Teething og oppkast: hva er normalt?

Del på Pinterest

Beskrivelse

Teething er en spennende og viktig milepæl i barnets liv. Det betyr at snart barnet ditt vil kunne begynne å spise en rekke nye matvarer. For barnet ditt er det imidlertid ofte ikke en’så hyggelig opplevelse.

Siden alle barn på et tidspunkt krysser det, er tennene en av de vanligste kildene til bekymring for nye foreldre. Hvert barn opplever forskjellige symptomer under tennene. De vanligste symptomene er irritabilitet og tap av appetitt.

Noen foreldre rapporterer mer alvorlige teething symptomer som oppkast, feber og diaré. Det er kontroversielt hvis oppkast er faktisk forårsaket av teething. Imidlertid er det ingen søk tilgjengelig for å støtte koblingen mellom oppkast og tannhjul. De fleste eksperter er enige om at mens ømhet og smerte kan forekomme, forårsaker ikke teething symptomer i andre deler av kroppen, for eksempel kutane utbrudd, oppkast og diaré.

Se din familie lege eller barnelege hvis barnet ditt kaster opp eller presenterer andre alvorlige symptomer. Og ikke prøv å kurere sønnen din alene. De forente stater Mat og Drug Administration (FDA) For tiden anbefaler det ikke noen form for narkotika, urt eller homøopatisk medisinering for teething. Legen din vil evaluere barnet ditt for å avgjøre om Qualcos’andre forårsaker oppkast.

Når tennene begynner?

Sekund American Dental Association, Barn starter tennene mellom 4 og 7 måneder. De nedre tennene, kjent som pinner, er generelt først, etterfulgt av de øvre sentrale tennene. Resten av tennene har kuttet tannkjøttet i en periode på to år. Når et barn er 3 år, burde han ha sin primære serie på 20 tenner.

Andre teething symptomer

Noen tenner vil vokse uten smerte eller ubehag. Andre forårsaker smerte og rødhet i tannkjøttet. Barn er ofte irritabel og har ingen appetitt.

Barn kan også vise noen av følgende symptomer når tennene starter:

Foreldre er forståelig nok bekymret når barnet er opprørt, gråt eller sint. De vil ha en forklaring på noe symptom som deres barn opplever. Men ifølge American Academy of Pediatrics, Ingen av de følgende symptomene forventer i en sammenhengende og nøyaktig måte Tenningstart:

  • hoste
  • Forstyrret søvn
  • Nedelse av’appetitt for væsker
  • Han retched
  • Diaré eller økning i avføring
  • utslett
  • høy feber

Fordi babyen min kunne kaste opp under tennene?

Teething finner sted i en stor del av et barns liv og i en periode da barnet allerede går gjennom mange smerter i smerte. Av denne grunn er tennene ofte feilaktig tilskrevet mange symptomer.

Imidlertid viser forskning at hoste, overbelastning, oppkast, diaré, utslett, høy feber (over 102 ° F) og søvnproblemer er ikke teething symptomer. En studere av 125 barn oppdaget at disse symptomene ikke var vesentlig knyttet til tennene. Videre fant studien at ingen symptomer kunne forutsi presisjonen Tenningstart.

De American Academy of Pediatrics Forklar det i løpet av denne perioden L’barnets passive immunitet fra mors antistoffer forsvinner og barnet ditt er utsatt for et bredt spekter av sykdommer, inkludert virus og bakterier. Så du er mer sannsynlig at barnets oppkast har en annen årsak.

Tidligere, før tennene er forstått, prøvde folk å behandle teething med unpovered metoder, ofte veldig farlig. Dette inneholdt også kuttgummi for å avlaste presset. Denne farlige praksisen vil ofte føre til infeksjoner og andre alvorlige problemer. Hvis du er bekymret for barnets symptomer, bør du bare spørre en lege.

Teething symptomer kan administreres?

For å avlaste ubehag og tannkjøtt, kan du prøve å massere eller gni tannkjøttet med fingrene eller gi barnet ditt en kul tannkjøtt eller en ren tyggeklut. Hvis barnet ditt tygger, kan du prøve å gi deg sunne ting å tygge, som rå frukt og grønnsaker, så lenge du er sikker på at brikkene ikke kan bryte bort og forårsake kvelning. Du bør også være nær i tilfelle de kveler.

Ikke gi barnet ditt smertestillende stoffer eller narkotika som gni over tannkjøttet, som viskose lidokain eller benzokainbaserte produkter. Disse typer narkotika kan være skadelig for barnet ditt hvis du inntar. FDA advarer mot bruk av disse legemidlene for tennene på grunn av risikoen for overdosering.

Symptomene på en overdose inkluderer:

Hvis sønnen din kaster, er det sannsynligvis ikke på grunn av teething. Rådfør deg med barnelege.

Når skal du se en lege

Teething kan normalt tas opp hjemme. Men hvis barnet ditt utvikler høy feber eller presenterer symptomer som ikke er knyttet til tannheneth, kontakt legen din.

Du bør også besøke legen din dersom barnet ditt vasker ofte, har diaré eller virker spesielt ubehagelig. Noen symptomer, som oppkast, bør ikke tilskrives tennene, da de kunne ha en mer alvorlig underliggende årsak. Legen din vil kanskje utføre noen tester for å utelukke andre årsaker til barnets symptomer.