Tynn barn: hvor tynn det er for tynt og hva du skal gjøre

Paffute Cheeks & # 8230; lår lår & # 8230; Knuste og sprø babyfettmapper. Tenk på et ømt og godt matet barn, og disse bildene vil trolig komme i tankene. Tross alt er det ganske rotfestet i vår kollektive psyke at et chubby barn er et sunt barn.

Men hva med de barna som er tynnere? Når bunten din ikke virker som en mini sumo wrestler, kan besteforeldre, venner og til og med fremmede komme ut av snekker på en overraskende hastighet for å kommentere barnets størrelse.

& # 8220; du gir det å spise?& # 8221;

& # 8220; kanskje du bør integrere med formelen!& # 8221;

& # 8220; når du starter den med faste stoffer?& # 8221;

Dette er bare noen av observasjonene (ofte ikke nødvendig) at magert barns foreldre kan høre.

Det er lett å falle byttet enn barnets vekt når det ikke ser ut som knubby babyer månedlig dekselmal, men akkurat som med voksne, C’Det er et bredt spekter av det som er sunt for størrelse og form et barn.

Selvfølgelig er det situasjoner hvor barn trenger å øke vekten, men det er mulig at babyen din er bra med en mindre størrelse. Du spør hvor tynn det er for tynt? Her er hva du trenger å vite.

Avgjøre om barnet ditt er undervektig

Når din barnelege forteller deg hvor barnet ditt faller, på grafen, refererer du sannsynligvis til vekstdiagrammer av World Health Organization (WHO), som Senter for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefales for barn fra fødselen til 2 år (CDC har egne veksttabeller fra 2 år opp).

Disse grafene er basert på forskningsår av høy kvalitet og bruker breastfed babyer som standard. Det er separate grafer for jenter og gutter. Legen kan bruke vekt eller vektbord for lengden på OMS, eller begge deler.

Grafikken i’som sporer lengde eller vektdata peker på en akse og deres alder på’andre. Poenget der de to møtes på grafen bestemmer percentilen til barnet ditt for hans alder.

Forstå vekstprosentilen

For å forstå hva tallene betyr, bør du vurdere dette eksemplet: Et barn i den 25. vektprosentilen har en vekt på mer enn 25% av deres alder.

Og ikke glem at i et vekstdiagram hvor den 50. prosentilen anses som gjennomsnittlig, vil 49 barn på 100 være & # 8220; lavere enn gjennomsnittet & # 8221;. De er mange barn!

Generelt anses et fremoverbarn som undervektig når vektmåling etter alder er i 5. prosentil eller ikke. (Dette er ikke nødvendigvis tilfelle hvis barnet ditt ble født for tidlig eller med visse helsemessige forhold.)

Hvis du foretrekker å ikke vente til neste avtale fra legen din for å finne ut hvor din små på kurven er, kan du beregne prosentandelen din ved å spore lengden og vekten på Online grafikk av OMS.

Det er også verdt å merke seg at mens voksne ofte vurderer vekt ved hjelp av L’Body Mass Index (BMI), CDC anbefaler det ikke for nyfødte.

Relatert: Hva er gjennomsnittlig vekt på barnet per måned?

Grunner til at barnet ditt kunne være tynt

Så du gjorde hele diagrammet, snakket med barnets barnelege og barnet ditt er ikke undervektig. Uff. Så hva er mangelen på slotruller for barn?

Genetikk

Noen ganger, i vårt ønske om å ha et barn på et bestemt punkt i vekstdiagrammet, kan vi glemme hvordan våre gener kan spille en rolle i størrelsen på barna.

Så spør deg selv: hvor stor jeg er? Hvor stor barnets foreldre er? Hvis du og / eller # 8217; andre foreldre til barnet ditt er yngre mennesker, er det logisk at barnet ditt også er.

Det er imidlertid også sant at genetikken i størrelsen ikke kan vises før etter L & # 8217;. I det første året eller to kan vekten av et barn være mer korrelert med sin vekt ved fødselen.

Lav vekt ved fødselen

Hvis barnet ditt ble født med lav fødselsvekt på grunn av en tidlig eller tidlig fødsel, eller fordi det var et flere, kunne det fortsette å være liten i de første månedene av livet eller lenger.

Husk også at barn født med lav, normal eller høy vekt kan variere i deres fremgang. En moderat glide på vekstkurven kan være en vanlig del av dansen på to trinn fremover og et skritt tilbake av barnets vekst, men hvis du merker at dette skjer, snakk med legen din. Det er tilfeller der en regresjon på vekstkurven er en indikator på et problem.

Amming vs kunstig amming

Det kan virke som en stereotype, men ammende barn, og de som ammer kunstig har ofte forskjeller i # 8217; vektøkning i det første året av livet. EN 2012 studie Han oppdaget at flere barn ble ammet, mindre vekt hadde tjent 3, 5, 7 og 12 måneder. Tvert imot, jo større antall babyflasker mottatt av barn, desto større er deres vekt.

