Fortified Foods: Fordeler og risiko

Du kan finne mer enn to tredjedeler av amerikanere spiser ikke frukt eller grønnsaker minst to ganger om dagen, og de fleste tilfredsstiller det ikke Anbefalte kostholdsretningslinjer.

Over hele verden, Mer enn 2 milliarder mennesker har mikronæringsstoffer Hvorfor får de ikke nok essensielle vitaminer og mineraler hver dag. Mange amerikanere oppfyller også ikke kravet om vitaminer og mineraler, spesielt barn.

Fortified og beriket mat ble introdusert gjennom årene & # 8216; 1930 og & # 8216; 1940. De hadde formålet med å øke L’å ta vitaminer og mineraler med matvarer som voksne og barn allerede spiste, som frokostblandinger og melk.

COS’er en forsterket eller beriket mat?

Fortified Foods er de som er lagt til næringsstoffer som ikke er naturlig funnet i mat. Disse matvarene tar sikte på å forbedre ernæring og legge til helsemessige fordeler. For eksempel er melk ofte forsterket med vitamin D og fotball kan legges til fruktjuicer.

En beriket mat betyr at næringsstoffene som er tapt under behandlingen, blir lagt til igjen. Mange raffinerte frokostblandinger er beriket. Hvetemel, for eksempel, kan inneholde folsyre, riboflavin og jern tilsatt etter behandling. Dette har som mål å gjenopprette sine originale vitaminnivåer.

Den forsterkede og berikede maten er sunne?

Historisk har forsterkende mat blitt vellykket i USA. De har vært vanlige sykdommer som skyldes ernæringsmessige mangler, som rickets og Pellagra praktisk talt eliminert.

Selv om festningen har gjort det Økt forbruk av vitaminer og mineraler I USA var det ingen studier på andre næringsstoffer enn’folsyre som viser at befestede matvarer forbedrer helsen vår. Det er også bekymringer som befestet og beriket mat kan indusere folk til å få skadelige mengder noen vitaminer og mineraler.

Fortified og beriket mat kan være en del av et sunt og næringsrikt kosthold. Men hvis de er nyttige eller ikke, avhenger det av og noen andre faktorer.

Fortified og beriket mat for barn

Barn er spesielt utsatt for ernæringsmessige mangler. Uten vitaminer og tilsatte mineraler møtes mange barn og ungdommer ikke Daglig ernæringsmessig krav. Fortified og beriket mat er viktige kilder til næringsstoffer for barn, spesielt for jern, sink og vitaminer av gruppe B.

Dessverre er mange forsterkede eller berikede matvarer tungt arbeidet og pakket. Ofte har de et høyt natriuminnhold, fett og sukker. Fortifikasjonen gjør dem ikke iboende sunne eller gode for deg.

Mange mindre barn er også i fare for overdosering av noen ekstra vitaminer, ifølge et forhold av Miljø arbeidsgruppe (EWG). Rapporten viste at mange befestede matvarer som for tiden er tilgjengelige, inneholder vitaminnivåer som ikke passer for barn. Mange barn kan til og med overvinne de anbefalte daglige verdiene ved å spise en rekke forsterkede matvarer i løpet av dagen eller spise mer enn en del. Nesten halvparten av barn i alderen 2 og 8 år tar over sink og 13% forbruker for mye vitamin A. Disse overdoseret er potensielt farlige.

Fortified og beriket mat, spesielt matvarer som ikke er formulert for barn, kan ikke være sikker for alle barn. L’EWG anbefaler at barn Mangine produkter uten mer enn 20 prosent 25 Dell’Voksen daglig verdi Anbefalt for vitamin A, Niacin og sink. Du kan finne denne verdien på # 8217; ernæringsmessige etiketten. Selv om det fortsatt er viktig å holde D & # 8217, øye disse næringsstoffene, Tenåringer og ungdom kan dra nytte av det Fra # 8217; inkludere befestet eller beriket mat i et balansert kosthold.

