Svak positiv graviditetstest: Du er gravid?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Intro

Mangelen på en syklus er et av de første tegnene du kan være gravid. Du kan ta en graviditetstest hjemme så snart som mulig. Hvis du har svært tidlige graviditetssymptomer, for eksempel planteblødning, kan du til og med ta en graviditetstest hjemme før din første savnet periode.

Noen graviditetstester er mer følsomme enn andre, og kan nøyaktig oppdage en graviditet flere dager før en savnet periode. Men etter å ha gjort en test hjemme, kan spenningen din bli forvirret når du oppdager en svak positiv linje.

Med noen graviditetstester hjemme, betyr en rad at testen er negativ og at du ikke er gravid, og to linjer indikerer at testen er positiv og du er gravid. En svak positiv linje i resultatvinduet, D & # 8217, en annen del, kan få deg til å skrape hodet ditt.

En svak positiv linje er ikke sjelden, og det er noen mulige forklaringer.

du er gravid

Del på Pinterest

Hvis du utfører en graviditetstest hjemme, og resultatene viser en svak positiv linje, C’Det er en sterk mulighet for at du er gravid. Noen kvinner ser en tydelig skillebar positiv linje etter å ha tatt en test hjemme. Men i andre tilfeller vises den positive linjen bleknet. I disse tilfellene kan en liten positivitet skyldes lave nivåer av human chorionisk gonadotropin (HCG) av # 8217; graviditetshormon.

Så snart du blir gravid, begynner kroppen din å produsere HCG. Nivået på’hormonet øker med fremdriften av graviditet. Hjem Graviditetstester er utformet for å oppdage dette hormonet. Hvis HCG er tilstede i urinen, vil testresultatet være positivt. Det er viktig å merke seg at mer hCG er tilstede i systemet ditt, jo mer lett å se og lese en positiv linje i en hjemmeprøve.

Noen kvinner utfører en graviditetstest hjemme alle «8217; begynnelsen av graviditeten. De tar dem ofte raskere eller umiddelbart etter deres første savnet periode. Selv om hCG er tilstede i urinen, har de et lavere nivå av hormon, noe som resulterer i en positiv graviditetstest med en svak linje. Disse kvinnene er gravide, men de er ikke langt fra graviditet.

Du er ikke gravid: Fordampningslinjen

Gjør en graviditetstest hjemme og få en svak positiv linje betyr ikke alltid at du er gravid. Noen ganger er den som synes å være en positiv linje, faktisk en fordampningslinje. Disse misvisende linjene kan vises i resultatvinduet mens urinen fordamper fra pinnen. Hvis en svak fordampningslinje utvikler seg på ditt hjem graviditetstest, kan du feilaktig tenke på å være gravid.

Det kan være vanskelig å avgjøre om en svak linje er et positivt resultat eller en fordampningslinje. Hovedforskjellen er at fordampningslinjene vises i testvinduet flere minutter etter anbefalt tid for å sjekke testresultatene.

Hvis du utfører en graviditetstest hjemme, er det viktig å lese og følge instruksjonene nøye. Pakken lar deg vite når du sjekker testresultater, som kan være innen tre eller fem minutter, avhengig av produsenten.

Hvis du sjekker resultatene i den anbefalte tidsperioden og ser en svak positiv linje, er det mest sannsynlig at du er gravid. D’Andre deler, hvis du mister vinduet for å sjekke resultatene og ikke kontrollere testen opptil 10 minutter senere, kan en svak linje være en fordampningslinje, noe som betyr at du ikke er gravid.

Hvis C’det er noe forvirring at en svak linje er en positiv linje eller fordampningslinje, gjenta testen. Hvis mulig, vent to eller tre dager før du tar en annen. Hvis du er gravid, gir dette kroppen din mer tid til å produsere mer hormon enn graviditet, noe som kan resultere i en klar og ubestridelig positiv linje.

Det bidrar også til å ta graviditetstesten hjemme som først om morgenen. Mindre er fortynnet L’urin, bedre. Sørg for at du kontrollerer resultatene innenfor riktig tid for å unngå forvirrende en fordampningslinje med en positiv linje.

Du var gravid: for tidlig avbrudd av graviditet

Dessverre kan en svak positiv linje også være et tegn på meget tidlig spontan abort, noen ganger kalt kjemisk graviditet, som forekommer innen de første 12 ukene av graviditeten, ofte aller første.

Hvis du utfører en graviditetstest hjemme etter en spontan abort, kan testen avsløre en svak positiv linje. Dette skyldes at kroppen din kan ha hormon av gjenværende graviditet i systemet, selv om du ikke forventer det lenger.

Du kan ha en blødning som ligner på menstruasjonssyklusen og lyskramper. Blødning kan oppstå når du forventer neste syklus, så du kan aldri vite om’for tidlig abort. Men hvis du gjør en graviditetstest hjemme under blødning, og resultatene viser en svak positiv linje, kan du ha hatt tap av graviditet.

Det er ingen spesifikk behandling, men du kan snakke med legen din hvis du mistenker en spontan abort.

De første graviditetstapene er ikke sjeldne og forekommer i ca 50-75% av alle spontane aborter. Disse abortene skyldes ofte uregelmessigheter i et befruktet egg.

Den gode nyheten er at kvinner som har gjennomgått et veldig tidlig tap av graviditet, ikke nødvendigvis har problemer med å tenke på et senere tidspunkt. Mange kvinner til slutt har sunne barn.

Kommende trinn

Hvis du ikke er sikker på at en svak linje på en graviditetstest er et positivt resultat, ta en annen test hjemme om et par dager eller løst en avtale med legen din for en graviditetstest på kontoret. Legen kan trekke tilbake en «8217; urin eller en blodprøve og bestemme mer grundig hvis en graviditet skjedde. Hvis du tror du har hatt en veldig tidlig abort, fortell legen din.

For å lære mer: 5 tegn du bør gjøre en graviditetstest «

Q&TIL

Spørsmål:

Hvilken frekvens vil du anbefale kvinner til å ta en graviditetstest hvis de prøver å bli gravid?

Anonym tålmodig

TIL:

Jeg vil foreslå å ta en graviditetstest hjemme hvis jeg er, sen og # 8221; For sin normale menstruasjonssyklus. De fleste tester er nå også følsomme for noen dagers forsinkelse. Hvis det er definitivt positivt, bør ingen andre hjemmeprøver bli bedt om. Hvis det er tvilsomt positivt eller negativt, ville en repetisjon være hensiktsmessig om to eller tre dager. Hvis C’det er fortsatt et spørsmål, vil jeg anbefale en undersøkelse av urin eller blod på et medisinsk kontor. De fleste leger vil gjenta testen ved den første studien i studioet for å bekrefte testen hjemme.

Michael Weber, MDSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.