Vitamin D og fedme hos barn

Forskere sier det er indikasjoner på det, men forskere vil ha mer bevis før de anbefaler vitamin D-tilskudd til barn,

Del på PinterestVitamin D kan forbedre beinhelsen og produsere sunn hud, men det kan hjelpe barn å gå ned i vekt? Getty bilder

Ettersom fedme hos barn fortsetter å øke i USA og rundt om i verden, leter forskere etter løsninger som kan bidra til å stoppe denne økningen.

Sunnere kosthold, mer trening og mindre skjermtid kan utgjøre en forskjell.

Men en annen ting som ser lovende ut er å legge til litt ekstra Vitamin d til barnas kosthold.

De siste resultatene av denne mulige sammenhengen mellom vitamin D-tilskudd og overvektsreduksjon kom fra en konferanse i Europa i forrige uke.

På det 57. årlige møtet til European Society of Pediatric Endocrinology i Hellas, forskerne data presentert som viste at ekstra vitamin D hjalp overvektige barn med å gå ned i vekt og redusere andre helserisikoer.

Vitamin D hjelper kroppen din til å absorbere kalsium slik at bein og tenner forblir sunne.

Det er imidlertid ikke noe kroppen din produserer av seg selv og det er vanligvis vanskelig å få i seg nok fra kosten.

I stedet kommer det meste av det vi får fra sollys og mat som fisk.

Hvem vi er 40 prosent av voksne i USA fikk ikke nok vitamin D, ifølge forskning fra 2011.

Men de siste årene har vitamin D utviklet seg fra å være kjent som viktig for beinhelsen til å være viktig for en rekke andre funksjoner, inkludert kanskje vekttap.

Hva studien avdekket

Dette er ikke den første studien som finner ut at en slik kobling kan være mulig, men Dr. Christos Giannios, som var med på å lede den nye forskningen ved Athens universitets medisinske fakultet, sa at nåværende bevis på effekten av vitamin D på fedme hos barn er «kontroversielle . «

Derfor ønsket teamet hans å undersøke saken nærmere.

Det Giannios og kollegene hans fant var at å gi studiedeltakerne mer vitamin D redusert kroppsmasseindeks (BMI) og kolesterol sammenlignet med de som ikke fikk vitamin D.

Det er imidlertid ikke 100 % klart om det ekstra D-vitaminet forårsaket det vekttapet.

Resultatene «antyder imidlertid at vitamin D spiller en rolle i fedme,» sa Giannios til Healthline.

Å demonstrere den rollen permanent er fortsatt et arbeid som pågår.

«Det er ikke noen store studier ennå som definitivt fastslår at dette er tilfelle, og ærlig talt er det heller ikke det,» sa Dr. Scott Kahan, direktør for National Center for Weight and Wellness, en lege som også er ved fakultetet ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health i Maryland.

Men Kahan, som ikke var involvert i den nye forskningen, kalte det en «interessant» studie som legger til hypotesen og «legger til nysgjerrigheten» om vitamin D og vekttap.

«Vi må ta dette med en klype salt,» sa han til Healthline. «Men samtidig må vi ta vitamin D som noe av det mest fornuftige å vurdere som et supplement.»

Han sa at vi har en tendens til ikke å få mye vitamin D fra mat og at vi ikke utsettes for sollys så mye som vi trenger å være. Så det ville sannsynligvis ikke skade å ta mer vitamin D.

For mye av det gode

For mye vitamin D kan tas.

Selv om det er sjeldent, kan overskudd føre til hyperkalsemi, en tilstand der for mye kalsium i blodet fører til tretthet, forvirring og svakere bein og muskler.

Kahan anslår at av de 10 000-15 000 pasientene han kan ha sett det siste tiåret, har de aller fleste tatt et vitamin D-tilskudd og bare «kanskje to» har hatt hyperkalsemi.

«Så det er ganske vanskelig i de fleste tilfeller å ta for mye», men advarer om at det ikke er noen vits i å ta «megadoser».

Hun sier at hun håper foreldre ikke ser slike studier, og at de har en akutt reaksjon på å gi barna rikelig med vitamin D.

«Hvis de har en avtale med en barnelege, er det fornuftig å spørre ham hva han synes om vitamin D og om en vitamin D-blodprøve ville være berettiget,» sa han.

Kahan bemerket at en slik test er enkel i dag.

Hva foreldre bør gjøre

Kahan håper videre forskning vil fortsette å sjekke om vitamin D virkelig kan bidra til å redusere fett og kutte i en fedmeepidemi hos barn som rammer yngre og yngre barn og ofte blir verre når barna blir eldre.

Giannios anbefalte også regelmessige vitamin D-kontroller, spesielt for overvektige barn, som er mer sannsynlig å ha vitamin D-mangel.

Men han advarer om at vitamin D-tilskudd ikke nødvendigvis anbefales for barn med normale vitamin D-nivåer.

Teamet hans planlegger å undersøke hvordan vitamin D-tilskudd kan påvirke overvektige barn som allerede har høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller andre risikofaktorer for hjertesykdom og andre farlige tilstander.