2016 President- og veterankandidater: plasseringer og planer

Med 23 millioner mennesker utgjør amerikanske veteraner en av de største valgblokkene i nasjonen.

Og mens problemene fortsetter å dukke opp ved Department of Veterans Affairs (VA), beiler hver av presidentkandidatene i 2016 denne valgarenaen, selv om alt annet enn monolittisk.

De syv gjenværende kandidatene har lovet å ta opp problemene som har plaget VA siden 2014.

Men sammen med løftene har hver kandidat også en tung bagasje på veteranenes helseproblemer.

Les mer: Smertefull hodepine som plager mange amerikanske krigsveteraner «

Kandidatene

Hillary Clinton

Clinton introduserte flere lovforslag mens han var i Senatet til støtte for veteraner, inkludertHeroes at Home Act fra 2006.

Den tidligere førstedamen, senatoren og utenriksministeren har også jobbet ofte med republikanere om en rekke lover og bidratt til å etablere nye tjenester for veteraner som lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og traumatisk hjerneskade (TBI), de karakteristiske sårene til krigene i Irak og Afghanistan.

Nylig har imidlertid den demokratiske presidentkandidaten gjort noen feilsteg, inkludert seg selv nylig uttalelse at skandalen som pågår ved VA ikke er «så utbredt som det har blitt sagt».

Kritikere sier at kommentaren, som Clinton senere ba om unnskyldning for, antyder en grunnleggende og urovekkende misforståelse fra hennes side av hva som fortsatt skjer ved VA.

Observasjonen vil sannsynligvis bli gjentatt av motstanderne hans fra nå til november.

Bernie Sanders

Sanders gjorde mange ting for veteraner mens han var i Senatet, og sponset dusinvis av lovforslag som tar opp veteraners problemer.

Men Vermont-demokraten har sin del av kritikere blant veteraner og veteransupportere, som insisterer på at han var for myk mot VA under kongresshøringer i 2014.

I mai 2014, kort tid etter at skandalen brøt ut i et veterananlegg i Phoenix, Arizona, sa Sanders «Akkurat nå, mens vi snakker, er det en samlet innsats for å undergrave VA. Det er folk der ute nå – Koch-brødrene og andre – som ønsker å radikalt endre samfunnets natur, og enten gjøre store kutt i alle disse institusjonene, eller kanskje bli kvitt dem helt.

Sant eller ikke, VA trengte ikke hjelp fra Koch-brødrene. Phoenix-skandalen ble raskt et nasjonalt mareritt.

Etter hvert avdekket de journalister, kongresskilder og VA-etterforskere korrupsjon og dårlig forvaltning i over 50 VA-anlegg.

Paul Rieckhoff, administrerende direktør i Irak og Afghanistan Veterans of America (IAVA), landets største organisasjon for veteraner fra krigene etter 9. september, Sanders kritiserte for det Rieckhoff beskrev som unnskyldning for VA under høringer og nektet å erkjenne alvoret i problemet.

Donald Trump

Trump, den nåværende republikanske forløperen, sier at han bryr seg mye om veteranenes helse og ville fikse VA-systemfeilen.

«Den nåværende tilstanden til Department of Veterans Affairs er absolutt uakseptabel», sa Trump i en demonstrasjon i november foran slagskipet USS Wisconsin. «Mer enn 300 000 – og det er vanskelig å tro, og det er faktisk mye mer enn det nå – over 300 000 veteraner har dødd i påvente av behandling.».

Samtidig som Politifiact sa Trumps påstand «tar sin frihet med gjerninger», Trump genererte likevel sterk støtte fra veteraner.

Men i løpet av sitt høyprofilerte voksne liv gjorde milliardærforretningsmannen lite for gruppen.

Mellom 2009 og 2013 ga stiftelsen hans angivelig bare 57 000 dollar til veteraner av 5.5 millioner dollar.

Trumps sanne historie med veteraner er ikke akkurat varm og forvirrende, ifølge New York Daily News.

