Skjoldbrusk papillær karsinom

Cos’er den papillære karsinom av skjoldbruskkjertelen?

Skjoldbruskkjertelen har formen på en sommerfugl og ligger over kragebenet i midten av nakken. Dens funksjon er å utskille hormoner som regulerer metabolisme og vekst.

Uvanlige knuter på nakken kan være et symptom på et skjoldbruskproblem. Mesteparten av tiden vil nodulen være godartet og ufarlig. Det kan være en enkel opphopning av overflødige skjoldbruskkjertelceller som har dannet en masse stoff. Noen ganger er nodulen et papillært karsinom av skjoldbruskkjertelen.

Det er fem typer skjoldbruskkreft. Den papillære karsinafet av skjoldbruskkjertelen er den vanligste typen. Denne svulsten er mer vanlig hos voksne over 45 år.

Skjoldbrusk papillær karsinom er en langsom vekstkreft som vanligvis utvikler seg i en lobe av skjoldbruskkjertelen. Når fanget i sine opprinnelige stadier, har denne kreften en høy overlevelsesrate.

Symptomer på papillær skjoldbruskkarcinom

Skjoldbruskkjertel Papillærkreft er generelt asymptomatisk, noe som betyr at det ikke har noe symptom. Du kan høre en knutepunkt på skjoldbruskkjertelen, men de fleste skjoldbruskkjertelnodulene er ikke kreftfremkallende. Men hvis du føler en knute, bør du fortsatt se legen din. De vil kunne gi deg en eksamen og bestille diagnostiske tester om nødvendig.

Hva er årsakene til det papillære karsinom av skjoldbruskkjertelen?

Den eksakte årsaken til skjoldbruskkjertelpapillær karsinom er ukjent. En genetisk mutasjon kan være involvert, men videre forskning er nødvendig for å bekrefte denne hypotesen.

En risikofaktor for sykdommen er visning av hodet, nakken eller brystet til stråling. Dette skjedde oftere før årene og # 8216; 1960, da strålingene var a Felles behandling For forhold som L’akne og mandler betent. Noen ganger er stråling fortsatt brukt til å behandle noen typer kreft.

Personer utsatt for atomkatastrofer eller som har bodd innen 200 miles fra en atomkatastrofe, har høy risiko. Du må kanskje ta kaliumjodid for å redusere risikoen for å utvikle kreft.

Test og diagnose av skjoldbruskkjertel Papillærkreft

Legen kan diagnostisere skjoldbruskkjertelpapillærkarsinom ved hjelp av en rekke tester. En klinisk eksamen vil oppdage noen hevelse i skjoldbruskkjertelen og nærliggende stoffer. Legen kan da bestille en ‘8217; sug med slank skjoldbrusknål. Dette er en biopsi der legen samler stoffet fra knutepunktet på skjoldbruskkjertelen. Dette stoffet undersøkes deretter til mikroskopet for tumorceller.

Blodprøver

Legen kan foreskrive blodprøver for å kontrollere nivåene av skjoldbruskkjertelen (TSH) stimulerende hormon. TH er hormonet produsert av hypofysen, som stimulerer frigjøringen av’skjoldbruskhormon. For mye eller for lite Tsh er en grunn til bekymring. Kan vise en rekke skjoldbrusk sykdommer, men det er ikke spesifikt for enhver tilstand, inkludert kreft.

Ultralyd

En tekniker vil utføre en ultralyd i skjoldbruskkjertelen. Denne bildeprøven vil tillate legen å se størrelsen og formen på skjoldbruskkjertelen. De vil også kunne oppdage noen knuter og avgjøre om de er faste eller fulle av flytende masser. Nodulene fulle av væske er vanligvis ikke kreftfremkallende, mens de faste har flere sjanser til å være ondt.

Skjoldbruskskanning

Legen kan også skanne skjoldbruskkjertelen. For denne prosedyren vil du innta en liten mengde radioaktivt fargestoff som skjoldbruskkjertelen din vil absorbere. Ser på knutepunktet på skanningen, vil legen se om det er & # 8220; hot & # 8221; O & # 8220; kaldt & # 8221;. De varme knutepunktene absorberer mer farger enn det omkringliggende skjoldbruskkjertelen og er vanligvis ikke kreftfremkallende stoffer. De kalde nodulene absorberer ikke den samme mengden fargestoffer av det omkringliggende vevet og er mer sannsynlig å være ondartet.

Biopsi

Legen utfører en biopsi for å plukke opp et lite stykke stoff fra skjoldbruskkjertelen. En definitiv diagnose er mulig etter at stoffet ble undersøkt under mikroskopet. Dette vil også tillate en diagnose av hva slags skjoldbruskkreft er tilstede.

Legen vil utføre biopsien ved å utføre en prosedyre som kalles sug med slank nål. Eller de kan gjøre kirurgi hvis de trenger en større prøve. Under operasjonen vil legen ofte fjerne mye av skjoldbruskkjertelen, og hvis det er nødvendig, vil det også være i stand til å fjerne hele kjertelen.

Snakk med legen din før en biopsi eller andre tester hvis du er i tvil eller spørsmål. Legen din bør forklare hva medisiner du måtte trenge etter operasjonen;.

Skjoldbruskkjertel Papillary Cancer Staging

Etter diagnosen, vil legen scene kreft. Staging er begrepet som brukes til å indikere hvordan legene klassifiserer alvorlighetsgraden av en sykdom og den nødvendige behandlingen.

