Unngå skulder smerte på jobb

Beskrivelse

Skulderen din består av forskjellige ledd som forbinder med ulike sener og muskler. Kompleksiteten til skulderen er det som lar deg gjøre så mye med armene dine. Det er også grunnen til at mange mennesker lider av skuldersmerter og skader.

Kronisk skulder smerte kommer ofte fra langvarig, repeterende eller pinlige bevegelser. Denne typen smerte er noen ganger definert som en repeterende stressskade (RSI) eller kumulativ traumerforstyrrelser.

RSI er ofte forårsaket av arbeidsaktiviteter. Små og repeterende aktiviteter kan belaste muskler og sener i overkroppen, inkludert skulderen. Aktivitetene som kan føre til at RSI inkluderer:

 • Bruker en datamus
 • Crawling Objekter i et supermarked sak
 • bære eller heve tunge belastninger
 • Bruk av industrielle maskiner

Finn ut hvordan du reduserer risikoen for å utvikle RSS og skulder smerte på jobb.

Årsaker til kronisk skulder smerte

Skulder smerte utvikler ofte gradvis i stedet for alt på en gang. Det kan være vanskelig å identifisere den nøyaktige årsaken til smerten din. De potensielle kildene til skuldersmerter knyttet til arbeid inkluderer:

 • Ubehagelige stillinger
 • Arbeider med armer over skuldernivået
 • Styrke eller trykk på skulderen, selv i små mengder
 • Mekanisk kontaktspenning, som den som skyldes # 8217; plasser håndleddene på en stiv desk kant mens du skriver
 • Statisk belastning, når musklene må holde kroppen i en stilling i lang tid
 • Håndarmvibrasjoner, som vibrasjoner forårsaket av et elektrisk redskap
 • Vibrasjoner i hele kroppen, som vibrasjoner forårsaket av å kjøre på ujevne veier
 • Eksponering for ekstreme temperaturer

Fysisk intensive jobber er ikke de eneste som kan forårsake skulder smerte og skade. Selv ansatte har stor risiko for å utvikle dem. Et stort antall RSI er relatert til datamaskinen. & # 8220; Sedentary arbeidsmiljøer og arbeidsvaner kan svekke musklene og forberede bakken til smerte og forklarer Micke Brown, A’langvarig sykepleier som spesialiserer seg på smertebehandling.

Forhindre kronisk smerte til skulder

For å minimere nakkesmerter og skuldre, kan det være nyttig:

 • Utvikle en bedre holdning
 • Optimaliser arbeidsplass eller # 8217; arbeidsmiljø
 • Redusere stresset som den daglige rutinen setter på kroppen din

L’Ergonomi er prosessen med å designe utstyr, systemer og prosesser som fungerer godt med menneskekroppen. Arbeidsmiljøer og ergonomiske vaner er grunnleggende for å redusere risikoen for skader og smerter på arbeidsplassen. Hvis du jobber på et skrivebord, kan du prøve disse forslagene for å forbedre arbeidsplassen din og unngå smerte i skuldrene dine.

Sie ned

Vær oppmerksom på hvordan du sitter hele dagen. Når du sitter på pulten, din:

 • Føttene må være godt plantet og retter på gulvet eller på en stabil fotstøtte
 • Lårene skal være parallelle med bakken
 • Den nedre ryggen skal støttes
 • Albuene skal støttes og i nærheten av kroppen
 • Håndleddene og hendene skal være i tråd med underarmene
 • skuldre bør være avslappet

Som tretthet øker i løpet av dagen, har vi en tendens til å bøye, forverre stillingen og spenningen på kroppen & # 8221; sier Chris-sorrells, ergoterapeut og ergonomi spesialist. Å holde en god holdning er nøkkelen til å unngå og lindre skuldersmerter.

Hvis du ikke kan sitte rett, foreslår Micke å starte yoga eller tai chi. Disse typer øvelser kan hjelpe deg med å utvikle bedre kjerne styrke og en generell holdning.

Omorganisere arbeidsplassen din

Skrivebordet skal være alt 8217; høyde på albuer mens du sitter. Hvis det er for høyt, kan det forårsake skulderutmattelse. Hvis det ikke er justerbart, ta hensyn til installasjonen av en justerbar skuff for tastatur og mus.

Datamaskinens skjerm skal være omtrent en arm vekk fra deg. Den øvre delen av skjermen bør bare være under øyet. Hold skjermen og tastaturet sentrert foran deg. Fortsatt twisting nakken for å se på skjermen kan forårsake nakkesmerter og skuldre. Nakkeproblemer, som knuste nerver, refererer ofte til smerte i skulderregionen & # 8221; sier sorrells.

Det er også viktig å holde verktøy og forbruksvarer på fingertuppene du bruker regelmessig. Vridning eller strekk for å nå dem, kan øke risikoen for smerte og skade.

Investere i et hodesett

Hvis arbeidet ditt tar mange samtaler på telefonen, vurderer den L’bruk av et hodesett. Hvis du ikke vil bruke et headset, kan du prøve å unngå å holde telefonen mellom øret og skulderen. Og hold det på fingertuppene av din ikke-dominerende hånd. På denne måten kan du fortsette å skrive eller bruke musen mens du snakker.

Endre ting

Prøv å flytte musen over # 8217; andre siden av pulten. Dette vil lette arbeidsbelastningen til den normale musen. Det kan være spesielt effektivt hvis du bare har skuldersmerter på den ene siden.

Det kan også bidra til å skape varianter i programmet ditt. Prøv å ikke gjøre den samme aktiviteten i flere timer om gangen. & # 8220; distribuere responster telefonsamtalen, ved hjelp av kopimaskinen eller snakke med kolleger i løpet av dagen & # 8221; sier Chris. På denne måten endrer du de muskulære gruppene du bruker, men du vil fortsatt være produktiv. & # 8220;

Pause og vanlige turer

Chris foreslår å lage en & # 8220; mikro pause & # 8221; 30 sekunder hvert 30. minutt. Under hver pause rister han hendene og armene hans. Videre slapper det til øynene, hodet og nakken, setter utsikten på et punkt på ca 20 meter fra deg.

Hver nå og da, la skrivebordet gå og ta en tur. Sorrells antyder en pause på 10 minutter hver annen eller tre timer. Ta også en lengre tur i lunsjpause er en god ide.

Be om hjelp

Ikke press deg til poenget med skade. Du bør aldri prøve å lage en «8217; fysisk handling som du føler deg ubehagelig. For eksempel, be om hjelp til å løfte eller bære tunge belastninger.

Det er også viktig å søke medisinsk hjelp når du trenger det. Hvis det utvikler smerte, fikser du en avtale med legen din. Hvis du forlater det ikke-behandlede problemproblemet, kan det forverres og føre til andre problemer.

Ta ut mat

Mange prøver skuldersmerter i forhold til arbeidet ditt. For å redusere risikoen for smerte og skader, justerer arbeidsplassen og vanene for å være mer ergonomisk. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å fullføre en fysisk utfordrende oppgave alene, be om hjelp. Og sikre en avtale med legen din dersom du utvikler smerte eller andre symptomer på en ulykke på jobben. Å få behandling kan bidra til å lindre symptomene og redusere risikoen for komplikasjoner.