10 Risiko for helsen til fedme og hvordan å hindre dem

Beskrivelse

L’fedme er en tilstand der en person har en skadelig mengde kroppsfett eller en usunn fordeling av kroppsfett. Øker risikoen for ulike alvorlige helsekomplikasjoner. Overflødig kroppsfett løfter bein og organer. Det forårsaker også komplekse endringer i hormoner og metabolisme og øker kroppen betennelse.

Personer med fedme har en kroppsmasseindeks (BMI) på 30 eller høyere. Du kan beregne BMI ved hjelp av en fil Online kalkulator. Du trenger bare å vite din høyde og vekt.

Ha en risikofaktor som fedme betyr ikke at du vil utvikle følgende helseproblemer. Men det øker sjansene dine for å utvikle en eller flere. Her er 10 risikoer for helsen til i fedme og hva du kan gjøre for å hindre dem eller administrere dem.

1. Type 2 diabetes

Type 2 diabetes oppstår når blodsukkernivået er høyere enn normalt. Over tid kan dette føre til andre helseproblemer, for eksempel hjertesykdom, skade på nerver, hjerneslag, nyresykdom og synproblemer.

Hvis du har fedme, mister du bare 5 prosent 7 kroppsvekt og en vanlig og moderat trening kan forhindre eller forsinke starten av type 2 diabetes.

2. Hjertesykdom

Hjertesykdommer er mer utbredt hos personer med fedme. Over tid kan fettavsetninger akkumulere i arteriene som gir blod til hjertet. Folk med fedme har et høyere blodtrykk enn normalt, LDL-kolesterol (lavdensitetslipoproteiner), triglyserider og blodsukker, som bidrar til hjertesykdom.

Arteriene som smale kan forårsake hjerteinfarkt. Blodpropper i smale arterier kan forårsake et slag.

3. Slag

L’Stroke og hjertesykdom deler mange av de samme risikofaktorene. Strokes oppstår når hjernens blodstrøm er avbrutt. Et slag kan forårsake skade på hjernevev og forårsake en rekke funksjonshemminger, inkludert forstyrrelser i ordet og språk, svekkede muskler og endringer i tanke og resonnementskapasiteter.

En revisjon av 25 studier med nesten 2.3 millioner deltakere bemerket at fedme øker risikoen for hjerneslag av 64 prosent.

4. Nattlig apné

Natt apné er en forstyrrelse der noen kan forstyrre pusten under søvn.

Folk overvektige og sameksisterer med fedme, driver en større risiko for å ha nattapné. Dette fordi de pleier å ha mer fett lagret rundt halsen, og reduserer luftveiene. En mindre luftrute kan forårsake snorking og pustevansker over natten.

Å miste vekt kan bidra til å redusere mengden fett i nakken og redusere risikoen for nattapné.

5. Høyt blodtrykk

Overflødig fettvev i kroppen krever mer oksygen og næringsstoffer. Blodkarene dine må sirkulere mer blod i overflødig fettvev. Dette betyr at hjertet ditt må jobbe enda mer for å pumpe blod i hele kroppen.

L’økning i mengden sirkulerende blod øvelser ekstra trykk på veggene i arteriene. Dette ekstra trykk kalles hypertensjon eller hypertensjon. Over tid, l’hypertensjon kan skade hjertet og arteriene.

6. Leversykdom

Personer med fedme kan utvikle en leversykdom kjent som hepatisk steatose eller ikke-alkoholholdig steaepitt (Nash). Dette skjer når overflødig fett akkumuleres i leveren. Overflødig fett kan skade leveren eller forårsake veksten av arrvev, kjent som cirrhose.

Fett leversykdom har vanligvis ingen symptomer, men til slutt kan det føre til nedsatt leverfunksjon. L’Den eneste måten å reversere eller administrere sykdommen er å gå ned i vekt, gjør fysisk trening og unngå å drikke alkohol.

7. Cholecyish sykdom

Galleblæren er ansvarlig for bevaring av et stoff kjent som galle og dens passasje ALL’tynntarmen under fordøyelsen. Galle hjelper deg med å fordøye fett.

L’Fedme øker risikoen for å utvikle galleberegninger. Galdeberegninger oppstår når gallen akkumuleres og herdes i galleblæren. Folk med fedme kan ha høyere nivåer av kolesterol i galle eller ha stor galleblære som ikke fungerer bra, noe som kan føre til gallestein. Galleberegninger kan være smertefulle og krever kirurgi.