Dette betyr ikke at et brystfôret barn skal være kunstig syke om sunn vekst eller at de fleste ammende barn er overvektige! L’Observasjon av andre viktige velvære indikatorer på barnet ditt kan gi deg ro på nummeret på skalaen.

Betyr at barnet ditt er sunt, uansett hva naboen din sier

Når barnet ditt ikke har noen ruller, kan et annet viktig spørsmål om han kunne gjøre det. Med andre ord, oppnå mål er ofte en bedre indikator på barnets velvære enn myke er.

Din barnelege kan informere deg om når du ser på målene som er basert på en alder av # 8217; alder hvordan å smile, heve hodet, rulle og ta vekt på beina dine. Alle disse bidrar til å vise at barnet går bra.

Andre tegn som kan forsikre deg om at barnet ditt er sunt, men tynt inkluderer vanlige våte bleier (minst fire eller fem per dag), konsekvente bleier og en årvåken og lykkelig temperament.

Relatert: Hvor ofte blir de ammende barna belastet og pleie med kunstig melk?

Tegn på at barnet ikke spiser nok

D’Andre deler, hvis babyens milepæler ser ut til å være sent & # 8211; eller hvis de ikke møter dem i det hele tatt & # 8211; Det er på tide å sjekke med barnelege.

På samme måte, hvis barnets sakte vekst er ledsaget av ett av følgende, kontakt lege:

  • sløvhet
  • Det er ikke matet godt til flasken eller brystet
  • Ikke produser våte eller skitne bleier

Andre årsaker til ikke å vokse

Når et barn ikke tjener nok vekt, kan den defineres som ikke i stand til å vokse. I følge American Academy of Family Physicians, Denne diagnosen er vanligvis gitt når barnets vekt faller under 5. prosentil i standard vekstgrafer.

Umuligheten av blomstrende kan virke skummelt, men det er ikke nødvendigvis et permanent setning av tristhet og ulykke. I mange tilfeller er det en midlertidig tilstand som har å gjøre med dårlig bryst ernæring eller flaske. Ofte vil dette løses når fôringsintervensjonene gjenoppretter barnets vekt.

I noen tilfeller er manglende voksen resultatet av en genetisk eller helsetilstand. Barn med Downs syndrom, hjertesykdom, cystisk fibrose, cerebral parese og andre underliggende lidelser kan alle ha vekstproblemer. Fordøyelsesforhold som syre refluks eller cøliaki kan også forhindre at barnet ditt spiser godt, noe som resulterer i dårlig vekst.

Individuelle barnveksttabeller er utviklet med en rekke spesielle behov, for eksempel Downs syndrom, Prader-Willi Syndrome og Marfan Syndrome. Hvis barnet ditt har en helsetilstand, kan barnelege velge å bruke en av disse spesialiserte tabellene for å overvåke veksten mer nøyaktig.

Involver din barn

Fortsatt bekymret for vekten av barnet? Er alltid intelligent for å konsultere din egen barnelege for enhver tvil om barnvekst.

En pålitelig lege kan lede deg gjennom advarselsskiltene som barnet ditt ikke kan trives, i tillegg til å gjøre en fysisk vurdering i person. De kan også gjøre konsekvente målinger under besøk til sunne barn for å overvåke hvordan veksten av barnet ditt utvikler seg over tid.

Hvis ingenting annet, kontakt legen din, kan gi deg den mye stille roen. Selv når andre kunne si at du bør ta tiltak for Grease & # 8221; Barnet, din barnelege er myndigheten som kan gjøre denne samtalen.

Hva legen kan gi råd når barnet ikke smører

Hver situasjon er annerledes når det gjelder å hjelpe barnet ditt til å øke vekten. Hvis du har fastslått at undervekten egentlig er et problem for barnet ditt, snakk med legen din hvordan du skal håndtere det til det fulle.

Hvis du ammer, kan barnelege gi deg råd til å amme babyen din oftere eller ta andre størrelser for å øke eskorten din. De kan også instruere deg å integrere med formelen eller starten (eller øke) faste matvarer. Foreldre til sykepleiebarn med kunstig melk kan også bli utdannet for å legge til flere poppeter eller forretter.

For barn som har begynt å spise faste matvarer, men de spiser ikke engang nok, alternativer for å øke vekten inkluderer L’tilbyr flere varianter, valget av matvarer rikere enn kalorier og næringsstoffer og arbeid for å lage måltider A’Appetittvekkende og behagelig opplevelse.

L & # 8217;

Lang, kort, tynn eller klumpet: Barn er tilgjengelige i alle former og størrelser. Mens selskapet kan sende en melding om at din lille baby må ha fettruller for barn å være sunn, er dette ikke egentlig sant.

Så lenge de når miles av utvikling, er de årvåken og aktive og føler deg bra, du trenger sannsynligvis ikke å bekymre deg for. Konstant vekst, ikke eksponentiell vekst, er nøkkelen til barnets velvære.

Husk også at barnelege, ikke din nabo eller din tante Sheila, er den beste ekspert for å avgjøre om barnet ditt trenger for å øke vekten. Selv om barnet ditt trenger å svulme, er det mange verktøy og ressurser for å bringe det tilbake til sporet for å øke vekten.