10 ting som skjer med kroppen din når du ikke sover nok

Hva skjer hvis du ikke sover?

Ikke nok søvn kan redusere seksuell lyst, svekke immunforsvaret, forårsake tankeproblemer og føre til en vektøkning.

Når du ikke sover nok, kan du også øke risikoen for noen typer kreft, diabetes og til og med trafikulykker.

Hvis du finner deg selv som tilhører denne kategorien av søvnfravær, er du ikke den eneste. Omtrent 1 amerikansk voksen på 3 sover ikke nok, ifølge American Academy of Sleep Medicine (AASM).

Her er detaljene i hva som skjer med kroppen din når du ikke registrerer deg nok timer under tepper.

1. Du blir syk

Del på Pinterest

Å miste søvn kan kompromittere kroppens evne til å bekjempe sykdommer. Dette gjør det lettere å bli syk.

Forskere har selv oppdaget et gjensidig forhold mellom søvn og immunsystemet. Du kan miste ytterligere søvn mens kroppen din kjemper et insekt hvis du blir syk og du ikke har nok øyne.

2. Ditt hjerte lider

Del på Pinterest

Ifølge A’analyse publisert på # 8217; europeisk hjertejournal, både de korte søvnpunkter i søvn (mindre enn 5 timer per natt) og de lange (9 eller flere timer per natt) har en negativ innvirkning på Helse i hjertet.

Spesielt har sjansene dine for å utvikle en koronarsykdom eller ha et slag økt sterkt med mindre søvn.

3. Din risiko for kreft øker

Del på Pinterest

Forkortet søvn er forbundet med høyere brystkreft, kolon-rektumkreft og prostatakreft, i henhold til saken om søvnen på # 8217; AASM.

Natt grunne kan bære størst vekt av denne byrden. Den gode nyheten er at både menn og kvinner som har sovet 7 eller flere timer per natt, hadde de beste dødeligheten i gruppen.

4. Du kan ikke tenke på det

Del på Pinterest

Selv å hoppe over en natts søvn kan føre til noen viktige kognisjonsproblemer (tenkning).

I en studie publisert av eksperimentell hjerneforskning ble en gruppe på 18 menn tildelt en oppgave som skal fullføres. Den første oppgaven ble fullført etter A’hele natten søvn. L’Etterfølgende aktivitet ble fullført etter å ha hoppet en natts søvn.

Hjernefunksjonene, inkludert minne, beslutningstaking, resonnement og feilsøking blir forverret, sammen med reaksjonstiden og tilsynet.

5. Glem ting

Del på Pinterest

Ikke bare manglende søvn kan gjøre deg mer smadret, men det er også et økende antall forskning som indikerer at søvn har innvirkning på # 8217; læring og minne.

Forskere tyder på at søvn er grunnleggende for konsolideringsprosessen av ting vi lærer i hjernen. Med andre ord trenger vi en passende hvile for å blokkere ny informasjon og lagre dem.

6. Din libido reduseres

Del på Pinterest

Ikke sov nok, kan redusere ditt seksuelle ønske.

I en studere, Unge menn som mistet søvn i en uke i en uke, viste en reduksjon i testosteronnivåer. Sover 5 eller mindre timer redusert kjønnshormonnivåer på opptil 10-15%.

Menn har også rapportert at deres generelle humør og deres kraft har gått ned med hver påfølgende natt med hvile avbrutt.

7. Øke vekten

Del på Pinterest

Mangel på søvn kan få deg til å akkumulere pund.

TIL studere Han undersøkte forholdet mellom søvn og vekt i 21.469 voksne over 20 år. Folk som har sovet mindre enn 5 timer hver kveld i løpet av de tre årene av studien, var de mer sannsynlig å øke vekten og til slutt bli overvektige.

De som har sovet mellom 7 og 8 timer, gikk bedre på skalaen.

8. Din risiko for diabetes øker

Del på Pinterest

Sammen med en bredere midje, øker folk som ikke sover nok (eller sover), risikoen for å utvikle diabetes Dell’voksen alder.

Forskere undersøkte 10 separate studier fokusert på søvn og diabetes. Deres resultater fant at fra 7 til 8 timer hviler er det optimale området for å unngå insulinproblemer som kan føre til diabetes.

9. Du er utsatt for ulykker

Del på Pinterest

Seks tre ganger Mer sannsynlig å være involvert i en ulykke D’bil hvis du sover 6 eller mindre timer hver kveld, ifølge National Sleep Foundation.

De mest sårbare menneskene er de grunne, kommersielle driverne, reisende D & # 8217, og noen andre fungerer for lange eller ulike timer. Tenk på det to ganger før du setter deg på rattet hvis du ikke sover nok.

10. Din hud lider

Del på Pinterest

Hvis alle disse helserisikoen ikke overbeviser deg om å sove mer, gjør det for ditt utseende.

I en studie ble en gruppe mennesker i alderen mellom 30 og 50 evaluert basert på deres søvnvaner og betingelsene i huden. Resultatene viste at de som sov for lite hadde mer subtile linjer, rynker, ikke-ensartet hudfarge og en markert hudflyt.

De fattige sleepers var enda mer misfornøyd med deres utseende med hensyn til deres velhente kolleger.

Mer enn en avslappende hvile

Sover nok er ikke bare for din forfengelighet. Du kan redde livet ditt.

Ta deg tid til å vurdere alt du risikerer før du fortsetter den sen kvelds tv-maraton. Så slå av lysene og nyt din 7-8 timers skjønnhet og # 8211; og helse og helse hvile.