Fortified og beriket mat for voksne

Mens selv voksne Unngå grønnsaker, De fleste mottar nok av de fleste næringsstoffer, ifølge Akademi for ernæring og dietetikk. Imidlertid er mange voksne ikke nok:

  • Fotball
  • magnesium
  • Fiber fiber
  • Vitaminer A, D, E og C.

Seniorer Og gravide kvinner er spesielt utsatt for vitaminfeil.

Personer med spesielle dietter må også være oppmerksomme på potensielle vitaminfeil. Veganer, for eksempel, kan ha nytte Fra freedful gratis med vitamin B-12.

Imidlertid kan voksne overdrevet forbruke noen vitaminer med beriket eller forsterket mat, spesielt hvis de også antar kosttilskudd.

Gravide kvinner og eldre kan ta for mye vitamin A. Kan føre til Medfødte defekter, og høye nivåer av vitamin A var forbundet. Frakturer av # 8217; hofte hos eldre. Mens mange kvinner fortsatt har lav inntak av folater, kan mat beriket med folsyre indusere folk til å bli for mye, ifølge Harvard th chan School of folkehelse.

Selv de forældede retningslinjene på daglig verdi er en bekymring. US Food and Drug Administration (FDA) anbefalinger har ikke blitt oppdatert siden da introdusert i 1968. De nåværende retningslinjene er i strid med nivåene av Institutt for medisin av nasjonale akademier anser å være trygg. Dette betyr at mange befestede eller berikede matvarer kan komme inn i FDA-retningslinjene, men i virkeligheten kan de inneholde mer enn nødvendig eller sikkert.

Bunnlinjen

I noen tilfeller, befestet eller beriket mat de er nyttige. De kan fylle hullene og øke et bestemt forbruk av vitaminer og mineraler som ellers ville være mindre enn den anbefalte verdien.

Men det er også lett å få for mye. Disse matvarene kan bidra til overovs næringsverktøy. Vær oppmerksom på mengden av hvert næringsstoff du spiser. Ikke glem å inkludere matvarer som ikke leveres med en Næringsmiddel, som Dark Green Leafy Grønnsaker. Hold D’Øye størrelsen på delene for å sikre at du ikke overdoserer med tilsatte vitaminer eller mineraler.

Uansett hva du ikke kan dekke en dårlig kraft ved å legge til ekstra vitaminer. Desserter basert på beriket mel og frokostblandinger for den befestede frokosten dekket med sukker er ikke sunne alternativer. Det typiske kostholdet er allerede rik på dårlig næringsstoffer, behandlet mat, tilsatt sukker og raffinerte frokostblandinger. Unngå matvarer som inneholder tilsatt sukker, transfett eller rik på natrium.

Mens befestet og beriket mat sikkert kan legge til et sunt kosthold, er de ikke tilstrekkelig alene. Du trenger fortsatt å spise en variert og komplett diett som er fullt av grønnsaker og andre integrerte matvarer. Du kan ikke stole på festninger eller berikelser for å få alle næringsstoffene du trenger.

Spørsmål:

Det er verdt å bruke mer penger for å kjøpe befestet mat i butikken?

TIL:

Jeg kan anbefale Fortified Integral frokostblandinger til en gravid kvinne eller et barn hvis deres diett ellers er utilstrekkelig av folat og mangel potensialet er for risikabelt. Jeg sier sjelden til folk som søker befestet eller beriket mat, med mindre de er i fare for mangel eller har en. Min tilnærming består i å anbefale så mye som mulig av integrerte vegetabilske matvarer for å skaffe næringsstoffer i sin opprinnelige og naturlige form og deretter fylle eventuelle hull med målrettede anbefalinger. Behandlede matvarer er de oftest berikede, som kan oppmuntre folk til å konsumere mer bearbeidede matvarer, ikke mindre.

Natalie Butler, Rd, Ldanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.