Søvnforstyrrelser og multippel sklerose

Hva hindrer deg i å sove?

Multiple sklerose (SM) forårsaker mange symptomer som kan kompromittere livskvaliteten. MS er delvis kjent for den fysiske tretthet det forårsaker. Men sønns søvnproblemer er ikke så kjent.

Denne neuro-inflammatoriske sykdommen kan forhindre deg i å få en god natts søvn. Årsakene til SM-relaterte søvnproblemer for mange pasienter er mer enn enkel fysisk ubehag. Snakk med legen din om en eller flere av følgende mulige årsaker hvis du har MS, og du har problemer med å sove.

Nattlig apné

L’natt apné er en alvorlig medisinsk tilstand. Det er preget av hyppige brudd på å puste under søvn. Lungene dine fortsetter etter disse respiratoriske bryter som tar dype puste D & # 8217;. Denne tilstanden kan få deg til å snore voldsomt. Du kan til og med kveles for mangelen på oksygen. Det kan også få deg til å føle deg for tretthet i løpet av dagen.

De nervøse spasmer som er knyttet til MS, kan forårsake korrelert nattapné. L’Apnea skal adresseres umiddelbart av en søvnspesialist for å forhindre langsiktig kroppsskade.

nicutory

NicTuria er et problem med søvn som oppleves av mange pasienter med SM. Å ha nikturia betyr å våkne opp ofte i midten av natten med sterke impulser for å urinere. Du kan ikke slippe mye av tiden mesteparten av tiden, men du vil finne deg selv våkne opp.

Narkotika for hyperaktiv blære kan bidra til å kurere nicutory. Disse stoffene kan roe blæren muskler og redusere urinfrekvens forårsaket av blære spasmer.

Periodiske bevegelser av lemmer i søvn

Periodiske bevegelser av lemmer i søvn (PLMS) er preget av ufrivillige bevegelser i hvileperioder. Disse kan være så små som bevegelsene til føttene til føttene eller signifikante som bøyningen av bena til kneet. Det er sannsynlig at flotte plms bevegelser vekker deg opp i midten av natten.

Dessverre kan ikke narkotika ikke lindre PLMS. En søvnspesialist kan imidlertid kunne bidra til å behandle PLMS.

IPersonnia

L’iPersonnia gjør at du føler deg for tretthet i løpet av dagen. Hva skiller Hypersonnia er at tretthet ikke er korrelert med alle natts søvnavbrudd. Pasienter med multippel sklerose som lider av hypersonnia, kan gjøre hyppige sveller i løpet av dagen, uansett hvor mye øyne lukkes om natten. Disse Sonnellini kan forekomme på upassende øyeblikk, som under arbeidet, og kan tiltrekke deg dype søvnstaver. L’Hyperonnia kan også forårsake irritabilitet og angst.

Narkolepsi

Narkolepsi er en lidelse som forstyrrer søvnvannscykler. A & # 8220; sovende angrep & # 8221; Det forårsaker ukontrollabel søvnighet og kan manifestere seg når som helst. En autoimmun reaksjon i hjernen kan forårsake narkolepsi.

Mest narkolepsi oppstår på grunn av lave nivåer av en nevrotransmitter kalt hykokriter, som er produsert av # 8217; hypothalamus. TIL 2012 studie uttalt at hjerneskadeskader og # 8217; hypothalamus som kommer fra MS kan forårsake symptomatisk Narcolexia.

Stress og depresjon

Stress og depresjon er andre SM-symptomer som også kan være forsiktige om natten. L’Angst kan være en stressforløper, noe som kan gjøre det vanskelig å sovne.

Tretthet og depresjon går ofte hånd i hånd, så slapp av før du går i seng er grunnleggende. En avslapningsrutine kan hjelpe deg med å takle stress og depresjon, slik at du kan sove dypere med noen få forstyrrelser. Antidepressiva kan også bidra til å ta vare på søvnløshet og L’tretthet knyttet til MS.

Utelukke andre årsaker

Det er viktig at søvnproblemene dine er evaluert av en lege. Nattapné, hyperaktiv blære og hypersonnia kan være autonome forhold som ikke nødvendigvis forårsakes av MS. Andre mulige årsaker inkluderer iPoaktiv skjoldbrusk (hypothyroidisme), fedme og blæreinfeksjoner. Å gjøre denne bestemmelsen er viktig for å finne de riktige behandlingene og narkotika.

Aldri selvmedimare for noe søvnproblem. Dette kan forstyrre din behandlingsplan for MS og din generelle helse.

Nå en god natts søvn

Tretthet påvirker Fra 75 til 95% av folk med SM. Men dette vanlige symptomet har ikke de samme transversale årsakene til folk med SM. Pass på at du snakker med legen din om symptomene dine og narkotika som kan hjelpe deg med å takle spesifikke søvnproblemer du finner. En bedre søvn natt kan hjelpe deg med å bekjempe tretthet knyttet til MS, samt å bekjempe den fysiske tollen som tilstanden har på kroppen din.

Konsistensen er en av de beste tiltakene for å adoptere for å møte søvnproblemer. Du bør streve for å gå i seng på samme tid hver kveld uten forstyrrelser. Bestill sengen din til å sove alene. Les, bruk datamaskinen eller telefonen eller se på TV i sengen, kan gjøre deg vanskeligere å sove. Når du går i seng, sørg for at miljøet ditt er stille, mørkt og avslappende. Prøv også å våkne opp mer eller mindre samtidig hver morgen.