Scenen for skjoldbruskkreft er forskjellig fra det for andre svulster. Det er faser på 1 til 4, i økende grad av tyngdekraften. Staging tar også hensyn til L’alder av en person og skjoldbruskkreft-subtypen. Staging for kreftpapillær av skjoldbruskkjertelen er som følger:

Folk under 45 år

 • Stadion 1: Tumoren er av hvilken som helst størrelse, den kan være i skjoldbruskkjertelen og kan spre seg til nærliggende vev og lymfeknuter. Kreft har ikke spredt seg til andre deler av kroppen.
 • Trinn 2: Tumoren er av hvilken som helst størrelse og har spredt seg til andre deler av kroppen som lungene eller beinene. Det kan ha spredt seg til lymfeknuter.

Det er ingen fase 3 eller trinn 4 for personer under 45 med papillær skjoldbruskkreft.

Folk over 45 år

 • Stadion 1: Tumoren er mindre enn 2 centimeter (cm) og kreft er bare funnet i skjoldbruskkjertelen.
 • Stadion 2: Svulsten er større enn 2 cm, men mindre enn 4 cm og er fortsatt bare i skjoldbruskkjertelen.
 • Stadion 3: Tumoren er større enn 4 cm og har vokst litt utenfor skjoldbruskkjertelen, men det har ikke spredt seg til lymfeknuter eller andre naboer. Eller svulsten er av hvilken som helst størrelse og kunne ha vokst litt utenfor skjoldbruskkjertelen og spredt til lymfeknuter rundt skjoldbruskkjertelen i nakken. Det har ikke spredt seg til andre lymfeknuter eller andre organer.
 • Stadion 4: Tumoren er av hvilken som helst størrelse og har spredt seg til andre deler av kroppen som lungene og beinene. Det kan ha spredt seg til lymfeknuter.

Behandling for skjoldbruskkjertel papillær karsinom

Sekund Mayo Clinic, Typisk behandling for skjoldbruskkjertel Papillærkreft inkluderer:

 • kirurgi
 • Radioterapi, inkludert radioaktiv jodterapi (NCI)
 • kjemoterapi
 • Terapi med skjoldbruskhormoner
 • Målrettet terapi

Hvis skjoldbruskkjertelen papillær kreft ikke er metastata eller utbredt, er kirurgi og radioaktiv jod de mest effektive behandlingene.

Kirurgi

Hvis du har en skjoldbruskkreftkirurgi, kan du ha fjernet en del eller hele skjoldbruskkjertelen. Legen din vil gjøre det ved å praktisere A’gravering i nakken når du er under sedering. Hvis legen din fjerner hele skjoldbruskkjertelen, må du ta ytterligere skjoldbruskhormoner for resten av livet ditt for å håndtere hypothyroidismen.

Radioterapi

Det er to forskjellige typer strålebehandlinger: ekstern og intern. Ekstern stråling innebærer en ekstern kropp til kroppen som sender stråling til kroppen. Intern radioterapi, radioaktiv jodterapi (radioiodio), er tilgjengelig i væske eller pilleform.

Ekstern stråling

Ekstern strålestråling er en behandling som styrer røntgenbjelker i området # 8217;. Denne behandlingen er mer vanlig for andre aggressive former for skjoldbruskkreft. Det brukes oftere hvis papillær skjoldbruskkreft sprer seg fra skjoldbrusk eller når risikoen for kirurgi er for høy.

Ekstern strålestråling kan også gi palliativ behandling når en kur ikke er mulig. Palliative behandlinger bidrar til å håndtere symptomer, men påvirker ikke kreft.

Intern stråling

For å produsere skjoldbruskhormonet, tar skjoldbruskkjerter jod fra blodstrømmen og bruker den til å produsere hormon. Ikke c’det er en annen del av kroppen din som konsentrerer jod på denne måten. Når kreftskjoldbruskceller absorberer radioaktivt jod, dreper celler.

Radioaktiv jodterapi innebærer forbruk av radioaktivt materiale I-131. Du kan motta denne polikliniske terapien fordi I-131-legemidlet er tilgjengelig i en væske eller en kapsel. Det meste av den radioaktive delen av stoffet vil bli eliminert av kroppen din innen en uke.

Kjemoterapi

Kjemoterapeutiske legemidler hindrer tumorceller å dele. Du vil motta denne injeksjonsbehandlingen.

Det finnes forskjellige typer kjemoterapeutiske stoffer som retter seg mot bestemte typer kreftceller. Legen din vil hjelpe deg med å bestemme hvilken medisinering som passer best for deg.

Terapi med skjoldbruskhormoner

Hormonal terapi er en kreftbehandling som fjerner hormoner eller blokkerer handlingen og blokkerer veksten av kreftceller. Legen kan foreskrive legemidler som hindrer kroppen i å produsere hormoner skjoldbruskstimulatorer. Dette er hormoner som forårsaker kreftutvikling i skjoldbruskkjertelen.

Noen mennesker med delvis fjernet skjoldbruskkjertel vil ta erstatningshormonelle piller fordi deres skjoldbruskkjertel ikke kan produsere nok skjoldbruskhormoner.

Målrettet terapi

Målrettede terapi medisiner søker en bestemt funksjon i kreftceller, som en genetisk mutasjon eller et protein, og holder seg til de cellene. En gang angrepet, kan disse stoffene drepe celler eller kan hjelpe andre terapier, for eksempel kjemoterapi, å jobbe bedre.

Målrettede terapeutiske stoffer Godkjent skjoldbruskkreft inkluderer vandetanib (Caprelsa), Cabozantiniib (Cometriq) og Sorafenib (Nexavar).

Hva er utsiktene for kreftpapillær skjoldbrusk?

Utsiktene til skjoldbruskkjertelen papillær kreft er utmerket hvis du er diagnostisert tidlig. Tidlig diagnose er grunnleggende for behandling av sykdommen. Kontakt legen din umiddelbart hvis du merker klumper rundt skjoldbruskområdet.