10 tips for å forbedre smilet ditt

Oppretthold din naturlige glans

Smilet ditt er noe av det første folk legger merke til ved deg. Et sunt smil oppnås ikke alltid fra i dag til i morgen, men det krever en rekke metoder for å skape og vedlikeholde. Her er 10 enkle ting du kan gjøre for å forbedre utseendet og helsen til tennene dine.

Bruk tanntråd hver dag

Tanntråd fjerner plakk mellom tennene og ut under tannkjøttet der en tannbørste ikke kan nå. Daglig tanntråd bidrar til å forhindre tannråte og gingivitt. Hvis den blir stående alene, bygges plakk og tannstein opp under overflaten av tannkjøttet. Dette kan forårsake periodontal sykdom, som fører til beinødeleggelse og tap av tenner.

For å bruke tanntråden riktig, strengt pakk den rundt fingeren og skriv den inn i rommet mellom tennene. Skyv det forsiktig opp og ned under tannkjøttet to eller tre ganger. Hvis blødning oppstår, er det mest sannsynlig på grunn av gingivitt eller gingival sykdommer. Når du bruker flossen hver dag, stopper blødningen som er forbundet med mild til moderat gingivitt, etter ca. to uker.

Hvis du ikke kan bære flossen, prøv en oral irrigator. Denne enheten sprer vann eller munnvann for å fjerne plakett og mat mellom tennene og under gingivalmarginen.

Gå til din hygienist to ganger alle’år

Rutinemessig rengjøring Hver seks måneder bidrar til å fremme god oral helse og et vakkert smil. Når rengjøringen din er uregelmessig, kan du utvikle periodontal sykdom. Dette kan forårsake skjemmende hovne, vikende og blødende tannkjøtt. Det er også knyttet til helsemessige forhold som hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes, fedme, for tidlige deler og nattapné.

I tillegg til å fjerne flekker og tannstein fra tennene dine, vil tannpleieren også undersøke helsetilstander som hypertensjon og munnhulekreft. Siden mange helsetilstander manifesterer seg i munnen, kan tannlegen og hygienisten gjøre deg oppmerksom på problemer du bør følge opp med legen din.

Slutt å røyke

Røyking gir flekker på tennene. Røykflekk er noen ganger en overfladisk flekk som kan fjernes, men den kan også trenge dypt inn i emaljen.

Røyking skader også sunt tannkjøtt, og får det til å trekke seg tilbake og utvikle store lommer rundt tennene. Dette gjør at tennene ser lengre ut og skaper mørke mellomrom mellom dem. Røyking gjør det også svært vanskelig å reversere tannkjøttsykdom.

Begrens kaffe, te og rødvin

Drikker som kaffe, te og rødvin er kjent for å flekke tennene. I likhet med å røyke, kan disse drikkene skape et overfladisk sted enn tannlegen din eller hygienisten kan fjerne. Men de kan også forårsake innvendige tannemaljeflekker.

Å drikke gjennom et sugerør kan bidra til å redusere flekken på tennene dine og kan bidra til å redusere risikoen for tannråte. Det kan også hjelpe å skylle munnen ofte med vann, slik at mørk væske ikke sitter lenge på tennene mellom måltidene.

Velg blekeprodukter med omhu

Avhengig av dine behov, er en rekke blekeprodukter tilgjengelig: gelpenner, skyllinger, tannkremer, strips, benkebrett, tilpassede skuffer og laserbleking. Selv om valgene kan være overveldende, kan hver type ha spesifikke fordeler som hjelper deg med å finne problemområder. Whitening tannkremer og skyllinger er bra for kaffe- og tedrikkere. Gelpenner er nyttige for å ta på små områder, for eksempel en tann som har beveget seg tilbake og tar opp flere flekker. Tilpassede skuffer og laserbleking gir profesjonell bleking og tilbyr de mest spektakulære resultatene.

Kjøp en kvalitetstannbørste

Elektriske tannbørster av høy kvalitet er klinisk vist Å fjerne flere plaketter og få sunnere tannkjøtt enn vanlig manuell tannbørster. Mange har nå moduser for bleking og sensitive tenner. Tannbørstekropper er laget for å vare i årevis, mens børstehodene kan skiftes regelmessig etter hvert som de blir eldre eller for å deles mellom familiemedlemmer.

Hvis du ikke er klar til å skille ut deigen for en elektrisk tannbørste, sørg for å kjøpe en myk, manuell tannbørste. Selv om tannbørster med middels og hard bust er lett tilgjengelig på markedet, fraråder tannleger sterkt bruk av dem. Stivere bust og aggressiv børsting får tannkjøttet til å trekke seg tilbake og kan føre emaljen bort fra tennene.

Drikk mye vann

L’Vann er den sunneste drikken for ditt smil og for kroppen din. Hjelp å rengjøre tennene og motvirke kariet. L’kranvann er det beste valget som det har anbefalt dosering av fluor. Mange ganger kommer flaskevannet fra en kilde der fluornivåene ikke overvåkes eller ikke inneholder fluor i det hele tatt. Et sunt fluornivå fremmer tennerhelse og fraråder karies.

Hyppig forbruk av syre- eller sukkerdrikker kan i stor grad øke forfallshastighetene. Idrettsutøvere blir raskt en gruppe i fare, siden effekten av sportsdrikker har innvirkning på tennene sine.

Forbedre dine andre helsemessige forhold

Betingelser som hypertensjon, diabetes, fedme og bruxisme (også kjent som tenner sliping) kan påvirke helse og # 8217; aspekt av smilet ditt. Når kroppen utfordres av en helsetilstand, er det vanskeligere å behandle en annen.

I stedet for å dekke symptomer, kan du bidra til å forbedre helsen din gjennom forebyggende metoder. Spis godt og gjør nok trening kan i stor grad forbedre kroppens utseende, tenner og tannkjøtt.

Sub-testalt til tannpleie

Tannforholdene tilsvarer aldri seg selv. De ubehandlede tannkaries kan enkelt forvandle et lite hulrom til en stor dental abscess. Hvor det kunne være tilstrekkelig en liten fylling, nå en rotkanal og en krone kan være nødvendig.

Behandling av tidlig karies betyr at du trenger mindre og mindre invasive dental restaureringer. Dette bidrar til å opprettholde tannkonstruksjonen og stabiliteten og beholder behandlingen lave. Hvis den ikke behandles, kan tannråte spre seg til andre tenner og kan forårsake infeksjoner i resten av kroppen.

Puss tennene to ganger om dagen

Dette er et faktum, men mange mennesker må fortsatt huske å pusse tennene minst to ganger om dagen. Fordi plakk kan stivne til tannstein, hjelper tannpuss ofte at tennene holder seg hvitere og sunnere enn folk som pusser sjeldnere.

Hvordan du pusser er også viktig. Vipp busten mot tannkjøttkanten i en 45 graders vinkel, med akkurat nok trykk til å gjøre vevet lysere. Utfør forsiktig små strøk, med fokus på en eller to tenner om gangen. Dette vil holde tannkjøttet sunt og fjerne det meste av plakket.

Skap gode vaner for et stort smil

Det kan ta litt tid før du begynner å merke endringer på grunn av bleking eller forbedret munnhygiene. Selv om disse endringene ikke skjer over natten, er de definitivt verdt tiden og innsatsen, både for smilet ditt og for din generelle helse.