12 fordeler og anvendelser av oljen D & # 039; kaldpresset oliven

Kaldt pressing er en vanlig måte å produsere olje d’oliven uten varme eller kjemiske produkter.

Det er et spørsmål om å knuse olivenene i en deig, deretter påfør styrken med en mekanisk trykk for å skille oljen fra massen. Ifølge europeiske matstandarder kan temperaturer ikke overstige 81 ° C (27 ° F) (1).

Kaldpressing kan hjelpe oljen D’oliven til å opprettholde næringsverdien, siden næringsstoffer og fordelaktige planteforbindelser kan bryte ved høye temperaturer (2, 3).

De høyeste grader av olje D & # 8211; Ekstra Virgin og Virgin & # 8211; De er alltid kaldpresset.

Her er 13 fordeler og anvendelser av’kaldpresset oliven.

Del på Pinterest

1. Høyt innhold av næringsstoffer

Fordi det er praktisk talt alt fett, # 8217; Olje D’kaldpresset oliven er rik på kalorier.

Men hans viktigste type fett & # 8211; umettede fettstoffer & # 8211; Det er utrolig sunt (4).

Sammenlignet med diettene rike i mettet fett, er de med høyt innhold av umettede fettstoffer forbundet med redusert risiko for hjertesykdom, type 2 diabetes, kreft og andre kroniske sykdommer (5).

L’Olivenolje har også vitaminer og K. Vitamin E er en kraftig antioksidant involvert i immunfunksjon, mens vitamin K spiller en nøkkelrolle i blodkoagulasjon og helse av bein (6, 7).

Bare 1 skje (15 ml) olje D’kaldpresset oliven (8):

 • Kalorier: 119
 • Total fett: 13.5 gram
  • Mettet fett: 2 gram
  • Enumettet fett: 10 gram
  • Polynsettede fettstoffer: 1.5 gram
 • Vitamin E: 12.9% av den daglige verdien (DV)
 • Vitamin K: 6.8% av DV

L’Olje D’kaldpresset oliven inneholder også minst 30 fordelaktige vegetabilske forbindelser, hvorav mange er kraftige antioksidanter med antiinflammatoriske effekter (9).

2. Rik på sunne fettstoffer

Institutt for USAs (USDA) avdeling anbefaler å konsumere 20-35% av fettkalorier, hovedsakelig av den umettede typen (10).

L’kaldpresset oliven inkluderer nesten alt fett, med 71% fra et umettet fett som kalles oljesyre (8).

Studier tyder på at 8217 oljeaktig syre og andre umettede fett kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet (dårlig) hvis det brukes i stedet for mettet fett (11, 12).

En annen 11% av fettet i # 8217; olje d’kaldpresset oliven kommer fra omega-6 fettsyrer og omega-3. Disse to umettede fettene er involvert i hovedkroppsprosessene, som for eksempel regulering av blodtrykk, blodkoagulasjon og responsen av immunsystemet (8, 1. 3).

Selv om olivenoljen inneholder 2 gram mettet fett per skje (15 ml), er dette godt i den daglige grensen på 13-22 gram anbefalt av de fleste helsemyndigheter for en standard 2000 kalori diett (5).

3. Inneholder kraftige antioksidanter

L’kaldpresset oliven kan beholde flere antioksidanter enn oliven på lavere kvalitet fordi det ikke behandles med varme (14).

Antioksidanter forsvarer kroppen din fra ustabile molekyler frie radikale anrop. I sin tur bidrar dette til å avverge kroniske forhold som hjertesykdom, diabetes og kreft (15).

Per skje (15 ml), l’olivenolje inneholder 12.9% av DV for vitamin E, et essensielt næringsstoff og en kraftig antioksidant (8, 16).

Det er også rik på vegetabilske forbindelser som olouropean og hydroksytose, som demonstrerte kraftige antioksidantegenskaper i dyre- og testrørstudier (17, 18, 19).

Forskere mener at disse forbindelsene kan delvis være ansvarlige for fordelene ved Middelhavet, inkludert sterkere bein og redusert risiko for hjertesykdom, hjerneforhold og noen typer kreft (20).

4. Kan bekjempe betennelsen

Det antas at A’langvarig lav grad betennelse påvirker mange forhold, inkludert hjertesykdom, diabetes, kreft, leddgikt og Alzheimers sykdom (21, 22, 23).

Studier tyder på at olivenolje kan bidra til å redusere betennelse på grunn av sin høye konsentrasjon av sunne fettstoffer, antioksidanter og forbindelser som oltocantal (24, 25).

L’oleocantale er et naturlig antiinflammatorisk middel. Testet studier indikerer at virker på samme måte som # 8217; ibuprofen, et antiinflammatorisk legemiddel, selv om studier er nødvendig på’mann (26, 27).

Husk at du inkluderer flere vegetabilske-baserte alternativer i kostholdet ditt, kan redusere betennelsen mer effektivt enn å stole på en enkelt forbindelse, næringsrik eller mat (28, 29).

Imidlertid erstatter matvarer rik på mettet fett, som smør, fett og lard, med olje D’kaldpresset oliven er et flott utgangspunkt.

5. Kan beskytte din hjertesykdom

Hjerte sykdommer er hovedårsaken til døden mellom menn og kvinner rundt om i verden, ansvarlig for over 17 millioner dødsfall hvert år (30).

Tallrike studier avslører at erstatning av rike matvarer av mettet fett med olje d’oliven kan bidra til å redusere høye nivåer av LDL-kolesterol (dårlig) og blodtrykk og # 8211; To hovedrisikofaktorer for hjertesykdommer (31, 32, 33).

En studie over de over 84 000 kvinnene fant at 5% mettet fettutskifting med enumettet fettfettmat, inkludert olivenolje, reduserer risikoen for hjertesykdom med 15% (34).