I en historie i august i fjor, New York Daily News sa at Trump i årevis har oppfordret New York City-tjenestemenn til å fjerne veteraner som selger varer på Fifth Avenue. Veteraner kan få spesielle leverandørlisenser fra Department of Consumer Affairs som takk for deres tjeneste.

«Selv om funksjonshemmede veteraner bør ha alle muligheter til å tjene til livets opphold, er det riktig å gjøre det på bekostning av byen som helhet eller dens skattebetalende innbyggere og bedrifter?»Trump skrev angivelig i et brev fra 1991 til John Dearie, daværende leder av State Assembly City Commission.

«Vi tillater Fifth Ave., et av de vakreste og mest luksuriøse shoppingdistriktene i verden, er forvandlet til et friluftsloppemarked, som tetter igjen og forringer området alvorlig?»Det er rapportert at Trump sa.

Trump klaget igjen i et brev fra 2004 til daværende ordfører Michael Bloomberg at atmosfæren på Fifth Avenue ble ødelagt av gateselgere, inkludert noen som ifølge ham utga seg som veteraner.

I en tale i Cedar Rapids, Iowa, Rett før caucus startet for noen uker siden diskuterte Trump hvordan 2300 væpnede Humvees ble stjålet av Den islamske staten (ISIS) da terrorgruppen invaderte den irakiske byen Mosul i 2014.

«Jeg snakker om det hele tiden: 2300 splitter nye væpnede Humveer, jeg snakker alltid om det … de beste i verden,» sa Trump. «Plettert rustning, over, under, overalt, hvis en bombe går av våre sårede krigere – i stedet for å miste beina, armene, enda verre, har de det bra. De tar en liten sving opp og går ned. De beste tingene, alt ferdig; tatt av fienden. »

Trumps kommentarer gjorde mange veteraner rasende, som bemerket at mange amerikanske soldater døde eller ble lemlestet i IED-eksplosjoner mens de kjørte eller kjørte en Humvee.

De inkluderer Marissa Strock, som dukket opp i Newsweek-historien «Failing Our Wounded» i 2007. Strock mistet begge beina, men overlevde mens han patruljerte en Humvee i Irak.

Noen veterangrupper har avvist Trump-veteranfordelen som ble holdt på natten av en republikansk debatt.

IAVAs Rieckhoff tvitret: «Hvis det tilbys, vil @IAVA avslå donasjoner fra Trumps [veteraner fordel]-arrangement. Vi trenger sterk politikk fra kandidatene, for ikke å bli brukt til politiske stunts.

Trump også kritiserte krigsrekorden av Vietnam-veteranen John McCain, senatoren i Arizona som tilbrakte mer enn fem år i et nordvietnamesisk fengsel.

«Jeg liker folk som ikke har blitt tatt, ok?sa Trump.

Ted Cruz

Cruz er en sterk tilhenger av privatisering av veteranpleie og kutte utgifter til ulike veteranhelseprogrammer.

Faktisk har den republikanske senatoren fra Texas ikke engang en veteranseksjon på nettstedet sitt, som fokuserer mer på hva han ville gjort som øverstkommanderende.

Cruz lover på sin nettside at hvis han blir valgt, vil han jobbe for å «utvide helsetilbudet til våre tjenestemedlemmer slik at de har flere valgmuligheter og mer ut-av-boksen service».

Kildebilde: Wikimedia

Nettstedet hevder også at en Cruz-administrasjon «vil bringe mer ansvar til VA og gi flere alternativer for våre veteraner».

I løpet av sin periode i Senatet var Cruz motvillig til å bruke dollar på skatter på veteranhelseprogrammer.

I 2014 var han med på å lede kampen blant republikanerne i Senatet for å drepe en regning på 21 milliarder dollar som ville legge til 20 flere VA medisinske fasiliteter og styrke helsefordelene for veteraner med PTSD og andre plager.

Cruz og hans republikanske kolleger i senatet blokkerte lovforslaget og insisterte på at det var for dyrt. Til slutt døde han.

