Støt av innflytelse for eldre: typer, kostnader og mer

Beskrivelse

L’påvirkning er en smittsom åndedrettssykdom som kan forårsake en rekke symptomer. Noen av disse symptomene inkluderer hoste, ondt i halsen, muskelsmerter, tretthet, kuldegysninger og løpende nese.

L’influensa kan påvirke høsten, vinteren eller våren, selv om epidemier har en tendens til å nå toppen mellom desember og februar. Noen mennesker som har L’influensa helbrede i omtrent en eller to uker uten viktige komplikasjoner.

I eldre & # 8211; de i alderen 65 og # 8211; L’influensa kan forårsake potensielt dødelige komplikasjoner. Derfor er det viktig at eldre voksne får en årlig influensavaksine.

Her er hva du trenger å vite om eldre influensavaksiner, inkludert typer og grunner til å få en.

Typer influensavacciner for eldre

Seasonal influensavaccin er godkjent for de fleste fra 6 måneder oppover. Skuddet er typisk injisert i armen, muskler eller under huden.

Det er viktig å forstå at influensavaksiner ikke er gyldige for alle. Det finnes ulike typer influensavaksiner, og noen er spesifikke for grupper av forskjellige aldre.

Hvis du er en eldste og du tenker på å få en influensavaccin.

En type influensavaksine for eldre kalles Fluzone. Dette er en trivalent høy doseringsvaccin. En trivalent vaksine beskytter mot tre stammer av viruset: påvirker på [H1N1], innflytelse på [H3N2] og Virus Dell’influensa b.

Anti-influensa vaksinen virker ved å stimulere produksjonen av antistoffer i kroppen som kan beskytte influensaviruset. Antigenene er komponentene som stimulerer produksjonen av disse antistoffene.

En høydose-vaksine er utformet for å styrke responsen til immunsystemet hos eldre, og dermed redusere risikoen for infeksjon.

En annen influensavaccin er Fluad, A’Trivalent Injection til standarddose laget med adjuvans. L’Adjuvans er en annen ingrediens som gir en sterkere respons enn immunsystemet. Det er også designet spesielt for folk i alderen 65 eller mer.

I tillegg til den trivalente influensavaccinen er det også fire influensavaksiner. Disse vaksinene beskytter mot fire forskjellige virusstammer: To virus Dell’influensa A og to virus av’influensa b.

Det er ingen quadrivalente influensavaccin spesielt designet for eldre. Men noen versjoner av vaksinen er godkjent for L’bruk i flere bånd D’alder, inkludert mennesker over 65 år.

Hvilket alternativ er det beste for deg?

Hvis du får influensavaccinen, kan du spørre om en «8217; alternativet er bedre enn andre. Ingen studier har blitt utført som sammenligner høydosering og adjuvans influensavaksiner for eldre, så begge alternativene kan hjelpe deg med å beskytte deg mot # 8217;.

For det meste er influensavaccinen trygg. Men du bør ikke sende til en influensavaccin hvis du allerede har hatt en alvorlig allergisk reaksjon på vaksinen, inkludert pustevansker, hissing eller svimmelhet.

Det er ikke sjeldent at du åpenbart åpenbart manifestert symptomer etter en vaksinasjon. Disse symptomene har en tendens til å forsvinne etter en eller to dager. Andre vanlige bivirkninger av vaksinen inkluderer smerte og rødhet i injeksjonsstedet.

Hva er kostnaden for influensavaccinen?

Du kan ha tvil om kostnaden for å få en årlig influensavaksinasjon. Kostnaden varierer avhengig av hvor du går og hvis du har forsikringen. I noen tilfeller kan du være i stand til å få influensavaccinen gratis eller lav pris.

Spør legen din om å få influensavaccinen under et besøk på kontoret. Også, noen apotek og sykehus i samfunnet ditt kunne gi vaksinasjoner. Du kan også søke etter fluidklinikker på fellesskapssentre eller sentre for eldre.

Bruk nettsteder som Finder vaksiner For å finne det nærmeste stedet i nærheten av deg som tilbyr influensavaccinen og kontakte ham for å sammenligne kostnader.

Først får du en vaksinasjon, bedre. I gjennomsnitt kan de være nødvendige opptil to uker før kroppen din produserer antistoffer for å beskytte seg mot # 8217;. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging anbefaler deg å gjennomgå en influensavaksine fra slutten av oktober.

Fordi de eldre skal gjøre influensavaksinen?

Influensavaccinen er spesielt viktig for eldre fordi de pleier å ha et svakere immunforsvar.

Når immunsystemet ikke er sterkt, blir det vanskeligere for kroppen å bekjempe infeksjoner. På samme måte kan et svakere immunsystem føre til komplikasjoner knyttet til innflytelsen. Sekundære infeksjoner som kan utvikle seg med innflytelsen inkluderer infeksjoner i’øre, brystinfeksjoner, bronkitt og lungebetennelse.

Folk i alderen 65 er til størst risiko for alvorlige komplikasjoner. Faktisk er det anslått så mange som 85 prosent av dødsfallene knyttet til sesongens innflytelse forekommer hos personer i alderen 65 eller mer. Videre, opp til 70 prosent av relaterte opptak ALLE’sesongmessig innflytelse forekommer hos personer i alderen 65.

I gjennomsnitt tilbyr influensavaccinen om 40 prosent 60 Beskyttelse mot viruset. Hvis du blir syk etter å ha mottatt en vaksinasjon, kan en influensavaksine redusere alvorlighetsgraden av symptomene og forkorte sykdomsvarigheten.

L & # 8217;

L’påvirkning er en potensielt alvorlig virusinfeksjon, spesielt hos personer i alderen 65 år.

For å beskytte deg, spør legen din om å få en høy dosering influensavaksinasjon. Ideelt sett bør du få en vaksine alle’begynnelsen av sesongen.

Husk at influensa stammer varierer fra år til år, så vær forberedt på å oppdatere vaksinasjonen i neste influensasong.