Voksende smerte: Årsaker, symptomer og smertebehandling hos barn

Hva er smerten av vekst?

Vekstsmerter er smertefulle eller lakende vondt, vanligvis til benene til et barn eller mindre vanlig for armene. De er den vanligste typen smerte hos barn.

Voksende smerte forekommer vanligvis hos barn i alderen 2 og 12, Ofte starter fra 3 og 5 År gammel. De er en diagnose av utelukkelse, noe som betyr at de er diagnostisert etter at andre forhold er utelukket.

Smerten av vekst begynner vanligvis på sen ettermiddag eller tidlig kveld og forsvinner om morgenen. Smerter kan være sterk nok til å våkne sønnen din. De kan oppstå hver dag, men forekommer vanligvis bare intermittent.

Årsaker til økende smerte hos barn

Årsaken til vekstnivå er ukjent, og beinveksten er egentlig ikke smertefullt. Den mest sannsynlige årsaken til vekstpine er muskelsmerter forårsaket av overdreven bruk i løpet av dagen. Denne overdrevne bruken kan utlede fra normal barndomsaktivitet, for eksempel å løpe og spille, noe som kan være vanskelig for muskler.

En revisjon av 2017-testene Han oppdaget at barn med lavere smerte terskler kan være mer sannsynlig å ha økende smerte.

Hvordan føle smerten av vekst?

Vekstsmerter er en lakende smerte, vanligvis på begge sider av kroppen, hovedsakelig til bena. Smerten går og kommer, starter vanligvis på sen ettermiddag eller kveld og forsvinner om morgenen. Noen barn har også hodepine eller magesmerter i tillegg til vekstsmerter.

Voksende smerte i bena

Skinnene, kalvene, ryggen på knærne og forsiden av lårene er de vanligste områdene for smerte smerter.

Voksende smerte kysten

Voksende knesmerter vil vanligvis være bak kneet. Smerten vil sjelden være i # 8217; artikulasjon selv og artikulasjonen skal vises normalt. Hvis artikulasjonen skadet eller er rød, hovent eller varmt, kan dette være et tegn på ungdommelig idiopatisk leddgikt.

Voksende smerte i armen

Hvis barnet ditt har økt smerte i armen, vil det mest sannsynlig være i begge armer. Vanligvis har de ben smerte så vel som smerte i armen.

Voksende ryggsmerter

Mens ryggsmerter er en vanlig lidelse for både voksne og aktive barn, inkluderer litteratur tilgjengelig på vekstsmerter ikke ryggsmerter. Derfor kan ryggsmerter hos barn være et tegn på et annet problem.

Det kan være en dårlig holdning eller muskel tretthet, men det kan også være et tegn på en mer alvorlig underliggende lidelse, spesielt hvis smerten varer i mer enn noen få dager eller gradvis forverres. Kontakt legen din dersom dette er tilfelle.

Hvordan vekst smerter behandles?

Det er ingen spesifikk behandling for vekstnett. Massasje og strekk barnets ben er blant de beste måtene å lindre smerte på.

De kan også være nyttige medisiner for å lindre varme og smerte som ibuprofen. Pass på at du bare ikke administrerer til barn, spesielt hvis de er yngre eller har akutt viral sykdom, siden det kan føre til Reye Syndrome, en sjelden, men alvorlig tilstand.

Hvis barnet ditt ofte blir vekket opp med vekstsmerter, kan du administrere en mer varig smertestillende, som naproser.

Voksende smerte i små barn

Vekstsmerter kan starte 2 år allerede. Vanligvis begynner mellom 3 og 5 år. Smertene med vekst i små barn er de samme achors og lansinanter av eldre barn.

Barnet ditt kunne våkne opp midt på natten på grunn av smerte. Du kan legge merke til at du holder eller gni bena, eller kan virke mer gretten enn normalt. Masser forsiktig barnets ben kan lindre smerte.

Voksende smerte hos voksne

Vekstsmerter avbryter vanligvis når et barn når puberteten. Imidlertid kan smerten som ligner vekstsmerter fortsette i # 8217; voksenlivet.

Disse & # 8220; vekst vondt & # 8221; Uskyldig muskelsmerter forårsaket av overdreven bruk eller normale kramper er ofte. Imidlertid kan de være et tegn på et bakgrunnsproblem, for eksempel leddgikt eller shin.

