6 kjente personer med schizofreni

Schizofreni er en langsiktig (kronisk) psykisk helseforstyrrelse som kan påvirke nesten alle aspekter av livet ditt. Det kan påvirke din måte å tenke på, og kan til og med avbryte din oppførsel, dine relasjoner og dine følelser. Uten tidlig diagnose og behandling er resultatet usikkert.

På grunn av kompleksiteten rundt schizofreni, har kjendiser med denne tilstanden komme ut for å snakke om deres erfaringer. Deres historier tjener som inspirasjon og deres handlinger bidrar til å bekjempe stigmaet om lidelsen.

Oppdag syv av disse kjendiser og hva de har å si om schizofreni.

Mer informasjon: Forståelse Schizofreni »

1. Lionel Aldridge

Lionel Aldridge er kanskje best kjent for sin rolle i # 8217; Hjelper Green Bay Packers Win Two Super Bowl Championships i årene & # 8216; 1960. Fortsatte å trekke seg tilbake fra spillet til å fungere som sportsanalytiker.

Aldridge begynte å legge merke til noen endringer i sine 30 år som har opprørt sitt liv og relasjoner. Han skilt og det var enda en hjemløs i et par år i årene og # 8216; 1980.

Han begynte å snakke offentlig om schizofreni kort tid etter å ha mottatt en diagnose. Nå fokuserer det på å gjøre taler og snakke med andre om sine erfaringer. [8220; da jeg startet, # 8217; Jeg gjorde for å holde meg stabil & # 8221; sa Hun sa. & # 8220; men når de er helbredet, fungerer den som en måte å få informasjonen & # 8230; Mitt resultat er at folk føler hva som kan gjøres. Folk kan helbrede fra psykisk lidelse og gjøre det. Stoffet er viktig, men bryr seg ikke. Jeg vant med de tingene jeg gjorde for å hjelpe meg selv og folk som kunne lide nå eller folk som kunne vite at noen lidelse kan høre det. & # 8220;

2. Zelda Fitzgerald

Zelda Fitzgerald var mest kjent for å være gift med den amerikanske modernistiske forfatteren f. Scott Fitzgerald. Men i løpet av hans korte liv var Fitzgerald en verdslig person som også hadde sine kreative aktiviteter, hvordan å skrive og male.

Fitzgerald ble diagnostisert med schizofreni i 1930, ALLE «8217; alder 30. Han tilbrakte resten av livet i og utenfor de psykiske helsefasilitetene til hans død i 1948. Hans kamper med psykiske problemer var offentlignotater. Og mannen hennes brukte dem selv som inspirasjon for noen av de kvinnelige tegnene i hans romaner.

I en 1931 brev Til hennes ektemann skrev han: Jeg tenker alltid på deg og om natten, jeg bygger en varm rede av ting jeg husker og røyker i din søthet til morgenen & # 8221;.

3. Peter grønn

L’Tidligere Fleetwood Gitarist Mac, Peter Green, diskuterte offentlig sine erfaringer med schizofreni. Mens han tilsynelatende var på toppen av verden med sitt band, begynte det personlige livet til grønt å miste kontrollen i de tidlige årene og # 8216; 1970.

Fortalte Los Angeles Times Da han ble innlagt på sykehus. «Jeg kastet ting rundt og smadrer ting. Jeg brøt vindruten til bilen;. Politiet tok meg til stasjonen og spurte meg om jeg ønsket å gå på sykehuset. Jeg sa ja fordi jeg ikke følte seg trygg å gå tilbake til noen’en annen del. & # 8221;

Grønn har gjennomgått aggressive behandlinger som inkluderte flere stoffer. På slutten forlot han sykehuset og begynte å spille gitaren. Han sa: «All’startet meg skadet fingrene mine og jeg lærer fortsatt igjen. Det jeg oppdaget er enkelhet. Gå tilbake til basene. Jeg bekymret og gjorde ting svært komplisert. Nå holder jeg ting enkelt. & # 8220;

4. Darrell Hammond

Hammond er kjent for sin parodia i & # 8220; lørdag kveld live & # 8221; av kjendiser og politikere som John McCain, Donald Trump og Bill Clinton. Men publikum ble overrasket da han diskuterte offentligheten de svært alvorlige temaene i mental helse og misbruk.

I en CNN-intervju, Skuespilleren beskrev spedbarnsmisbruk påført av sin mor. Under sin første voksen alder forklarte Hammond hvordan schizofreni ble diagnostisert sammen med andre betingelser for mental helse. Han sa: «Jeg tok opp til syv stoffer samtidig. Legene visste ikke hva jeg skulle gjøre med meg & # 8220;.

Etter å ha forlatt & # 8220; Saturday Night Live & # 8221; Hammond begynte å snakke om hans avhengigheter og hans personlige kamper og skrev en memoir-bok.

5. John Nash

Den avdøde matematiske og professor John Nash er kanskje den mest berømte for representasjonen av historien sin i 2001-filmen & # 8220; på vakre sinn og # 8221;. Filmen forteller erfaringene fra Nash med Schizofreni, som noen ganger krediteres som en kilde til noen av hans største matematiske funn.

Nash frigjør ikke mange intervjuer om sitt personlige liv. Men han skrev sin tilstand. Er kjent for sa, & # 8220; Folk selger alltid ideen om at folk med psykiske sykdommer lider. Jeg tror galskap kan være en rømningsrute. Hvis ting ikke går så bra, kanskje du vil forestille deg noe bedre. & # 8221;

6. Spence Jump

Hopp over Spence var en gitarist og låtskriver kjent for sitt arbeid med det psykedeliske bandet Moby drue. Schizofreni ble diagnostisert under opptaket av et album med bandet.

Senere Spence debuterte et soloalbum, som kritiserer som «Crazy Music & # 8221;. Men til tross for sin mening på Spence’s musikk, var hans tekster kanskje en ventilasjon for å snakke om sin tilstand. La oss ta, for eksempel, teksten til en sang som heter & # 8220;Små hender& # 8220 ;: små hender applaudering / barn er glade / små hender som elsker over hele verden / små hender som strammer / sannheten som griper / en verden uten smerte for alle.

For å lære mer: Jeg vil ikke la Schizofrenia definere vårt vennskap’»