Å spise en diett rik på sunne fibre og fett kan bidra til å forhindre galleberegninger. Unngå også raffinerte frokostblandinger som hvit ris, brød og pasta kan være D’hjelp.

8. Noen typer kreft

Fordi kreft ikke er en enkelt sykdom, er foreningen mellom fedme og kreft ikke så klart som andre sykdommer som hjertesykdom og # 8217; Stroke. Imidlertid kan fedme øke risikoen for noen typer kreft, inkludert brystkreft, kolon, galleblære, bukspyttkjertel, nyrer og prostata, så vel som livmorkreft; utero, livmorhals-uterin, Dell’endometrium og eggstokkene.

en Studie basert på befolkningen anslått at rundt 28.000 nye tilfeller av kreft hos menn og 72.000 hos kvinner i 2012 var forbundet med overvekt eller alle i USA.

9. Komplikasjoner av graviditet

Gravide kvinner som er overvektige eller har fedme, de er mer sannsynlig å utvikle motstand mot insulin, høyt blodsukker og hypertensjon. Dette kan øke risikoen for komplikasjoner under graviditet og fødsel, inkludert:

 • Svangerskapsdiabetes
 • preeklampsi
 • trenger en keisersnitt (Cesarean Cut)
 • Blodkoaguli
 • tyngre blødninger enn normalt etter fødsel
 • for tidlig fødsel
 • spontanabort
 • dødfødt
 • Hjernefeil og ryggmargen

I et studio, over 60 prosent av kvinner med en BMI på 40 eller høyere da de var gravide, endte de med å ha en av disse komplikasjonene. Hvis du er overvektig eller du har fedme og du tenker på å ha barn, kan du starte en vektkontrollplan for å unngå risikoen for den nevnte helse. Snakk med legen din i’fysisk aktivitet du kan gjøre trygt under graviditeten.

10. Depresjon

Mange mennesker som lider av fedme, lider av depresjon. Noen utdanning De fant en sterk sammenheng mellom fedme og stor depressiv lidelse.

Personer som lider av fedme, kan ofte lide diskriminering basert på deres bygg. Over tid kan dette føre til følelser av tristhet eller mangel på selvtillit.

I dag mange forsvarsgrupper, som National Association for å fremme L’aksept av fett (NAAFA), de arbeider for å eliminere diskriminering basert på kroppsstørrelse. Disse organisasjonene gir muligheter til å være involvert i kampen mot denne diskriminering.

Hvis du lider av fedme og plakater symptomer på depresjon, spør legen din om å kontakte en konsulent for mental helse.

Hvordan redusere risikoen

Å miste bare 5% kroppsvekt kan redusere risikoen for mange av disse helsemessige forholdene, inkludert kardialsykdommer og type 2 diabetes.

En kombinasjon av diett og trening kan hjelpe deg med å gå ned i vekt sakte over tid. Det er ikke nødvendig å gjøre drastiske endringer i din livsstil. Nøkkelen er å være konsekvent og fortsette å lage sunne valg.

For øvelsen, prøv å spille minst 150 minutter per uke med moderat aerob aktivitet. Dette kan inkludere en rask tur: bare 30 minutters gange om dagen vil hjelpe deg med å oppnå dette. En gang forstått, prøv å øke øvelsen på 300 minutter i uken. Prøv også å inkludere styrking av aktiviteter som push-ups eller abdominals i rutinen din minst to ganger i uken.

Noen måter å spise sunnere inkluderer:

 • Fyll halvparten av platen med grønnsaker.
 • Erstatte uraffinerte frokostblandinger, som hvitt brød, pasta og ris med fullkorn som fullkornsbrød, integrert ris og mel d’havre.
 • Spis kilder til magert proteiner, for eksempel skinny kylling, sjømat, bønner og soya.
 • Eliminer stekt mat, hurtigmat og søte snacks.
 • Unngå sukkerholdige drikker, for eksempel brus og juice.
 • Unngå alkohol l & # 8217.

Spør legen din om du er en god kandidat for kirurgi eller narkotika tap. Disse behandlingene kan hjelpe deg med å gå ned i vekt raskere, men krever fortsatt en forpliktelse til endringer i den nevnte livsstilen.

Ta bort

L’fedme kan påvirke både fysisk helse og mental helse. Du kan ikke være sikker på hvor du skal begynne, men gjør handling nå for å håndtere helsen din, kan hindre deg i komplikasjoner som type 2 diabetes og # 8217; hypertensjon. Snakk med legen din for å gjøre mer fysisk trening, følg et sunnere kosthold, se en terapeut og andre behandlingsmetoder.