Cruz ble hjemsøkt av en falsk historie lagt ut på en falsk nyhetsside i fjor vår som hevdet at han fortalte en mengde at veteraner burde selge Girl Scout-kaker for å samle inn penger.

Historien har blitt plukket opp av en rekke nettsteder, men det har den blitt bekreftet at Cruz aldri har kommet med en slik uttalelse.

Marco Rubio

Rubio, som tok med seg broren Mario Rubio, en hærveteran, på kampanjesporet, sa at hvis han ble valgt vil han kjempe for å «privatisere veteranenes helsevesen».

Men mange veteranorganisasjoner, inkludert VFW (Veterans of Foreign Wars) og American Legion støtter ikke privatisering av veteraners helsevesen.

Kildebilde: Wikimedia

Andre republikanske kandidater, inkludert Cruz og Trump, støtter generelt ideen om å privatisere VA helt eller i det minste delvis, til tross for at da presidentkandidat Mitt Romney tok opp saken for fire år siden, ble ideen sterkt kritisert. Romney forlot umiddelbart ideen.

På den demokratiske siden hevder både Clinton og Sanders at privatisering av byrået rett og slett ikke ville fungere, samtidig som de erkjenner at VA fortsatt har problemer.

Rubio introduserte lovgivning med leder av House Veterans Affairs Committee, Jeff Miller, som tillot VA-sekretærer å sparke ledere som ikke gjør jobben sin.

Men kritikere sier at Rubios samlede rekord på veteranproblemer mens han var i senatet er skisser.

Congressional Quarterly rapporterte at for eksempel tidlig i 2013 stemte Florida-republikaneren mot å gi 27 millioner dollar til Veterans Health Administration (VHA), som en del av en utvinningspakke på 50 milliarder dollar for Superstorm Sandy.

Senatet vedtok til slutt lovforslaget med 62 mot 36 stemmer og president Obama signerte det i loven.

Rubio sluttet seg også til Cruz og senatets majoritetsleder Mitch McConnell i 2014-kampen for å drepe en Et lovverk på 21 milliarder dollar som har blitt mye beskrevet som den beste veteranhelselovgivningen i VAs historie.

John Kasich

Kasich, Ohio-guvernøren og tidligere kongressmedlem, sa nylig i en valgbegivenhet at VA er fullstendig ødelagt.

«En veteran skal kunne få helsehjelp der den er nærmest ham. De burde ha et valg, sa den republikanske presidentkandidaten.

Kasichs rekord på veteraner er blandet.

Kildebilde: Wikimedia

Det er ingen del av kampanjenettstedet hans dedikert til veteraner. Men under kampanjen sa han at han vil utvide kupongprogrammet for veteraner slik at de kan få helsehjelpen de trenger i ethvert medisinsk anlegg.

På et City Hall Veterans Day-arrangement i South Carolina i november i fjor delte Kasich planen sin om å gjøre veteranhelsetjenester tilgjengelig i et bredere spekter av klinikker utenfor VA.

Da han nylig snakket på CNN om problemene ved VA, sa Kasich: «Jeg tror dette er et tilfelle hvor vi må samle de smarteste forretningshodene for å lage en modell. Vi må utvide kupongprogrammet slik at en veteran kan få helsehjelpen de trenger så snart som mulig, og [det bør ikke være begrenset til VA sykehus «.

Veteranene, sa Kasich, «er våre gylne ansatte. De er våre gyldne borgere. Det de gjør for landet vårt, dette er – dette er en forferdelig, forferdelig situasjon og det bør være vår høyeste prioritet.

Dr. Ben Carson

Carson, den pensjonerte nevrokirurgen, har uttrykt sin respekt for veteraner ved en rekke anledninger.

«Det har vært en ære å betjene veteranene på operasjonssalen, og det vil være min høytidelige plikt å ta vare på dem som øverstkommanderende,» sa han i en uttalelse som ble gitt ut forrige måned.