Middelhavet diett, som er basert på # 8217; olivenolje som hovedkilden til fett, har vist seg å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag på opptil 28% (35).

6. Det kan fremme hjernens helse

Det har blitt vist at dietter rik på olje D’kaldpresset oliven støtte hjernehelse (36).

Et eksempel er sinnet diett (Middelhavs-dashintervensjon for nevrodegenerativ forsinkelse), som anbefaler å lage mat, hovedsakelig med olje D’oliven. Kombiner det tradisjonelle middelhavsdiet med kostholdsdiett tilnærming til å stoppe hypertensjon (dash).

I befolkningsstudier viser enkeltpersoner som følger sinnet dietten en langsommere reduksjon i «mental skarphet og minne med alderen, så vel som etter slaget;37, 38, 39, 40).

En studie av 4.5 år ut av 923 personer fant en 53% reduksjon i Alzheimers sykdomsfrekvens i de som har sluttet seg nærmere til kostholdet (41).

På samme måte kan kombinasjonen av mat diett som stimulere hjernen kan være ansvarlig for fordelene. Over # 8217; olje d’oliven, diett sinnet er rik på grønnsaker, bær, valnøtter, hele korn og fisk. Det er også lavt natrium.

Også, som søker på dyr og testrør, antyder at oltocantal, en forbindelse i # 8217; olivenolje, kan bidra til å redusere hjernens plakk forbundet med Alzheimers sykdom. Men menneskelig forskning er nødvendig (42).

7-10. Andre potensielle helsemessige fordeler

Selv om søket er begrenset, kan oljen D’kaldpresset oliven tilby andre potensielle helsemessige fordeler. Disse inkluderer:

 • Redusert risiko for type 2 diabetes. Studier på # 8217; Man forbinder de høyeste diettene i oliven D’Olive & # 8211; Opptil 1.5 skjeer (20 ml) per dag & # 8211; Med lavere risiko for 16% av type 2 diabetes (43).
 • Forbedret blodsukkernivåer. I et lite studio antok folk 20 mg konsentrert olouropean, en forbindelse i olivenoljen i # 8217, har funnet en topp av blodsukker på mindre enn 14% etter et måltid i forhold til de som ansatt en placebo (44).
 • Lettelse fra forstoppelse. Ifølge noen små studier, ta bare 1 teskje (5 ml) olje d’oliven per dag kan behandle forstoppelse (45, 46).
 • Forsinket progresjon av slitasjegikt. Dyreforskning oppdager at olivenoljen og # 8217; olivenolje og dets forbindelser kan bekjempe artrisen ved å hindre bruskskader, l’beskyttende pute av leddene (47).
 • Husk at ytterligere søk er nødvendig.

  11. Du kan dra nytte av hår, hud og negler

  Selv om det er begrenset vitenskapelig bevis for å støtte Dell’olivenolje; olivenolje, er en vanlig ingrediens i mange såper, kroppsvasker og lotioner.

  Noen populære kosmetiske bruksområder for olivenolje er:

  • Hårbehandling. Bruk 1-2 skjeer (15-30 ml) oliven til å behandle dobbelt tips eller massasje forsiktig på hodebunnen for å lindre tørrhet. Deretter, sjampo og skyll grundig.
  • Fuktighetsgivende. For å fukte huden, bruk et tynt lag etter dusjing eller bland en liten mengde i din normale lotion før … Du må kanskje tørke overflødig olje med et håndkle.
  • Cuticle Balm. Massasje en dråpe olje d’oliven på hver fingertupp for å behandle sprukne, sprukne eller tørkede cuticles.

  Siden olivenoljer av lavere kvalitet kan imøtekomme hudirritanter, er det best å holde seg til ekstra jomfruolje og jomfruoliven, både kaldpresset.

  Folk med sensitiv hud bør være oppmerksom, siden det har vist seg at olivenolien ilival er ytterligere, spesielt i nyfødte og barn (spesielt hos nyfødte og barn)48, 49).

  12. Lett å legge til kostholdet ditt

  L’oliven kaldpresset oliven er ikke bare en utmerket kjøkken olje å steke, stek og bake, men også en ideell ingrediens for salat dressings, sauser og marinert.

  Erstatt mettet fett med denne oljen kan være spesielt gunstig for helse. Vurder disse enkle matutvekslingene (50):

  • Under matlaging, erstatt smør, bakverk, lard eller fett av bacon med olje D’kaldpresset oliven.
  • I stedet for å kjøpe kremaktig salatkondimenter, prøv oljen basert på oliven eller lage din egen.
  • Velge oljebaserte sauser d’oliven som pesto på de basert på krem ​​eller ost.
  • For en vegetabilsk saus, prøv hummus laget med olje d’oliven i stedet for blåost eller ranch krydder.
  • I stedet for å bytte brød, fordyp det i olje d’oliven kaldt presset og krydder.

  L’kaldpresset oliven fungerer også for dyp steking, men du bør begrense bruken av denne matlagingsmetoden på grunn av overskytende kalorier det gir (51, 52).

  Også oljen D’oliven er fortsatt kalori. Hvis du sjekker kaloriinntaket ditt, må du sørge for at du bruker denne fettet i din daglige oppgave for å unngå uønsket vektøkning.

  Bunnlinjen

  L’kaldpresset oliven kan beholde flere næringsstoffer enn olje d’oliven behandlet med varme.

  Er rik på sunne fett, vitaminer og og k og forskjellige antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser. Disse næringsstoffene kan fremme helsen til hjernen og hjertet, så vel som andre fordeler.

  Du kan få det beste hvis du bruker oljen D’kaldpresset oliven i stedet for andre fettstoffer, som lard, smør eller margarin.