5 triks som denne ernæringsfysiologen bruker til å mestre forberedelsen av måltider

Ikke C’Det er nødvendig å stresse for å drikke Matcha hver dag hvis du ikke har lært teknikken for å spise og lage mat på en enkel måte.

I tillegg til underverkene i en pott, er det neste skrittet å spise lett måltidsplanlegging, eller batch matlaging. Du har kanskje hørt om trenden & # 8220; måltid forberedelse mandag & # 8221;. En dag d’I dag er alle, uavhengig av dietten de prøver, det ser ut til at de gjør det. Spørsmålet er: å gjøre diettarbeidet ditt, du trenger virkelig å tilberede måltider?

Det korte svaret: kanskje.

Men hvis du vil spare timer i uken fra å lage mat og løpe til supermarkedet for å hente disse objektene til’siste øyeblikk du har glemt, spiser du eller hopper over måltider (for å spise bare bevegelige snacks), så svaret er ja . Opprettelsen av et måltidsplanleggingssystem kan være løsningen du må være på banen.

Jeg brukte for første gang begrepet måltid planlegging før jeg visste hvordan det ble kalt. All’Universitetet, jeg hadde et ganske tett program, jeg spilte å skrive en avhandling, leksjoner og arbeid. Jeg fant meg selv å hoppe frokost fordi jeg bare ikke hadde & # 8220; tid & # 8221;.

Så en dag bestemte jeg meg for å gjøre alle flour d’havre jeg trengte for uken på en dag (så fem porsjoner fra en del). Dette enkle, lille trinnet var katalysatoren min for å etablere en rutine for en «sunt eating».

År senere fortsatte jeg å planlegge måltider og perfeksjonert hvordan. Her er mine fem beste råd til å bli en Master of Meal Preparation. Jeg sverger på disse strategiene for å holde meg på sporet & # 8211; og de jobbet også for tusenvis av mennesker rundt om i verden.

1. Forbered en rekke sunne oppskrifter

Dette er mine første fem ingredienser som dekker frokost, lunsj, middag, desserter og til og med en oppskrift på turen. (Side notat: krydder som salt, pepper eller olje D’Oliven anses ikke som en ingrediens & # 8221; i disse oppskriftene.)

Å ha en rekke oppskrifter du elsker kan gjøre måltid planlegging mye lettere, spesielt i ukene når du føler deg uendret. Nøkkelen er ikke å la prosessen gå tom, ellers vil det være for lett å falle fra rullestolen!

2. Lag en liste over prioriterte shopping

Det kan virke som et barns lek, men det er viktig å prioritere turen til butikken eller bøndemarkedet selv før du begynner å forberede måltider. Dette begynner med å lage en handleliste hjemme. Ta vare på matvarer og ingrediensene du allerede har hjemme, slik at du ikke kaster bort tid og penger for å finne dem i butikken.

Så tenk på hvilke retter du vil spise, og hvis du kan blande, matche og maksimere ingrediensene. For eksempel, måltider med quinoa er en’utmerket valg: du kan forberede en stor del Quinoa og lage spin-off til frokost (kald frokostblandinger), lunsj og middag!

Til slutt, sørg for at du har nok matbeholdere for å bevare måltidene dine separat. Bruk bento boks i glass for å organisere lunsjer og middager. Mason bokser er utmerket for å lagre salat, hummus, pesto og andre sauser eller marinert.

Ta en annen beholder for å lagre den:

  • Stor masse suppe
  • Quinoa eller andre kornblandinger
  • protein
  • Muesli
  • Ingredienser for salat

3. Multitasks Kjøkken og forberedelse

Jeg er i ferd med å være effektiv med tiden min, og dette påvirker henne også. (Tidsbesparelser er en grunnleggende komponent som jeg forsikret meg om å inkludere i min & # 8220;Main Meal Planning Guide. & # 8220;) Ikke alle måltider må være forberedt en om gangen: bruk tiden din klokt!

Søte separate ingredienser på ovnen. Mens disse ingrediensene er kokende eller dampende, gasspjeld, lanse og bake grønnsaker, søte poteter, mysli og andre delikatesser i ovnen. Forbered alle ingrediensene på kjøkkenet. Mens komfyren og ovnen skyter, bland en hummus storm, hjemmelaget mandelmelk eller salatdressinger.

Når det er sagt, begynner noen ganger folk å lage mat ved å gjøre for mange retter på samme tid, noe som kan være undertrykkende og stressende. Inntil du kjenner instruksjonene i minnekontoen, begynner den sakte med en tallerken for uken. Være selektiv også på ingrediensene du vil forberede.

Videre er det ikke nødvendig å forberede alle komponentene i en tallerken på samme tid. Noen grunnleggende ingredienser, som ris, quinoa og pasta, kan tilberedes i mange, mens ferskeste ingredienser kan tilberedes senere i uken. Eller du kan lagre ingrediensene separat. Velg ikke å lage mat på en gang (slik at du kan bygge måltidet senere) Det kan spare deg mer tid.

4. Arbeid sakte opp til et fullt kjøleskap

Som nevnt ovenfor, er det ikke nødvendig å forberede hver eneste tallerken for uken som kommer, bare velg et måltid som du tror den mest utfordrende. For eksempel, hvis det er vanskelig å stå opp tidlig hver morgen for å tilberede frokost, bruk din tid til å sette sammen en uke med natt havre eller lage et fullt muffinspill. Du har problemer med å finne tid til lunsj? Sett grønnsaker og grønnsaker i individuelle beholdere og lag en dressing for hjemmelaget salat som du kan spray over når det er på tide å spise.

Nøkkelen er å starte i liten og deretter jobbe opp for å ha et kjøleskap fullt av komponenter for måltider som allerede er forberedt, slik at du kan være kreativ på stedet.

5. Forbered måltidene senere, i stedet for alt på en gang

Forberedelsen av ingrediensene for å montere måltider i løpet av uken krever mesteparten av tiden, så råd til å reservere et par D’timer om dagen i uken som arbeider for å forberede og lage matkomponenter, som quinoa, kokte egg og grønnsaker for salater, for å montere senere. Det er ikke nødvendig å fryse, siden du spiser måltidene dine i løpet av uken.

Forberedelse av måltider kan ta mindre enn 3 timer

I dag dedikerer jeg meg til forberedelsen av måltider til en vitenskap, og jeg kan gjøre shopping, forberede og lage mat på mindre enn tre timer på lørdager (de fleste).

Tenk på måltidsplanlegging som en nøkkel for å spare tid og energi til å sette andre steder. Jeg liker fortsatt matlaging, akkurat som du kunne gjøre, men jeg liker ikke å bruke så mye tid til A’aktivitet hver dag.

Denne ekstra tiden for meg selv er sannsynligvis virkelig den beste fordelen med måltidsplanlegging, spesielt når det er så mange andre ting i livet, jeg vil gjerne være oppmerksom: trening, avslapning, bok lesing og gå ut med venner og familie.

McKel Hill, MS, Rd, er grunnleggeren av Strippet ernæring, Et nettsted for et sunt liv dedikert til kvinnens velværeoptimalisering over hele verden gjennom oppskrifter, ernæringsrådgivning, fitness og mer. Hans kokebok, & # 8220; Nutrition Stripped & # 8221;, var en nasjonal bestselgende og dukket opp på Fitness Magazine og Women’S Health Magazine.