Vaginal koks: behandling, årsaker, forebygging og mer

Hvorfor utvikle seg?

Vaginale bobler er flammet og pus-fylte fremspring som danner under skjeden på skjeden. Disse Dossi kan utvikle alle 8217; den ytre av skjeden, i # 8217; pubic-området eller kan utvikle seg på leppene.

Vaginale bobler utvikles når en hårfollikkel er slått og utvikler en infeksjon i follikkelen i follikkelen. L’koking kan begynne som en liten rød fremspring og utvikle seg over noen dager i et hovent og smertefullt punkt med en fitte full av pus-hvitt eller gul.

Noen bobler kan virke som kviser og en korrekt diagnose er nøkkelen til behandling. Hvis du har en flekk på skjeden, og du er ikke sikker på at det er et D & # 8217-punkt; kokende eller resultatet av Quarcos’Annet, fikse en avtale for å se legen din eller gynekologen.

Kokene er sjelden motiv for bekymring. De fleste vil løse alene i en eller to uker. Noen kan trenge medisinsk behandling. Behandling kan bidra til å lindre smerte og redusere infeksjon til kokingen ikke er forsvunnet. I de mest alvorlige tilfellene kan legen lansere eller kutte en D & # 8217-punkt; koking for å tømme infeksjonen.

Hvordan behandle vaginale bobler hjemme

De fleste boblene vil gå vekk fra bare noen få dager eller uker. Du kan bidra til å lindre symptomene og akselerere prosessen med disse hjemmemedisinene.

Før du berører kokingen eller # 8217; omgivelsene, sørg for at du vasker hendene dine godt. Bruk en antibakteriell såpe og varmt vann. Uten dette avsnittet risikerer du å introdusere flere kokende bakterier. Dette kan forverre infeksjonen.

På samme måte vask hendene igjen etter å ha fullført behandling. Ønsker ikke å risikere å spre bakterier i andre områder av kroppen din.

1. Ikke popp eller stikk

Motstår fristelsen til å briste eller holde koken. På denne måten frigjør bakteriene og du kan spre infeksjonen. Du kan også gjøre smerte og ømhet verre.

2. Påfør en varm pakke

Senk en klut med litt varmere vann enn den du bruker til å vaske hendene eller ansiktet. Klem over overflødig vann. Sett posen på’kokende og la den være der i 7-10 minutter.

Gjenta denne prosessen tre eller fire ganger om dagen til kokingen er forsvunnet. Tablettens varme bidrar til å fremme større blodsirkulasjon, slik at hvite blodlegemer kan bekjempe den gjenværende infeksjonen.

3. Bruk brede bukser under helbredelse

En av de vanligste årsakene til koking er tette klær som forårsaker friksjon eller gnidning på delikat pubisk hud. Til’koking forsvinner, bruk undertøy og brede klær. Etter treningsøkter, bruk rene og tørre undertøy.

4. Bruk en salve

En salve på vaselin kan bidra til å beskytte koking fra # 8217; plaggfriksjon og undertøy. På samme måte, hvis kokingen eksploderer, bruk en antibiotisk salve som bacitracin, neomycin og polymixin b (neosporin) kombinert for å beskytte deg mot en annen infeksjon på 8217, mens punktet helbreder.

5. Ta benk smertestillende midler

Smertestillende motisiner kan være nødvendig for å lindre smerte og # 8217; betennelse forårsaket av’koking. Ta L’Ibuprofen (Advil) eller Paracetamol (Tylenol) i henhold til indikasjonene på pakken.

Hvis disse hjemmemedisinene ikke hjelper eller L’koking forsvinner ikke innen to uker, fikse en avtale med gynekologen eller legen din. Det kan være en medisinsk behandling for en lege.

Hvor lang tid det tar å helbrede

L’koking løser vanligvis alene i en eller to uker. Noen bobler vil bli redusert og vil forsvinne. Andre kan briste og drenere først.

