6 grunner til å prøve organiske stoffer for Crohns sykdom: Hva du kanskje ikke vet

Som noen som bor med Crohns sykdom, har du sikkert hørt om organiske stoffer, og du kan ha engang tenkt på å bruke dem alene. Hvis noe holder deg, er du på rett sted.

Her er seks grunner til at du kanskje vil revurdere denne avanserte typen behandling og forslag til hvordan du gjør det.

1. Du svarer ikke på tradisjonelle behandlinger for Crohns sykdom

Kanskje det er litt & # 8216; du tar forskjellige stoffer for Crohns sykdom, som steroider og immunmodulatorer. Men du har fortsatt rehabilisasjoner flere ganger til året.

De Retningslinjer for’American College of Gastroenterology (ACG) Jeg anbefaler på det sterkeste å ansette et biologisk middel hvis du lider av Crohns sykdom moderat til alvorlige steroidebestandige eller immunmodulatorer. Legen kan også vurdere å kombinere en biologisk med en immunmodulator, selv om du ennå ikke har prøvd disse stoffene separat.

2. Du har en ny diagnose

Tradisjonelt involverte behandlingsplaner for Crohns sykdom en gradvis tilnærming. Billigste stoff, som steroider, har blitt testet først, mens de dyreste biologene har blitt testet sist.

Mer nylig krever retningslinjene en topp-ned tilnærming til behandling, siden testene har angitt positive resultater med biologiske behandlinger i nye diagnostiske pasienter.

For eksempel, en Stort studio Data om medisinske uttalelser funnet at L’Starte biologiske stoffer Alle’Behandlingstart for Crohns sykdom forbedrer stoffresponsen.

Studiegruppen som startet anti-tnf biologiske stoffer hadde betydelig lavere behov for steroider for behandling av eksacerbasjoner sammenlignet med andre studiegrupper. De hadde også færre kirurgiske inngrep på grunn av Crohns sykdom.

3. En komplikasjonsnotat oppstår som en fistel

Fistrents er unormale forbindelser mellom kroppsdeler. I Crohns sykdom kan en fistel oppstå når en «-sår, sår strekker seg gjennom tarmveggen, som forbinder tarmen og huden, eller # 8217, tarmene og et annet organ.

Hvis en fistel er smittet, kan det være farlig for livet. Organiske stoffer kjent som TNF-hemmere kan foreskrives av legen hvis du har en fistel fordi de er så effektive.

FDA godkjente organiske stoffer spesielt for behandling av Fistling Crohn-sykdommen og for å opprettholde fistelets lukning.

4. Du vil beholde remisjonen

Det er kjent at kortikosteroider bestemmer remisjon, men ikke klarer å beholde det. Hvis du tar steroider i tre måneder eller mer, kan legen din i stedet starte med en biologisk. Kliniske studier viser at anti-TNF biologiske stoffer er i stand til å opprettholde remisjon hos pasienter med moderat alvorlig Crohn-sykdom.

De ACG Det har etablert at fordelene med disse legemidlene for å opprettholde remisjon overstige skader for de fleste pasienter.

5. Dosen kan bare utføres en gang i måneden

Tanken på A’injeksjon kan være skummelt, men etter de få innledende dosene administreres de fleste organiske stoffer bare en gang i måneden. Også nålen er veldig liten og stoffet er bare injisert under huden.

De fleste organiske stoffer tilbys også i form av en terapper: Dette betyr at du kan få injeksjoner uten å se nålen til å se nålen. Du kan til og med gi deg noen organiske stoffer hjemme etter at du har tilstrekkelig opplært på hvordan du gjør det.

6. Organiske stoffer kan ha færre bivirkninger enn steroider

Kortikosteroider brukes til å behandle Crohns sykdom, som prednison eller budsonide, loven undertrykker hele immunforsvaret.

Den biologiske, D’annen del, arbeid mer selektiv ved å målrette spesifikke proteiner i immunsystemet ditt, viste seg allerede å være forbundet med betennelsen i Crohn. Av denne grunn har de færre bivirkninger enn kortikosteroider.

Nesten alle stoffer innebærer risikoen for bivirkninger. For biologiske, er de vanligste bivirkningene knyttet til måten de administreres på. Mild irritasjon, rødhet, smerte eller en reaksjon i injeksjonsstedet kan forekomme.

C’Det er også en litt høyere risiko for infeksjon, men risikoen er ikke så høy som andre stoffer, for eksempel kortikosteroider.

Overcom din nøling

Den første organiske for Crohns sykdom ble godkjent i 1998, så biologene har en fin PO & # 8216; av erfaring og sikkerhetstester som skal demonstreres av seg selv. Du kan nøle med å prøve en biologisk behandling fordi du hørte dem var narkotika & # 8220; sterk & # 8221; eller er du redd for høye kostnader.

Mens det er sant at organisk regnes som en «8217; mer aggressivt behandlingsalternativ, er biologics også mer målrettede stoffer og fungerer veldig bra.

I motsetning til noen gamle behandlinger for Crohns sykdom svekkes hele immunforsvaret, målretter biologiske stoffer som er kjent med spesifikke inflammatoriske proteiner som er kjent for å være involvert i Crohns sykdom. Tvert imot undertrykker kortikosteroid medisiner hele immunsystemet.

Velg en biologisk

Før organiske legemidler, det var få behandlingsalternativer så vel som kirurgi for folk med alvorlig Crohn-sykdom. Nå er det flere alternativer:

  • Adalimumab (Humira, Exemptia)
  • Certolizumab Pegol (Cimzia)
  • Infliximab (Remicade, Remsima, inflektra)
  • Natalizumab (Tysabri)
  • Ustekinumab (Stelara)
  • Vedolizumab (Entyvio)

Du må samarbeide med ditt forsikringsselskap for å finne ut om en biologisk detalj er dekket av planen din.

Det er klart at organiske stoffer har forbedret panoramaet av mulighetene for å behandle Crohns sykdom og andre autoimmune problemer. Forskning fortsetter å vokse på økologiske produkter, noe som gjør at flere behandlingsmuligheter er tilgjengelige i fremtiden.

Til slutt er din behandlingsplan en beslutning tatt i beste fall med legen din.