Natriumbikarbonat for kreft: Fungerer?

Beskrivelse

Natriumbikarbonat (natriumbikarbonat) er et naturlig stoff med en rekke bruksområder. Den har en alkaliserende effekt, noe som betyr at det reduserer surheten.

Du har kanskje hørt på internett som natriumbikarbonat og andre alkaliske matvarer kan bidra til å forebygge eller til og med kurere kreft. Men det er sant?

Kreftceller trives i et syre miljø. Natriumbikarbonatteori-tilhengere mener at reduserende kroppsyrehet (noe som gjør det mer alkalisk) vil forhindre svulster i å vokse og spre seg.

Tilhengere hevder også at å spise alkaliske matvarer, som natriumbikarbonat, vil redusere kroppens surhet. Dessverre virker det ikke slik. Kroppen din holder et ganske stabilt ph-nivå uavhengig av hva du spiser.

Natriumbikarbonat kan ikke forhindre kreftutvikling. Noen undersøkelser tyder imidlertid på at det kan være en effektiv komplementær behandling for personer som har kreft.

Dette betyr at du kan bruke natriumbikarbonat i tillegg, men ikke i stedet for din nåværende behandling.

Les videre for å få en solid oversikt over medisinsk forskning som undersøker forholdet mellom nivået av surhet og kreft.

Hvilke pH-nivåer er?

Husk når du returnerte til kjemisk leksjon når det brukes trimatusolkartet for å kontrollere surhetsnivået til et stoff? Du sjekket ph-nivået. I dag kan du møte pH-nivåer under hagearbeid eller bassengbehandling.

PH-skalaen er måten som måler surheten. Den går fra 0 til 14, hvor 0 er den mest syre og 14 er den mest alkaliske (base).

Et pH-nivå på 7 er nøytral. Det er ikke syre eller alkalisk.

Menneskekroppen har et strengt kontrollert pH-nivå på ca. 7.4. Dette betyr at blodet ditt er litt alkalisk.

Mens det totale pH-nivået forblir konstant, varierer nivåene i enkelte deler av kroppen. For eksempel har magen et pH-nivå mellom 1.35 og 3.5. Det er mer syre enn resten av kroppen fordi den bruker syrer for å bryte ned mat.

Din urin er også naturlig syre. Så test PH-nivået på urinen gir deg ikke en nøyaktig lesing av kroppens faktiske pH-nivå.

Det er et konsolidert forhold mellom pH og kreft nivåer.

Kreftcellene endrer vanligvis sine miljøer. De foretrekker å leve i et mer syre miljø, deretter konvertere glukose eller sukker, i melkesyre.

PH nivåer av’område rundt tumorceller kan gå ned til # 8217; syreintervall. Dette gjør vekst og diffusjon av svulster til andre deler av kroppen eller metastasen enklere.

Hva sier forskningen?

L’Acidose, som betyr forsuring, anses nå som et karakteristisk kreftskilt. Mange forskerstudier har blitt utført for å undersøke forholdet mellom pH-nivå og kreftvekst. Resultatene er kompliserte.

Det er ingen vitenskapelig bevis som tyder på at natriumbikarbonat kan forhindre kreft. Det er viktig å huske at kreft vokser ganske bra i sunne vev med normale pH-nivåer. Dessuten, naturlig syre miljøer, som mage, oppfordrer ikke kreftvekst.

Når tumorceller begynner å vokse, produserer de et syre miljø som oppmuntrer til ondartet vekst. L’Mange forskers mål er å redusere surheten i det og # 8217; miljøet slik at tumorceller ikke klarer å trives.

Et 2009-studio postet i Kreftforskning Han fant ut at natroninnsprøytning i mus reduserte tumor ph nivåer og redusert metastatisk brystkarsinomprogresjon.

Syremikromiljøet av svulster kan være relatert til kjemoterapi svikt i behandlingen av kreft. Kreftceller er vanskelige å treffe fordi området rundt dem er syre, selv om de er alkaliske. Mange anticancer-stoffer har problemer med å gå gjennom disse lagene.

Flere studier vurdert’bruk av antacida stoffer i kombinasjon med kjemoterapi.

Protoniske pumpehemmere (PPI) er en allment foreskrevet medisinsk klasse for behandling av syre refluks og gastroøsofageal refluks sykdom (GERD). Millioner mennesker tar dem. De er trygge, men kan ha noen bivirkninger.

Et 2015-studio publisert i Journal of Experimental and Clinical Cancer Research De fant at høye doser av Egprazole PPI har økt kjemoterapi betydelig hos kvinner med metastatisk brystkarsinom.

Et 2017-studio publisert i Verdens Journal of Gastroenterology Vurdert virkningen av kombinasjonen av PPI omeprazol med kjemoradioterapi-behandlinger (CRT) hos personer med rektal kreft.

L’omeprazol bidro til å lindre de vanlige bivirkningene av CRT, forbedret behandlingen av behandlinger og redusert tilbakefallet av rektumkreft.

Selv om disse studiene hadde små prøver, er de oppmuntrende. På samme måte er kliniske studier allerede pågår.

Slik bruker du natriumbikarbonat

Hvis du vil redusere surheten til en svulst, snakk med legen din på en PPI eller metode & # 8220; DIY & # 8221; natriumbikarbonat. Uansett hva du ønsker, snakk først med legen din.

Studio Handelsmus med natriumbikarbonat brukt 12217; ekvivalent av 12.5 gram om dagen, en omtrentlig ekvivalent basert på et teoretisk menneske på 150 pounds. Dette oversetter til ca 1 spiseskje om dagen.

Prøv å blande en skje med natriumbikarbonat i et glass D’høyt vann. Hvis smaken er overdreven, bruk 1/2 spiseskje to ganger om dagen. Du kan også legge til litt & # 8216; av sitron eller honning for å forbedre smaken.

Annen mat mat

Natriumbikarbonat er ikke ditt eneste alternativ. Det er mange kjente matvarer å være naturlig alkalisk. Mange mennesker følger en diett som fokuserer på mat som produserer alkalini og forhindrer matvarer som produserer syrer.

Her er noen vanlige alkaliske matvarer:

Alkalisk mat mat

  • grønnsaker
  • frukt
  • Frisk fruktjuicer eller grønnsaker
  • Tofu og tempeh
  • Valnøtter og frø
  • Linser

L & # 8217;

Natriumbikarbonat kan ikke forhindre kreft og anbefales ikke for behandling av kreft. Imidlertid er det ingen skade på tilsetningen av natriumbikarbonat som et alkalisk promotormiddelmiddel.

Du kan også snakke med IPP-legen din som omeprazol. Jeg er trygg selv om de kan få noen bivirkninger.

Forstyrre behandlingen av kreft foreskrevet av legen. Diskutere eventuelle komplementære eller ytterligere terapier med legen din.