Andre årsaker til symptomer som ligner vekstsmerter

Smerten av veksten selv er ufarlige, men smerte kan også være et tegn på en annen tilstand. Andre forhold som kan forårsake lignende smerte inkluderer:

Ungdommelig idiopatisk leddgikt

Det er seks forskjellige typer ungdommelig idiopatisk leddgikt. Av disse, de som er mer sannsynlig å forårsake smerte som ligner vekstsmerter, er idiopatisk, som ikke har et notat.

Andre symptomer på Idiopatisk ungdom artritt å inkludere:

 • Smerte og hevelse til leddene
 • Hot tatovering ledd
 • feber
 • utslett
 • utmattelse
 • stivhet
 • Svelgede lymfeknuter
 • Vekttap
 • Søvnproblemer

Fibromyalgi Syndrome

Fibromyalgi er en kronisk eller langsiktig sykdom. Det er forbundet med utbredt smerte i muskler og bein, områder av ømhet og generell tretthet. Andre symptomer på fibromyalgi inkluderer:

 • Depresjon
 • Konsentrasjonsproblemer (dvs. følelse av & # 8220; TOG & # 8221;)
 • hodepine

Osteosarcoma (bein kreft)

L’Osteosarcoma er en type bein kreft som manifesterer seg hovedsakelig hos barn og ungdom. Det kan være sakte eller rask vekst og starter vanligvis nær endene av armen eller benbenene, som vanligvis involverer enden av en av de lange beinene i nærheten av kneet.

Smerten eller hevelsen i den berørte armen eller benet er det vanligste symptomet. Denne smerten er ofte verre om natten eller med øvelsen. Hvis svulsten er et ben, kan barnet utvikle en lame. I noen tilfeller vil en knust bein være det første tegn på kreft, fordi den svekker beinet.

Ben syndrom uten hvile

Rastløs ben syndrom er en tilstand som er preget av # 8217; ukontrollabel haster for å bevege bena. Forårsaker en følelse av ubehag som kan lindres midlertidig ved å flytte.

Symptomene på rastløs ben syndrom skjer vanligvis om natten, mens du sitter eller ligger. De kan forstyrre søvn.

Hypermobilitet

L’Hypermobiliteten er når leddene beveger seg utover det normale bevegelsesområdet. Det er også kjent som & # 8220; dobbelt artikulasjon & # 8221;. Når C’Det er muskel stivhet og leddsmerter utover hypermobiliteten, snakker vi om artikulært hypermobilitetssyndrom.

Personer med hypermobilities er mer utsatt for dislokasjoner, forvrengninger og andre myke ansikter.

Symptomer på’Hypermobility forverres ofte om natten og etter øvelsen. Har en tendens til å forbedre med hvile.

Vitamin D-mangel

TIL 2015 Studio på 120 barn med vekst smerter funnet en’høy forekomst av vitamin D-mangel. Videre har deres smerte forbedret seg etter at de fikk vitamin D-kosttilskudd som førte nivåene i det normale området.

sår

Lesjoner kan forårsake felles, muskel eller bein smerter som ligner vekstn. Men med en skade vil smerten være plassert i en & # 8217;. Det kan forårsake rødhet, hevelse og redusert mobilitet.

Når skal du se en lege

De fleste vekstsmerter er ikke seriøse og vil gå bort alene. Men hvis barnet ditt presenterer ett av følgende tegn og symptomer, bør han konsultere en lege. Det kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand:

 • Smerte oppstår ofte
 • Smerte forårsaket av et sår
 • Smerte forstyrrer normal aktivitet
 • Smerte bare på den ene siden av kroppen
 • Felles smerte, spesielt med rødhet og hevelse
 • smerte som varer opp om morgenen
 • feber
 • halt
 • utslett
 • svakhet
 • utmattelse
 • tap av Appetit
 • Uforklarlig vekttap

Ta bort

Vekstsmerter er vanligvis ufarlig smerte som barn overstiger. Massasje, gjør strekk og over-the-drevet medisinering er den beste måten å avlaste barnets smerte på.

Det er imidlertid noen underliggende forhold med lignende symptomer og kan representere et alvorlig problem. Barnet ditt bør konsultere legen din dersom smerte forstyrrer ditt daglige liv eller hvis du har noen av disse andre symptomene.