12 sunne og praktiske matvarer til barn på 1 år

Ditt 1-årige barn endrer seg, vokser og oppdager på en hvirvlende rytme. Pass på at de mottar maten de trenger, kan være en bekymring.

Inkonsekvent mat valg og en svimmel appetitt er normen i denne alderen. Men frustrerende det kan være, dette er helt normalt fordi barnet ditt etablerer uavhengigheten og lærer å skille fullheten av ens kropp og tegn på sult.

Når de når 12 måneder, trenger barn ca. 1000 kalorier, 700 mg kalsium, 600 Ui av vitamin D og 7 mg jern hver dag for å støtte tilstrekkelig vekst, ifølge L’American Academy of Pediatrics (1).

Med så mange ting å gjøre, kan du spørre deg hvordan du bedre kan mate ditt 1-årige barn uten å gå hele dagen på kjøkkenet eller jage det.

Her er 12 sunne og praktiske matvarer til barn på 1 år.

Del på Pinterest

1. Bananer, fersken og andre bær

I denne perioden begynner ditt 1-årige barn å utvikle tatt til taggen, som innebærer å klemme og manøvrere mat med fingertuppene, mens de strever til selvdrevne. Dette er en flott tid å introdusere mat som passer for fingrene.

Frisk og myk frukt er et fantastisk alternativ for denne overgangsperioden og utover. Ikke bare gir de de nødvendige næringsstoffene og et myriade av kjemiske stoffer for planter, men bidrar også til å sementere sunne matvaner (2).

Påvirke bananer, clementiner, jordbær, fersken eller mango og sakte introdusere dem til sønnen din. Unngå store fruktstykker, da de kunne representere en fare for kvelning. Klipp druene i halv eller i fjerde og aldri gi det å spise hele.

Hvis barnet ditt ikke umiddelbart tar den nye frukten, ikke stress. Faktisk viser studier at et barn generelt må bli utsatt for ny mat 6-15 ganger før du godtar det i kostholdet hans (3).

Frisk myk frukt kan også enkelt omdannes til en smoothie eller som en utmerket matbit når du reiser.

Men ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging, sørg for at barnet ditt spiser fruktkutt innen 2 timer etter å ha vært ute av kjøleskapet. Hvis du er ute og temperaturen overstiger 90 ° C, reduseres tiden innen 32 timer (4).

2. Yoghurt og melk

Siden barnet ditt kunne bli sakte avvist fra mors eller kunstig melk, er det en god tid å introdusere vaksinemelk.

Melk og yoghurt er gode kilder til protein og kalsium for bygging av bein, hvorav de også dra nytte av å utvikle tenner. Et glass (244 ml) av hele melk gir 39% av den daglige verdien (DV) for kalsiumet som barnet ditt på 1 år trenger hver dag, pluss 8 gram protein (5).

Selv om du kan fortsette å tilby brystmelk på opptil 2 år eller mer, under måltider eller som en matbit, kan du introdusere helmelk eller yoghurt. Yoghurt kan krydres med frisk frukt i kuber eller en tråd av honning.

Honning kan nå bli introdusert i denne alderen, men sørg for at du aldri administrerer det til et barn under 12 måneder. Dette kan sette dem i fare for botulisme, en alvorlig infeksjon (6).

Selv om meieriprodukter generelt er trygge i denne alderen, må du sørge for at du tar hensyn til tegnene på A’kaseinallergi.

Kasein er et melkeprotein. Det er forskjellig fra laktose, som er et sukker som er inneholdt i melk som mange voksne ikke fordøyer godt (7).

A’allergi mot kasein manifesterer seg i ca 2-3% av barna under 3 år, men over 8217; 80% overstiger. Ser ut til å være mer utbredt i barna som kuens melk er blitt introdusert i barndommen når amming ikke var en «8217;7, 8).

Pass på at du sakte presenterer nye matvarer, inkludert melk og meieriprodukter, barnet ditt. Faktisk er det en god ide å gjøre det en mat om gangen og vente 3-5 dager mellom L’Introduksjon av en annen ny mat for å se hvordan kroppen reagerer (7).

Symptomer på’kaseinallergi inkluderer hvithet, elveblest, oppkast og diaré. Hvis sønnen din opplever disse eller andre reaksjoner når du introduserer en ny mat, må du slutte å gi ham denne maten og snakke med legen sin (7, 9).

Videre konsulter barnets barnelege før du gir det alternativer basert på vegetabilsk melk, da de generelt ikke anbefales for små barn på grunn av deres mangel på essensielle næringsstoffer for vekst.

3. Mel d’havre

De små vil ikke mestre kjevenes sliping bevegelse, som hjelper med riktig tygging, til de har ca 4 år. I mellomtiden må maten deres knuses eller kutte i små tyggestykker (10).

