10 Husholdningsartikler for vaginal gjær infeksjon: hva du kan gjøre nå

Beskrivelse

A’vaginal gjær infeksjon (vaginal candidiasis) er forårsaket av overdreven vekst av en sopp som naturlig bor i skjeden din, kalt Candida albicans.

Denne overdrevne veksten forårsaker irritasjon, betennelse, kløe og smertefull sekresjon. De fleste kvinner opplever en «8217; gjærinfeksjon i løpet av livet.

Hvis det er første gang du manifesterer symptomene på en Gynekolog på 8217, bør du besøke en gynekolog for å verifisere at du faktisk har en’gjærinfeksjon og ikke noen’andre.

Men hvis du har tilbakevendende gjærinfeksjoner, snakk med legen din om andre sikre måter å prøve å ta vare på en GEAD-infeksjon på 8217, eller kanskje forhindre repetisjonen.

Noen av disse rettsmidler bruker ingredienser du kanskje allerede har hjemme. Deres varierte effekt og bevis på deres suksess er for det meste anekdotiske.

De Mayo Clinic Det sier at noen komplementære terapier kan gi litt lettelse i kombinasjon med legens omsorg.

Fortsett å lese for å oppdage noen populære hjemmemedisiner for gjærinfeksjoner.

1. gresk yogurt

Probiotika kan være effektiv mot c. albicans.

Yoghurt kan betraktes som et probiotisk fordi det inneholder levende bakterier, som Lactobacillus acidophilus. Disse bakteriene er avgjørende for å skape et sunt miljø i skjeden din. De kan bidra til å behandle overdreven vekst forårsaket av ubalanse.

Bekreftet i A 2017 Studio, Å spise yoghurt bidrar til å øke tarmmikrobiomet og kan redusere gjær i kroppen. Hvis du ikke liker yoghurt, ta probiotika. Probiotika tar bedre med mat.

Den normale greske yoghurt er den beste typen som skal brukes til dette hjemmet. Pass på at yoghurt ikke inneholder tilsatt sukker, som gir veksten av den ærlig sopp.

2. Borsyre

L’Borsyre er et kraftig antiseptisk middel som noen kvinner hevder både nyttige for behandling av gjærinfeksjoner som er resistente mot andre rettsmidler.

L’aktuell borsyre anbefales av Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Som behandling for vaginale infeksjoner. Vaginale suppositorier av borsyre kan også brukes med legemidler for å behandle vaginale infeksjoner.

L’Borsyre er giftig i store mengder. Det kan forårsake skade på nyrene, akutt insuffisiens av sirkulasjons- eller dødsystemet for å absorbere en tilstrekkelig mengde. For å unngå dette, ikke bruk borsyren på din ødelagte hud og ikke ta det muntlig.

Hvis du er gravid, bør du ikke bruke borsyren i noen form.

For de med sensitiv hud, kan dette ikke være et godt valg. Stopp bruk hvis noen gener begynner.

3. Oregano essensiell olje

L’vanlig oregano, eller marjoram av oregano, er det som vanligvis finner i krydderdelen av din matbutikk. L’Oreganoolje som brukes til å behandle gjærinfeksjoner, er imidlertid ikke den samme typen.

Søk etter «Oregano Oregano Oregano Oil, eller Vulgar Origan, som den her. Inneholder Timolo og CarvaCrolo, som er kraftige antifungals.

TIL 2017 Studio Han fant at oregano essensielle olje er effektiv for å endre veksten av c. albicans.

Oreganooljen er et naturlig antikoagulant, så bruk det ikke (utbredt eller aktuelt) hvis du tar blodfluidisering for A’annen helsetilstand. Også, ikke bruk det hvis du har blodkoagulasjonsproblemer, for eksempel fra en vitamin K-mangel.

Husk: essensielle oljer bør ikke tas oralt. De er designet for å bli innåndet som en del av Aromaterapi. Mens noen studier undersøker andre måter å bruke Oregano essensielle oljer, akkurat nå anbefaler vi at det du bruker det fortynnet i en vektorolje, som olivenolje eller søte mandler.

Å bruke: Bland 3-5 dråper essensiell olje for unse oljevektor. Derfor, bruk den på huden massasje. Det kan også innåndes gjennom en høyttaler. Ikke bruk denne essensielle oljen i nærheten av skjeden.

4. Suppositorier og probiotiske kosttilskudd

Probiotika bidrar til å gjenopprette balansen mellom bakterier og gjær i hele kroppen.

Hvis du starter et regime av orale probiotika som inneholder Lactobacillus acidophilus bakteriestammer, kan du rapportere fordøyelseskanalen og vaginal flora i justering. Å spise yoghurt er en måte å øke probiotika på.

Muntlige kosttilskudd tar ca 10 dager for å oppnå full effekt, så noen kvinner bruker probiotika som vaginale suppositorier for å se resultater raskere. Hvis du vil prøve vaginale probiotika, kan du kjøpe dem på nettet.

Probiotiske suppositorier har også vist seg å være effektive i behandlingen av vaginose, andre Harvard Helse.

5. Kokosolje

L’kokosolje er en fettolje avledet fra kokosmasse. L’olje har mange helsemessige fordeler, inkludert antifungal egenskaper.

utdanning har vist at kokosnøttoljen er effektiv mot c. Albicans, gjør dette hjemmet remedy en av de få med sterke tester som virkelig fungerer.

Å behandle en og # 8217; vaginal gjær infeksjon ved hjelp av kokosnøttolje, sørg for at du kjøper ren og organisk kokosnøttolje. Du kan bruke oljen direkte på det berørte området.

