relativt ukjente ord som skolioseksuelle betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker.

Noen definerer det bare tiltrukket av ikke-binære mennesker.

Andre tror det betyr tiltrekning for alle som ikke er cisgender. Folkene som er cisgender identifiserer med den typen de ble tildelt til fødselen.

Imidlertid tror andre at denne seksuelle identiteten kan inkludere cisgender folk som er kjønnskader i sine uttrykk.

Med andre ord, denne tolkningen inkluderer folk som ikke overholder kjønnsforventninger. For eksempel, menn cisgender bærer sminke og neglelakk eller kvinner cisgender bærer såkalte menns klær.

Skolioseksuelle mennesker kunne bli tiltrukket av folk som leker med kjønnsstandarder, uansett om den personen er cisgender.

Mange lurer på om begrepet er til og med nødvendig

Mange tror ikke at begrepet skolioseksuelle er nødvendig.

For eksempel tror noen mennesker det er galt å definere attraksjonen basert på det faktum at noen er cisgender.

Fordi trans menn er menn og trans kvinner er kvinner, for å definere dem basert på å være trans i stedet for dem, ser det ut som en & # 8217;.

Andre understreker at skoliiseksuelle er en etikett som ofte brukes av folk som fetish transgender folk i en potensielt dehumanizing måte.

Selv om ikke alle som identifiserer seg som skolioseksuelle fetishers trans & # 8211 personer; Og mange skolioseksuelle mennesker er trans & # 8211; andre liker ikke å bruke denne etiketten fordi de vil unngå den negative konnotasjonen.

Noen foretrekker å bruke andre vilkår for å beskrive deres seksualitet

Som en bruker reddit stresset, Prefikset Skolio & # 8211; Drift fra et gresk ord som betyr foldet, skrå eller divergerende & # 8211; som også er roten til skolioseordet, en tilstand hvor vertebral kolonne kurver på en unormal måte.

Når det brukes på folk, kan det virke som uttrykket impliserer ikke-binært og at transpersonene er & # 8220; stunts & # 8221; som har en negativ konnotasjon.

Allotroposeksuell, med prefikset Allotropo-, er nærmere de greske ordene for og # 8221; og & # 8220; livsstil & # 8221;. Dette har en mindre negativ konnotasjon.

Ceteroseksuell, som har opprinnelsen til ord på latin, betyr seksuell tiltrekning for noen som ikke er binær.

Og andre helt unngå å bruke etikettene

Mange som hovedsakelig er tiltrukket av transgender og ikke-binære mennesker, kan ikke bruke ordet skolioseksuelle.

De kan også velge å ikke merke seksualiteten i det hele tatt. Og det er greit!

Etiketter kan hjelpe noen mennesker til å finne en følelse av samfunn og kan huske dem at de ikke er sol.

Gi et navn til dine følelser kan hjelpe deg med å føle deg validert. Det kan også hjelpe deg med å beskrive deg selv og artikulere dine følelser.

Men for andre kan etikettene virke unødvendige og begrensende.

Men beskriv det eller beskriv ikke det avhenger helt av deg

Bestem om og hvordan å merke din orientering kan være vanskelig, men språket du bruker til å beskrive det er din og bare din.

Ingen bør pålegge deg en etikett, og du bør heller ikke fortelle deg at orienteringen din er feil, lavere eller ugyldig.

Uansett hvem du er tiltrukket, prøv å praktisere et tryggere sex hvis du er seksuelt aktivt.

Og hvis du er på utkikk etter en helsetjenester som er LGBTQIA, har vi dekket deg.