Kildebilde: Wikimedia

Men Carson har også rufset fjærene til noen veteraner siden han gikk inn i det nasjonale søkelyset.

I 2014 sa den republikanske presidentkandidaten til Fox News at VA-ventetidsskandalen er en «gave fra Gud» fordi, foreslo han, den viser at regjeringens innsats for å gi helsehjelp til veteraner ikke fungerer.

Så på et nasjonalt radioprogram forrige måned, sa Carson: «Vi trenger ikke en veteransaksavdeling. [Bør brettes under forsvarsdepartementet. «

Den bemerkningen førte til en sint irettesettelse fra veteranorganisasjoner som VFW.

I en uttalelse som ble gitt ut til media, sa VFWs nasjonale sjef John Biedrzycki, «å foreslår at funksjonshemmede veteraner kan sendes inn i økonomien med et helsesparekort overser det faktum at sivilt helsevesen har sine egne ventelister … og antar at sivile leger har samme ferdigheter som VA-leger, som ser veteraner i alle aldre og sykdommer hver dag.

Biedrzycki la til at VA «gir uerstattelig service til de sårede, syke og skadde veteranene i nasjonen, og min organisasjon vil ikke tillate at noen kandidater til noe embete foreslår noe annet.».

For to uker siden ga Carson ut en mer målrettet plan for å reparere og reformere VA og «gi veteraner muligheten til å søke militære, VA eller sivile kilder for hjelp».

Les mer: Vietnamveteraner lider fortsatt av PTSD 40 år etter krigen «

Hva veteranene mener

Adam slik

En pensjonert Army Special Forces offiser og styremedlem i to veteran veldedige organisasjoner, Such sa til Healthline at «når vi ser på tebladene, er vi Trump og Clinton som kandidater. I full åpenhet støtter jeg ingen av dem som en foretrukket kandidat. «

Trumps største bekymring er hvem hans rådgivere vil være.

«[Min bekymring er] hvem han bruker som rådgivere og hvem han involverer. Indikatoren på dette er basert på hans uttalelser om utenrikssaker, diplomati, bruk av militære anliggender, etc.Slik sagt. – Det er veldig naivt og bekymringsfullt. Snarere enn tradisjonell partiskhet, vil den finne enkle seire som setter etablissementet opp mot agenter for endring og reform. Selv om det ikke blir noen reell institusjonell reform, vil den lykkes med å påtvinge synlige, men uholdbare løsninger.

Når det gjelder Clinton, sa Such at hun var «veldig institusjonell» og spådde at hun ikke ville fokusere mye på VA.

«Det vil installere risikovillig lederskap og la problemene fortsette å forverres ettersom det styrer persepsjonen ved å endre fortellingen og stole på tradisjonell befolkningstrøtthet,» sa han. «Det er mer fokusert på partisan og eldre merkevarebygging enn på løsninger, spesielt når det kommer til veteranspørsmål. Det blir kalt den «pragmatiske progressive» som ikke betyr noe mer enn «Jeg vil berolige partibasen, men jeg vil støtte bredere og mer konsoliderte programmer, organisasjoner og enkeltpersoner».

Thomas Bandzul

Bandzul er en veteran og advokat som snakket ofte om veteraners helseproblemer før kongressen og er lovgivende rådgiver for militærveteraner og familier for avansement.

Bandzul sa at Sanders var en «lojal og dedikert person som ivaretar veteranenes helsehjelp. Jeg tror ikke det ville kompromittere denne verdien, eller dens tidligere posisjon, av noen grunn. Jeg er i tvil om [andre]. «

Bandul bemerket at Sanders «sponserte 29 fakturaer i denne økten og over halvparten hadde noe med VA å gjøre. Han har sponset 159-12 som driver med Veterans Affairs og mange andre som har noe med VA å gjøre. I forrige sesjon av kongressen var han medsponsor for to lovforslag, men var ansvarlig [som president] for å slå sammen flere lovforslag til ett omnibus-lovforslag vedtatt under forsvarsautorisasjonsloven og var sponsor for 24 prosjekter. Alle relatert til veteransaker.

