Squatty Potty forbedrer måten du bæsj på

Toalettkrakken kan ha blitt populær takket være en smart viral videokampanje, men ny forskning bekrefter at den virkelig kan forbedre måten du beveger deg på (tarm).

Del på PinterestDenne enkle fotskammelen kan forbedre kvaliteten på badetiden din. Bilde via Squatty Potty

Du går kanskje på feil bad.

Selv om det kan virke som en dum uttalelse å komme med, kom igjen 1 av 6 Amerikanere lider av kronisk forstoppelse.

Med ubehagelige legebesøk og mulige medisinske intervensjoner med uønskede bivirkninger, leter mange mennesker etter forskjellige måter å gjøre bruk av badet til en ettertanke i hverdagen.

Avlastning kan komme i form av ganske enkelt å justere badet ditt for å passe bedre til formen på tykktarmen.

Ny forskning bekrefter de potensielle fordelene ved å utstyre bunnen av kommoden din med en liten fotskammel.

Ideen med denne lille operasjonen er at den hever en persons ben. Det gir dem en mer «huk» holdning, den som mennesker bruker når de går utendørs n. 2 før vi fant opp moderne rørleggerarbeid.

Toalettfotstøtten – uten tvil mest kjent for sitt fengende navn og reklame som involverer enhjørninger som bajser, Squatty Potty – var gjenstand for en nylig Ohio State University-studie som så på dens antatte innvirkning på avføring.

«Disse toalettstolene ble populære gjennom ting som virale videoer og sosiale medier, men det var faktisk ingen medisinsk bevis for å bevise om de var effektive eller ikke,» medforfatter av studien Dr. Peter Stanich, assisterende professor i gastroenterologi, hepatologi og ernæring a Ohio State University Wexner Medical Center Og College of Medicine, sa han i en uttalelse.

Så Stanich og teamet hans bestemte seg for å se om påstandene faktisk var sanne.

jeg studerer

De rekrutterte 52 friske frivillige og studerte dem i fire uker. Før studien startet rapporterte 44 % av deltakerne økt innsats. Nesten en tredjedel sa at de har problemer med å tømme tarmen fullstendig.

Etter å ha brukt en squatty potte i en måned, rapporterte 71 % av deltakerne i Ohio State-studien at de opplevde raskere avføring og 90 % rapporterte mindre belastning. To tredjedeler sa at de ville fortsette å bruke en toalettkrakk.

Mens «anstrengelse under avføring» er et subjektivt mål for hver person, er de universelt tre ord som folk flest ønsker å holde utenfor sin daglige rutine.

«Denne studien viser at disse enkle enhetene kan hjelpe symptomer som forstoppelse, oppblåsthet og ufullstendig vakuum og kan hjelpe folk til å få mer komfortable og effektive avføring,» sa Stanich.

Eller, som skaperne av Squatty Potty twitret etter at forskningen ble publisert: «Science».

Studien ble publisert i Journal of Clinical Gastroenterology. Forfatterne rapporterte ingen interessekonflikter, for eksempel Squatty Potty-finansiering.

Hvorfor det fungerer

Dr. Hardeep Singh, gastroenterolog ved St. Joseph Hospital i Orange, California, som ikke var involvert i studien, sa at funnene er gyldige og at fotstøtter ser ut til å være et godt alternativ for noen mennesker med forstoppelse.

«Fysiologien bak hvordan avføringen fungerer er enkel,» sa Singh til Healthline. «Det er vanligvis en vinkel mellom analkanalen og endetarmen. Dette er med på å sikre at vi er kontinenter. Når vi ønsker å ha avføring slapper en muskel rundt endetarmen av, som retter ut vinkelen mellom anus og endetarm, slik at vi kan gjøre avføring. Knebøy-apparatet er et enkelt tiltak som kan oppmuntre dette til å skje mer effektivt.

I tillegg til en avføring, anbefaler Singh en diett med 25-30 gram fiber per dag, å drikke seks til åtte glass vann om dagen og trene regelmessig for å hjelpe med regelmessig avføring.

Avføring er et relativt billig engangskjøp som kan ha varige effekter. Merket Squatty Potty selges for rundt $ 25, mens andre designversjoner er tilgjengelige for rundt $ 80.

Noen medisinske og ernæringseksperter som bruker den samme toalettavføringen hevder at det er en billig, ikke-invasiv og ikke-medisinsk metode for forebygging og kur for vanlige problemer knyttet til avføring.

Beviset, sier de, er i potten.

Få et forsprang for å få det ut

Sarah Spann, en klinisk ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på tarmhelse som bruker toalettstol, sier at selv om prøvestørrelsen til Ohio State-studien var liten, var metodene som ble brukt passende for å evaluere effektiviteten til enheten.

«Jeg tror en toalettkrakk er et flott alternativ til medisin for folk som har problemer med avføring eller som lider av belastning,» sa han til Healthline.

Caleb Backe, helse- og velværeekspert for Holistisk lønn, sier at moderne bad ikke er designet for å la noen enkelt tømme hele tarmen fordi det å sette seg ned skaper en kurve i endetarmen.

«Å løfte føttene på en krakk slik at hoftene er bøyd over 90 grader hjelper til med å rette ut endetarmen,» sa Backe til Healthline. «Dette lar avføringen passere mye lettere.»

Dr. Jack Springer, en kollega av American Board of Emergency Medicine, sier at han har en krakk på hvert av toalettene sine fordi de er de «mest effektive, sikre og ikke-medisinske verktøyene som finnes for mange vanlige medisinske plager».

Siden det vestlige kostholdet er spesielt lite fiber fra frukt, grønnsaker og korn, er forstoppelse mer sannsynlig. All denne unyttige innsatsen kan legge en belastning på hullet ditt, noe som kan føre til hemoroider og divertikulose, en uhelbredelig tilstand der hevelser utvikler seg i tarmkanalen.

«Grunnen til at arbeidet med» hukepotter «er basert på den grunnleggende anatomien og fysiologien til menneskekroppen,» sa Springer til Healthline. «Vi utviklet oss ikke ved å sitte på toalettene. Knebøy er det naturlige middelet for avføring og er fortsatt den vanligste måten rundt om i verden. «

Spann sier at han ofte anbefaler toalettavføring til sine klienter for både forebygging og behandling av forstoppelse, spenninger, oppblåsthet, hemoroider og sprekker.

«Toalettkrakken endrer posisjonen til kroppen for å være mer i tråd med det som er naturlig for mennesker å gjøre avføring,» sa han. «Jeg anser det ikke som farlig, men kanskje personer med redusert mobilitet bør være forsiktige».

For maksimal sikkerhet, oppfør deg som om du bor sammen med noen som regelmessig forlater toalettsetet – se før du hopper.