6. Olje Dell’Tea Tree

L’# 8217 olje; te tre er en essensiell olje som brukes til å drepe sopp, bakterier og virus.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at en vaginal antagelse som inneholder mele olivenolje, kan bidra til å behandle vaginale infeksjoner. Olje Dell’Tea Tree har blitt vist Har antifungal egenskaper.

TIL nylig studie Han fant også at oljen til te-treet er effektivt som en antimikrobiell og i # 8217; hjelp bryte ned biofilm.

L’# 8217 olje; te tre er utrolig kraftig. Pass på at du fortynner den med en vektorolje, som jojoba eller kokosnøttolje, hvis du berører huden din. Vaginale suppositorier av tea treet allerede forberedt er det beste alternativet.

Bruk oljen til Tea Treet bare noen ganger og aldri innta det. Hvis du har sensitiv hud, ikke bruk oljen til’te-treet. Avbryt’bruk i tilfelle problemer.

Du kan kjøpe L & # 8217, Tea Tree Online og i butikkene. Det beste valget ville være å kjøpe disse vaginale suppositoriene til Tea Tree Here. L’Tea Tree må aldri berøre huden ufortynnet.

7. Eple cider eddik

Et populært middel for gjærinfeksjoner er et bad til’eddik.

L’eddik har mange medisinske bruksområder, noe mer bevist av forskning enn andre. Når du legger til en halv kopp eple cider eddik i et badekar med varmt bad og fordyp i 20 minutter, syre komponenten i’eddik eddik kan eliminere Noen skadelige mikroorganismer, inkludert gjær.

Et bad Alle’Apple eddik er ikke det samme om’vanning, som tar sikte på å finne alle bakteriene (bra og dårlig) fra skjeden din. På denne måten vil du være mer tilbøyelig til en reaperearance av’gjærinfeksjon. Ikke våt med epler eddik.

Eddiken må fortynnes i vannet før du berører huden. Du bør også vurdere den ekstra epleeddiken til kostholdet ditt.

8. Hvitløk

I en Laboratorie studie 2005, L’Hvitløk har vist seg å være en effektiv morder av Candida. Men C’det er en debatt som kan bidra til å behandle gjærinfeksjoner utenfor et laboratoriemiljø.

Hvis du vil prøve hvitløk for å kurere en «8217» gjærinfeksjon, legg til mer hvitløk til kostholdet ditt. Noen nettsteder anbefaler å sette inn hvitløk i skjeden, men brenner og betydelig smerte har blitt rapportert. Du bør fortsette å legge hvitløk i mat.

9. Hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid er et antiseptisk middel som dreper bakterier og gjær. Hydrogenperoksid er produsert av Lactobacillus bakterier i vagina og er en del av organisk aktivitet mot gjær, ifølge CDC.

Selv om det ikke vil fungere på alle gjærarter, sverger noen kvinner å bruke hydrogenperoksid for aktuelt når de kontrakter en GEAD-infeksjon.

Det er ikke noe sterkt søk for å støtte hydrogenperoksidet for behandling av vaginale infeksjoner. Ikke ta en dusj med hydrogenperoksid. Legg det til et bad eller fortynn det i vann kan hjelpe med gjær som vokser på kjønnsorganer.

Det er tilrådelig å fortynne det (halvt vann og halvt hydrogenperoksid) før det påføres det på kjønnsorganene og ikke bruke det i lengre tid.

10. C-vitamin

Vitamin C er en forsterker av immunforsvaret. Et sterkt immunsystem gjør det mulig for kroppen din å være balansert.

Vitamin C (også kalt askorbinsyre) har antimikrobielle komponenter, slik at noen kvinner legger til kostholdet for å behandle overdreven candida vekst.

Prøv å øke med å ta vitamin C for å øke kroppens evne til å bekjempe gjærinfeksjonen. Ikke bruk vitamin C syret til følsomt vaginalvev.

Hva å forvente

De fleste hjemmets rettsmidler bringer lettelse innen få dager. Noen kan ta opptil en uke.

Ring legen din dersom symptomene dine blir verre eller hvis nye symptomer vises når som helst under behandlingen. Ring også legen din dersom du har en «8217; vedvarende irritasjon skilt fra symptomene på GEAD-infeksjonen på [8217.

Hvis infeksjonen forsvinner med behandlingen, men igjen, kontakt legen din for råd. En reseptbelagte styrkebehandling kan trenge.

Hindre vaginale gjærinfeksjoner

Følg disse forslagene for å hindre fremtidige gjærinfeksjoner.

  • Begrenser mengden sukker og behandlet mat som forbruket. Gjæren trives med sukker.
  • Bred bomull undertøy.
  • Ikke pass lange perioder med våte klær eller badedrakter. Gjæren vokser i varme og fuktige miljøer.
  • Bruk bare antibiotika hvis nødvendig.
  • Ikke bruk dusjer med mindre det anbefales av legen din og unngå vaginale deodorantsprayer og duftende vaginale lotioner. Kan endre balansen mellom gode bakterier og gjær i skjeden din.

Ta bort

Husholdningsartikler kan eller gjør for å jobbe for å kurere gjærinfeksjon. Hvis du bruker urter, kosttilskudd eller essensielle oljer, må du huske på at mat og narkotikaadministrasjon (FDA) ikke overvåker dem for sikkerhet, renhet og kvalitet. Kjøp fra en pålitelig kilde.

Effektiviteten av et hjemmelaget middel varierer avhengig av personen, av alvorlighetsgraden av [8217-infeksjon og kvalitet på behandlingen som brukes. Hvis du lider av gjentagende vaginale infeksjoner, snakk med dine mest naturlige tilnærminger lege for å hindre det og behandle det.

Pass på at du husker at noe produkt, naturlig eller mindre, kan irritere sensitiv vaginal hud. Du bør slutte å bruke løsningen og ringe legen din i tilfelle irritasjon eller ubehag.