6 måter å holde tannkjøttet sunt

Hva med C’er så vakker i tannkjøttet?

Når det gjelder helsen til munnen, handler det ikke bare om hvordan straks tennene dine er eller hvor lyse smilet ditt er. Du kan ikke glemme tannkjøttet ditt! Selv om du er fri for hulrom og du har de mest pearly biter i byen, betyr dette ikke at du er immun mot gingival sykdommer. Fordi det vanligvis er smertefritt, har de fleste ingen anelse om at noe er galt med tannkjøttet.

COS’er gingival sykdom?

Gingivalsykdommen begynner når platen akkumuleres under og langs gingivalkanten. Plakk er et klebrig stoff som ligner på en film som er full av bakterier. Det kan forårsake infeksjoner som skader tannkjøttet og beinene, som fører til tannkjøttsykdommer og karies. Plakk kan også forårsake gingivitt, den første fasen av gingival sykdom. Gingivitt gjør tannkjøttet:

  • betent
  • konkurranse
  • rød
  • hoven
  • utsatt for blødning

Heldigvis, siden beinet og vevet som holder tennene på plass ikke påvirkes, er denne skaden reversible.

Du kan også utvikle periodontitt, en avansert form for tannkjøttsykdommer. Periodontitt treffer beinene som holder tennene på plass. Hvis ikke behandlet, kan det ødelegge tannkjøtt, bein og tenner forbundet med tennene.

Den endelige fasen av gingival sykdom er avansert periodontitt. Dette er når fibrene og beinene som støtter tennene, blir ødelagt. Det kan påvirke bitt, og du må kanskje fjerne tennene.

Sekund American Dental Association (ADA), Skiltene du kan ha en gingival sykdom inkluderer:

  • stadig dårlig smak eller pusten
  • Skille eller miste permanente tenner
  • Gums bløder lett
  • hovent, rød eller hold tannkjøtt
  • Tannkjøtt som har løsrevet fra tennene

Gingival sykdom er forebygges. Her er noen måter du kan bidra til å holde tannkjøttet ditt sunt.

1. Tanntråd

Bruk tanntrådene minst en gang om dagen. Dette bidrar til å fjerne platen og maten som er over tannbørstens omfang, ifølge Ada. Uansett når du bruker tanntråden. Bo om kvelden, gjør det om morgenen eller etter lunsj & # 8230; bare gjør det!

2. Sub-tips til vanlig tannrengjøring

Tannlegen din kan oppdage de første symptomene på gingivalsykdom hvis du ser dem regelmessig. På denne måten kan symptomene behandles før de blir mer alvorlige. En profesjonell rengjøring er den eneste måten å fjerne tartar på. Det kan også eliminere plakaten du mistet under børsting eller interdental tråd. Hvis du lider av gingivitt, vasker du tennene dine, bruker flossen og rengjør tennene regelmessig.

3. Slutt å røyke

En annen grunn til at røykere stopper: Røyking er sterkt forbundet med begynnelsen av gingival sykdommer. Fordi røyk svekker immunforsvaret, gjør det det vanskeligere å bekjempe en gingival infeksjon, for eksempel Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Videre gjør røyking helbredelsen av tannkjøttet vanskeligere når det er skadet.

4. Børste to ganger om dagen

Vask tennene etter hvert måltid. Dette bidrar til å fjerne mat og plakk fanget mellom tenner og tannkjøtt. Det gnider også språket, fordi det kan være vertskap for bakterier. Tannbørsten skal ha myke børster og tilpasse seg komfortabelt til munnen din, sier Mayo Clinic.

Vurder en elektrisk eller batteridrevet tannbørste. Disse kan bidra til å redusere gingivitt og plakk pluss manuell børsting. Bytt tannbørster eller hoder hver tredje eller fire måneder eller før hvis børstene begynner å svinge.

Prøv en elektrisk tannbørste i dag.

5. Bruk en fluor tannkrem

Når det gjelder tannkrem, er butikkhyllene justert med merkevarer som hevder å redusere gingivitt, oppdatere pusten og bleking tennene. Hvordan vet du hva som er best for sunt tannkjøtt? Pass på at du velger en tannkrem som inneholder fluor og har ADA-akseptetetningen. Deretter er smaken og fargen avhengig av deg!

Du kan kjøpe en fluor som inneholder tannkrem på nettet.

6. Bruk en terapeutisk munnvann

Vanligvis tilgjengelig fra disken, kan terapeutiske kollenserne bidra til å redusere plakk, forhindre eller redusere gingivitt, redusere hastigheten som tarteren utvikler eller en kombinasjon av disse fordelene, i henhold til Ada. Også: En skylling bidrar til å fjerne matpartikler og rusk fra munnen, selv om den ikke erstatter interdental wire eller børsting. Søk etter tetningsada, noe som betyr at det ble ansett som effektivt og trygt.

Det spiller ingen rolle om du bruker tannbørsten først, dentalflossen eller skyllene. Bare gjør en god jobb og bruk de riktige produktene.