Gjennom hele tiden Clinton var i embetet, sa Bandzul, «det var 14 veteranregninger som han var en del av. Jeg jobbet med hans stab på Wounded Warrior-regningen [110-389 PL], og det var hardt arbeid. Jeg har jobbet med Bernies stab på mange lovforslag, taler, uttalelser og notater til støtte for veteranlovgivning. Han har alltid vært tilgjengelig og har alltid vært hjelpsom.

Når det gjelder Cruz, sa Bandzul: «Han har aldri gjort noe med VA eller Veterans Affairs. Og resten [Trump og Rubio] har alle gjort mindre enn Cruz.

David Winnett

Veteranen kom til Washington, DC i forrige uke for å vitne under høringen til House Veterans Affairs Committee om helsen til veteraner fra Persiabukta på 25-årsdagen for den landinvasjonen.

Winnett er ikke optimistisk at ingen av kandidatene vil løse problemene veteraner står overfor i VA.

«Jada, de har alle sine velprøvde biter på hvordan de vil fikse Department of Veterans Affairs, men der tannkjøttet møter veien forteller instinktene mine meg at ingen av dem vil være i stand til å bryte status quo,» sa Winnett. Helvete, selv nylige kongresshandlinger lyktes ikke med å sparke de høytstående VA-lederne som begikk massiv økonomisk svindel.»

Michael Stauffer

En tidligere marin og konservativ republikaner som jobber som IT-forretningsanalytiker ved et produksjonsselskap i Pennsylvania, sa Stauffer at Sanders og Trump, de «to mest ekstreme kandidatene», sannsynligvis ville få mest mulig ut av veteraner.

«Jeg tror på den demokratiske siden, Bernie ville være den beste fordi han er den eneste som har vist en bekreftet interesse og bekymring for problemet som jeg er klar over,» sa Stauffer. «Jeg tror Hillary bare bryr seg om hva hun får og holder henne ved makten. Hans interesse er og vil alltid være ganske enkelt: «Hva har dette å gjøre med min seier i Det hvite hus?»»

På den republikanske siden sa Stauffer at han ikke hadde hørt andre enn Trump snakke lidenskapelig for veteraner.

«Og det bringer meg til den posisjonen at jeg vet mange vil finne opprørende fordi de hater Trump,» sa han. «Men saken er at jeg tror det ville løse rotet aggressivt. Han er ingen politiker. Han er en forretningsmann, en byggmester, en prosjektleder.

Han og han alene kunne sikte på en fullstendig overhaling av VA-sykehussystemet. Han ville ha sparket alle de inkompetente vanilje/blaserte grå inkompetente byråkratene som for tiden driver VA. Han ville gjøre det raskt. Han ville hente inn eksperter på endringsledelse og overvåke gjennomgangen nådeløst, raskt sparke alle byråkrater som viste tegn på udugelighet.

Les mer: Syv veteranhelsebekymringer vi ikke hører mye om «

«Det er ikke rakettvitenskap»

Stauffer konkluderte med at uavhengig av hvem som vinner nominasjonen, må både kandidater og media snakke mer enn amerikanske veteraner dette valgåret.

«Tausheten til debattmoderatorene til alle de store TV-kanalene om veteranspørsmål var øredøvende,» sa Stauffer. «I stedet for å avsløre problemet og gi hver kandidat en sjanse til å snakke om det, foretrekker de å trekke hver kandidat inn i fellespørsmål som er laget for å få dem til å kjempe direkte frem og tilbake og gjøre personlige angrep.».

«Fordi de ikke bare kan si» VA er ødelagt, er alle enige i det, så hva ville hver av planene dine være for å løse situasjonen? Generelle generelle uttalelser ikke tillatt. Vennligst gi oss de tre første spesifikke handlingene for å reparere VA, «la Stauffer til. «Så vi setter oss ned og lar hver kandidat svare uten avbrudd. Det er ikke rakettvitenskap. «