The Mel D’havre er et fantastisk alternativ mens barnet ditt går for å tygge. Det er lett å svelge og har en imponerende ernæringsmessig profil med en rikelig haug med protein, karbohydrater, vitaminer, mineraler og sunne fettstoffer (11).

Også havrene av havre gir omfattende mengder fibre, som bidrar til å holde fordøyelsessystemet og glatt fordøyelsestreng (12).

Mens premixed pakker er attraktive, velger du din hjemmelagde blanding når det er mulig å begrense tilsatt sukkerinntak. Hvis du har liten tid, ta hensyn til muligheten for å forberede havre om natten, bare ved å nedsenke det i kjøleskapet om natten.

Bland havrene med melk i stedet for vann med vann selv litt og mer enn næringsstoffer i barnets bolle. Servile med jordbær i kuber, bananer eller den favoritt råfrukten av barnet ditt.

4. Hele fritters

Pannekaker er populære blant barn og hele korn er en rik kilde til vitaminer, mineraler og fibre. Derfor er integrerte pannekaker en naturlig løsning på hva du skal tjene til barnet ditt på 1 år (1. 3).

Integrale pannekaker gir prebiotika som er kompatibel med tarmene, som bidrar til å fôre gunstige intestinale bakterier. De er også enkle å bruke for fingrene når de er kuttet i små biter (14).

Montali eller kjøp en blanding med 100% integrert frokostblandinger. Etter sizzling dem på en panne eller en tallerken, garnither dem med ferskt kuttet myk frukt, eple saus eller en tråd av honning.

Du kan også spre et veldig tynt lag av kremaktig valnøttsmør for å legge til ekstra proteiner. Selv om nøtter er et vanlig allergen, sørg for at du presenterer denne maten sakte inn i kostholdet deres.

5. Egg

Eggene er en kraftig mat for barn og voksne.

Støtte øyehelse og den riktige utviklingen av hjernen og er rik på proteiner, sunne fettstoffer og en myriade av andre næringsstoffer (15, 16, 17, 18).

Bland dem eller server sin brus og skrelles. Pass på at du kutter dem i små biter, spesielt fordi barnet ditt forsøker seg selv.

Husk at eggene er blant de åtte matene som forårsaker mer vanlige allergier for barn. De fleste barn overstiger L’allergi, men det er viktig å være oppmerksom på symptomer, som kan inkludere elveblest, nesebelastning, fordøyelsesproblemer, hoste, hissing pust og kortpustethet.

Egg kan, men sjelden forårsaker anafylaksi, en alvorlig farlig reaksjon for livet som kan begrense luftveien eller forårsake svimmelhet eller tap av bevissthet. Snakk med en barnelege hvis du er bekymret for A’allergi allergi; egg (19).

6. Kompakt eller fløyelsaktig tofu

Tofu er en god kilde til jern, kalsium og protein, med kompakt tofu som har høyere konsentrasjoner (20).

En 2-ounce-del (56 gram) av fast tofu gir nesten 1 mg jern, eller nesten 14% av DV for barnet ditt. Den samme delen gir også 12% av deres daglige fotballkrav (20).

Serveres søt eller salt, tofu er fantastisk allsidig. Silken Tofu kan blandes i smoothies eller knust med bananer, avokado eller ricotta. Dens smak er nøytral, så alt som vil gjøre er å levere en «8217; betydelig ernæring.

Start kompakte tofu i kuber i supper eller hoppet over i en panne med din favoritt delikate krydder. Du kan også bryte Tofu hardt med hendene og blande den med dine favoritt myke grønnsaker, for eksempel paprika, tomater og kube løk.

Hvis sønnen din har A’Soy Element diagnostisert, unngår tofu. Hvis denne allergien er tilstede i familien din, bør du snakke med barnelege.

7. Kylling eller Tyrkia Morsels

Myke kyllingstykker eller bakken Tyrkia kan være gode måter å inkorporere mer protein i barnets kosthold. Dette næringsstoffet er nødvendig for riktig vekst (21).

Begynn å gi dem å spise kyllingpuré, kalkun eller myke kjøttkutt. Først kok proteinene, legg deretter til melk, buljong eller yoghurt for å myke blandingen i blenderen eller i kjøkkenroboten. Som de føler seg mer komfortable med selvstyring, hopper over bakken kjøttet eller kutter det i små stykker.

Unngå harde eller fibrøse kjøttkutt, fordi de kan være for vanskelige å tygge eller svelge for barnet ditt. Videre unngå krydret eller sterke krydder, noe som kan forstyrre deres slags mage.

