11 matvarer for å unngå hvis du har en hyperaktiv blære (OAB)

Mat som kan irritere blæren

Den hyperaktive blæren, noen ganger kjent som inkontinens fra haster, er et problem som oversetter et plutselig behov for å urinere og potensielt tap av blærekontroll.

Flere faktorer påvirker denne tilstanden. En faktor er volumet av væskeinntaket; mer flytende drikke, desto mer må du urinere. Røyking er også en faktor. Røyking irriterer blæremuskulaturen og kan forårsake spasmer forårsaket av røykerhoste tap av urin.

Noen matvarer kan irritere blæren eller urinveiene og forverre symptomene. Effektene av ulike matvarer på en hyperaktiv blære varierer fra person til person. Bruk prøvelser og feil for å avgjøre hvilke matvarer som vil påvirke deg personlig.

Tomatprodukter

Sekund Cleveland Clinic, Tomater er en syre mat som potensielt kan irritere blæren og forverre symptomene på den offline adresseboken. Spesielt følsomme mennesker bør også eliminere tomatprodukter, for eksempel:

 • Pasta
 • Pizza saus
 • Ketchup
 • saus

Kaffe og te

Skyldigen av kaffe og te er koffein. Kan øke blæren aktiviteten og provosere Vellykkede symptomer, inkludert større haster og hyppighet av vannlating, samt økning i’inkontinens. Redusere eller slette koffeinen eller passere til koffeinfrie varianter kan redusere symptomene.

Hvis du er spesielt følsom for koffein, husk at selv kaffe og koffeinfri te inneholder en PO & # 8216; av koffein.

Sjokolade

Som kaffe og te, selv en del av sjokolade inneholder koffein, ca 1/4 av mengden som finnes i en kopp kaffe. Prøv den hvite sjokoladen, som vanligvis ikke inneholder koffein, eller mørk sjokolade, som inneholder mer kakao og kunne tilfredsstille ditt ønske med en mindre mengde.

Appelsiner, lime og sitroner

Som tomater, sitrusfrukter De inneholder høye mengder sitronsyre, som kan forverre kontrollen av blæren. Sitrusfrukter for å være oppmerksom på er:

 • appelsiner
 • LIMES
 • sitroner
 • Grapefrukt

Du bør fortsatt inkludere frukt som en del av ditt sunne kosthold, og prøv deretter mindre syre typer som epler eller bananer. Siden alle reagerer annerledes på mat, eksperimenter for å se hvilke frukter de forårsaker flere problemer.

Alkoholholdige drikkevarer

Sammen med sjokolade og kaffe, legg til drinker for voksne alle’liste over vices du kanskje vil begrense hvis du har en overaktiv blære. Dette inkluderer:

 • øl
 • vin
 • brennevin

alkohol Det kan irritere blæren og avbryte signalene til hjernen som gjør deg oppmerksom på overløpet i blæren.

Kullsyreholdige drikker

L’Effervescence i karbonatiserte drikker kan potensielt forverre symptomene på den offline adresseboken. Feil drikkevarer som:

 • alkoholfrie drinker
 • sprudlevann
 • Energidrikker

Drikker med både karbonering og koffein kan være et ekstra problem, så vel som champagne, som har karbonering og # 8217; Alkohol stimulerende blæren.

Krydret mat

De samme matene som gjør øynene rive og brenner leppene, kan også irritere blæren, Urologi Care Foundation rådgi. Bortskaffelse av krydret paprika og sauser. Vær veldig forsiktig med krydrede sauser, som inneholder en annen mat i denne listen: Tomater.

Igjen, alle reagerer annerledes. Før du eliminerer de krydrede matene helt, eksperimenter for å se hva de påvirker deg og hva de ikke gjør.

søtningsmidler

Sekund Cleveland Clinic, Det er noen bevis på at både kunstige og naturlige søtningsmidler kan øke symptomene på den offline adresseboken. Som med andre matvarer, trenger du kanskje ikke å eliminere sukker, men det kan være lurt å eksperimentere og se om symptomene dine reduseres når du begrenser dem i kostholdet ditt.

Bearbeidet mat

Behandlede matvarer inneholder mange kunstige ingredienser, som aromaer og konserveringsmidler, som kan irritere blæren og forverre symptomene på den offline adresseboken. Et sunt og balansert kosthold bør inkludere naturlige og friske matvarer, for eksempel grønnsaker og hele korn. Dette gjelder spesielt for folk som har offline adressebok.

Løk

Som krydret og sure matvarer kan løk forårsake blæreproblemer og øke ønsket om å urinere. Rå løk er de viktigste synderne, så prøv å lage mat før du spiser dem for å redusere de negative effektene som kunne ha på blæren.

Tranebær

Mange hevder at blåbærjuice lindrer symptomene på urinveisinfeksjoner, men blåbær er syrer. På samme måte som tomater og sitrusfrukter, kan tranebærer potensielt irritere blære og forårsake inkontinens fra haster. Du kan bli forsøkt å prøve blåbærjuice som en lettelse, men du kan forverre dine symptomer. Hvis du skal ta væsker, er vannet den beste løsningen (se etterfølgende lysbilde).

Balansert vanninntak

Konvensjonell visdom kan foreslå at for å unngå det konstante behovet for å urinere, kan du drikke mindre væsker som mulig. Men er ikke så. Når det gjelder å ta vann og OAB, er ordet å huske & # 8220; balanse & # 8221;.

For mye vann vil sikkert forårsake problemer, men for lite væske vil gjøre urinen mer konsentrert og sur og kan forårsake mer behov for å bruke på badet. Begrens væskeinntaket kan også forårsake forstoppelse.

Legen din kan fortelle deg den rette balansen, men de fleste eksperter antyder å drikke tilsvarende seks 8-unse briller om dagen og begrense kvelden rekruttering.

Hold en matdagbok

Fordi effekten av mat på kroppen kan være forskjellig fra person til person, er det umulig å si med sikkerhet at du burde eller ikke bør unngå hver av disse matvarene. En matdagbok kan hjelpe deg med å identifisere hvilke matvarer som forårsaker forverring av symptomene dine.

I dagboken, merk hva mat du spiste, når du spiser dem og alle symptomene du har funnet senere. Dette vil tillate deg å se noen ordninger eller tilkoblinger mellom maten du spiser og symptomene på den offline adresseboken.

Mer informasjon om den offline adresseboken

Husk at hvis du har blæreproblemer, snakk med legen din. Først gjenkjenne et problem, først kan du behandle det og administrere det.

Hvis du allerede har blitt diagnostisert, er det noen andre ressurser for å hjelpe deg med å håndtere din tilstand:

 • Urte kosttilskudd for å lindre offline adressebok
 • Medisiner for behandling av offline adressebok symptomer