Symptomer på & # 039; Pulmonal arteriell hypertensjon: tretthet og mer

Pulmonal arteriell hypertensjon

L’pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er en sjelden form for hypertensjon. Forekommer i lungearterier, som strømmer fra hjertet og gjennom lungene.

De tvungen og begrensede arteriene hindrer hjertet av å pumpe tilstrekkelig blod. Når en innsnevring oppstår, må hjertet måtte jobbe mer for å kompensere for. Dette øker blodtrykket drastisk i pulmonale arterier og i hjertet.

Som betingelsen forverres og trykket øker, kan du begynne å eksperimentere med en rekke tegn og symptomer.

En forsinkelse i symptomer

Måneder kan være nødvendig, selv år før begrensningene og krympingen av arterier blir ganske alvorlige for å øke presset. Av denne grunn kan PAH utvikles i flere år før symptomene blir åpenbare.

Videre er PAH-symptomer ikke umiddelbart identifiserbare som forårsaket av PAH. Med andre ord, mange av symptomene er vanlige for andre forhold. Enda verre, du kan lett ignorere dem, som generelt vil de gradvis komme heller enn raskt. Dette gjør en korrekt diagnose vanskeligere.

Gjenkjenne de første symptomene

De første symptomene på PAH, spesielt kortpustethet og tretthet, kan få deg til å tro at du bare er ute av form. Tross alt er det ikke sjelden å være pusten etter å ha klatret forskjellige ramper av trapper, selv om du er fysisk aktiv hver eneste dag. Av denne grunn ignorerer mange mennesker symptomene på PAH og lar sykdommen utvikle seg uten behandling. Dette gjør den verste og potensielt dødelige tilstanden.

Kortpustethet

En av de første symptomene på PAH du kan legge merke til, er mangelen på pusten. Arteriene og blodkarene som bærer blod inn i og gjennom lungene gjør pusten mulig. Inspirasjon og utåndingsrutine bidrar til å raskt bringe rik oksygenluft og utvise oksygenfri luft. PAH kan gjøre den koreografert rutinen vanskeligere, til og med slitsomt. Oppgaver når de var enkle & # 8211; Klatre trappene, gå til den isolerte, rengjør huset & # 8211; De kan bli vanskeligere og la deg puste raskt.

Tretthet og svimmelhet

Når lungene ikke klarer å motta nok blod til å fungere skikkelig, betyr det at kroppen din og hjernen din ikke mottar nok oksygen. Kroppen din trenger oksygen for å utføre alle leksene dine. Uten det kan du ikke fortsette med din normale rutine. Bena dine blir slitne raskere etter en tur. Din hjerne og # 8217; behandling av tanke vil virke mer linse, mer arbeidskrevende. Generelt vil du føle deg trøtt tidligere og lettere.

Mangelen på hjernens oksygen øker også risikoen for svimmelhet eller besvimelse (synkope).

Hevelse i lemmer

PAH kan forårsake hevelse eller ødem til ankler, ben og føtter. Hevelsen oppstår når nyrene ikke klarer å eliminere avfall fra kroppen tilstrekkelig. Væskebehandling blir mer og mer sannsynlig så lenge Pah lider.

Blå lepper

Hjertet ditt pumper rik på oksygenrøde blodlegemer gjennom kroppen din for å hjelpe deg med å mate alle aktivitetene og funksjonene du trenger. Når mengden oksygen i røde blodlegemer er utilstrekkelig på grunn av PAH, kan kroppsdeler ikke få oksygen de trenger. Lavt oksygenivå i huden og i leppene kan forårsake en blåaktig farge. Denne tilstanden kalles cyanose.

Uregelmessig hjerterytme og brystsmerter

L’økt press i hjertet betyr at hjertets muskler jobber hardere enn de burde. Over tid svekkes disse musklene. Et svekket hjerte kan ikke slå godt eller regelmessig som det en gang. Til slutt, dette kan forårsake uregelmessig hjerterytme, et akselerert hjerterytme eller hjertebanken.

L’økt blodtrykk i hjertet og arteriene kan forårsake smerte eller brysttrykk. Et overbelastet arbeidshjerte kan også forårsake uvanlig thorax smerte eller brysttrykk.

Flere symptomer på forskjellige mennesker

Hver person med PAH vil oppleve et annet utvalg av symptomer. Selv alvorlighetsgraden av symptomene vil avvike fra person til person. Veien til en person med PAH L’det vil ikke nødvendigvis være nyttig for en annen person fordi banen med PAH og behandlingsalternativer er så individualisert.

Men du kan tegne Brukerstøtte fra andre som har Pah, lær av sine erfaringer og former din tilnærming til behandling av PAH tilsvarende. Mer informasjon om narkotika som brukes til å behandle PAH.

Snakk med legen din

Legen din kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til symptomene dine.

Legen vil be deg om å gjennomgå en rekke tester for å eliminere noen av de falske positive som er nevnt ovenfor. Du vil sannsynligvis starte med en fysisk undersøkelse, thorax radiografi, blodprøve, elektrokardiogram (EKG) og ekkokardiogram. Hvis du mistenker IPA, vil du kjøre en’andre testserier for å nøyaktig diagnostisere tilstanden.

Ikke vent hvis du opplever PAH-symptomer. Lengste aspekter, mer alvorlige kan bli disse symptomene. Til slutt kan PAH begrense deg til å gjøre hele den hele den fysiske aktiviteten. Ytterligere symptomer blir mer sannsynlig med utviklingen av sykdommen.

Hvis en av disse symptomene oppstår eller du mistenker at PAH lider, gjør en avtale med legen din. Sammen kan du identifisere og behandle denne sjeldne typen hypertensjon.