8. Avocat

Avokado er en fantastisk mat å mate barnet ditt på 1 år. Deres kremrike konsistens er spesielt nyttig i denne overgangsperioden, mens deres imponerende ernæringsmessige profil støtter barnets vekst (22).

Også 30-40% av barnets kalorier skal komme fra fett, ifølge American Heart Association (23).

Avokado er rike på sunne fettstoffer, som drar nytte av barnets hjerne og hjerte. Halvkopp (75 gram) rå avokado kuttet i kuber gir nesten 9 gram sunne umettede fettstoffer (24).

Kutte dem i kuber eller knuse dem og spre dem på integrert toast eller på en cracker. Prøv å blande avokado med andre frukter og grønnsaker fra myk tekstur, for eksempel kokt gresskar eller søtpotet.

9. Foss

Mens barnet ditt spiser morsmelk eller formel, trenger han hydrering. L’Vann er et optimalt valg. Fyll ut deres sippy kopper og fyll seg i de tider de trenger det.

Ditt 1-årige barn bør ta minst ett 8-gram glass (237 ml) vann om dagen. De kan trenge mer hvis de er aktive, syke eller høye temperaturer. Også, de vil trenge mer som de alder (25).

I tilfelle tvil, sjekk bleiene deres: de skal urinere minst hver 6. time.

10. Brokkoli, erter og dampet gulrøtter

Dampet grønnsaker, som brokkoli, erter og gulrøtter, er en fin måte å introdusere barnet ditt til denne viktige matgruppen.

Brokkoli, gulrøtter og erter inneholder fibre og vitamin C.Videre inneholder gulrøtter lutein, som støtter øyes helse, mens erter inneholder protein for muskelkonstruksjon (26, 27, 28).

Ventured med andre grønnsaker, inkludert dampet parsnips, søte poteter og til og med gresskar. Servile med en sitron yoghurt saus eller hummus.

Vi anbefaler deg ikke å tjene en av disse rådelene, siden de fortsatt er for vanskelige å tygge.

11. Mashed bønner

Halvkopp (130 gram) bønnepuré gir nesten 39% av DV for jern for barnet ditt (29).

De mosede bønnene, som er svarte, nyre eller hvite bønner, er en rik kilde til jern, hvorav barnet ditt trenger for å holde blodcellene sine (30).

Server dem sammen med et høyt innholdsmat av vitamin C, som brokkoli, terninger med tomater eller søtpotetpuré, vil hjelpe dem med å absorbere jern mye mer effektivt (31).

Denne kombinasjonen av jern og vitamin C er spesielt viktig hvis barnet ditt ikke spiser kjøtt, siden kroppen absorberer jern dukket opp fra dyrkilder mer effektivt enn jern ikke elever fra vegetabilske kilder (31, 32).

12. Hummus

Hummus blander kikærter og sesamsmør, parring for å gi en generøsitet av proteiner, sunne fett, vitaminer og mineraler (33).

Spredt l’hummus på noen fullmekrekkende kjeks eller servile sammen med sønns favorittproteinkilde, et stykke ost eller en dampgrønnsaker.

Det er gode alternativer kjøpt i butikken, men hvis du føler deg inspirert, er dette lett å forberede. Bare bli med litt & # 8216; av hvitløk, sesammør (Tahini), kikærter og oliven i en kjøkkenroboot til glatt.

Men husk at sesamfrø, som brukes til å produsere sesamsmør, er blant de 10 mest vanlige matallergene, som representerer 17% av matallergi hos barn. Bare 20-30% av de berørte barnene overgår det (34).

Av denne grunn, sørg for at du introduserer dette og andre matvarer som inneholder barnet ditt i svært små mengder og observerer felles reaksjoner som elveblest og oppkast (34).

Bunnlinjen

Mange ting skjer med din 1 år baby. De opplever fôring alene, lærer å oppleve sult og fylde og bekrefte deres uavhengighet, blant mange andre miles av utvikling.

Mens du surfer i denne perioden med vekst og endring, er det mange praktiske og sunne mat valg, inkludert frisk og myk frukt, damp grønnsaker, tofu og egg.

Nøkkelpunktene er valget av enkle tyggemat, myk og svært næringsrik.

Det er en god ide å introdusere nye matvarer i små mengder og en om gangen. Med hver ny mat, observere bivirkninger og avbryte strømforsyningen med denne maten hvis kjente tegn på intoleranse eller allergi.

Men hvis du mistenker at det bare er et spørsmål om smak, eller hvis barnet ditt ikke umiddelbart tar disse eller andre nye matvarer, fortsett å prøve. 6-15 utstillinger kan være nødvendig for en ny mat fordi sønnen din aksepterer det i kostholdet hans.

Ikke bekymre deg hvis deres appetitt er fickle eller deres mat valg varierer som vind: alt dette er en del av deres prosess.