Hvis koking eksploderer, rengjør området forsiktig og påfør en steril gasbind eller et klebemiddelbandage. Hold’rene området og endre dressingen hver dag. Vask også hendene før og etter endring av bandasjer.

Å ha en D’koking gjør deg ikke mer sannsynlig å ha en annen. Imidlertid kan noen av risikofaktorene som fører til en’koking kan lett bringe til en annen. Disse inkluderer:

 • Friksjon eller gni fra tette klær
 • Peli Ingrown fra barbering
 • Staphylococcal infeksjon

Hvis flere bobler er utviklet, gjør du en avtale med legen din. En faktor nedenfor kan bidra til boblene. Behandling av hovedårsaken kan bidra til å hindre fremtidige støt.

Når du skal se legen din

Noen symptomer indikerer at koken kan kreve ytterligere behandling av en lege. Disse inkluderer:

 • feber
 • kuldegysninger eller kaldt svette
 • en fremspring som vokser raskt
 • en innvirkning som er ekstremt smertefull
 • En bump bredere enn to inches
 • en D’koking på ansiktet ditt
 • et punkt d’kokende som ikke gikk etter to uker
 • en’kokende som du gjentar eller hvis du blir flere bobler

Legen din har to hovedbehandlingsalternativer hvis koking er for alvorlig for hjemmemedisinene dine:

Lancia og nedlasting: SE L’Koking er ekstremt smertefullt eller stort, legen din kan lansere eller kutte fremspringet for å tømme pus og væske. Legen vil bruke sterilt utstyr, så prøv ikke å gjøre det hjemme. Bobler som har en alvorlig infeksjon, må kanskje dreneres mer enn en gang.

Antibiotika: alvorlige eller tilbakevendende infeksjoner kan kreve antibiotika for å hindre fremtidige koker. Legen kan også foreskrive antibiotika etter å ha lastet ned koking for å hindre A’sekundær infeksjon.

Hvordan hindre fremtidige bobler

Forhindre koke er ikke alltid mulig, men disse forslagene kan hjelpe deg med å redusere risikoen for fremtidige koker eller andre vaginale konsekvenser:

Din barberhøvel endres ofte: en ugjennomsiktig barberhøvel kan øke risikoen for inngrodd hår. Endre razors eller kniver hver tredje eller fire uker. Kjøp noen nye online razors i dag.

Ikke del barbermaskiner: Styrer som er ansvarlige for koking, deles lett med barbermaskiner. Hold barbermaskinen ren, tørr og bevart bort fra andre.

Barbering i dusjen eller på badet: Ikke skjerpet tørt i kjønnsområdet. Bruk en lotion eller en barberingskrem for å redusere hårfriksjonen når du bruker deg selv i dusjen eller på badet.

Radioer i retning av hårvekst: Reduser sannsynligheten for at du danner inngrodd og radioer i retning der håret vokser.

Forsiktig exfoliats skjønnhetsområdet: Hvis du bruker deg eller voks på pubic-området, reduser sjansene for å utvikle inngrodd hår som exfoliating forsiktig L’område to ganger i uken. EXFOLIATING L & # 8217 kan bidra til å åpne de blokkerte hårsekkene og tillate hårvekst.

Ta alle antibiotika: Hvis legen din foreskriver antibiotika for å kurere infeksjonen, fullfør hele reseptbelagte. Stopp før du har tatt alle pillene kan forårsake en reinfeksjon.

Behandling for Staphylococcus: Hvis du utvikler tilbakevendende svarte, kan legen din trekke en prøve av pus koking og la den teste for å bestemme hvilke bakterier som forårsaker bobler. Å vite at bakterier kan hjelpe legen din til å behandle og forhindre bobler bedre. Staphylococcus aureus er en bakterie som ofte finnes på huden og kan forårsake gjentatte svarte og andre infeksjoner. Hvis denne bakterien er ansvarlig, kan legen ta vare på det spesifikt.