Som en og # 039; besettelse for vasken av hendene forverret min eksem

Sommerkampen i 1999 var komplisert.

C’Det var min cotta ikke betalt for en poet av bronxen. En fest i en nærliggende kirkegård som jeg ikke har blitt invitert til, i nærvær av dikteren og kjæresten hans, åpenbart. Og et tre-ukers møte med Coxsack-viruset, som dekket håndflatene mine og plantene på føttene mine med flotte anti-merestiske blærer.

Hvis det er noe mer tortuous for en 14 år gammel jente som ikke blir invitert til en fest med din forelskelse, er hun overbevist om at dine pusserblærer har noe & # 8211; eller alle & # 8211; å gjøre med dette.

Coxsackievirus, også kalt hånd, fot og munnvirus, ligner på vannkopper som det er vanlig blant små barn. Går bort om et par uker, og til slutt er det ikke et stort problem.

Imidlertid var jeg ikke en liten baby da jeg tok Coxsackie-viruset: Jeg var en mortified tenåring og utsatt for # 8217;. Jeg følte meg elendig, rart, og jeg følte at jeg hadde gjort noe galt for å få det mens jeg kom inn i videregående skole (i motsetning til morsskolen).

Til tross for at Coxsackievirus sprer seg på samme måte som forkjølelse (gjennom nysing, hoste og spytt), fokuserte mitt sinn på renslighet som et problem, spesielt rensing av hendene mine og føttene mine.

Jeg trodde virkelig at renslighet kunne løse alt

Så, jeg ble en politimann for å hindre fremtidig smittsom av noe slag. I årevis, etter sommerfeltet, vasket jeg føttene mine hver kveld før jeg gikk i seng og spøkte om å være en obsessiv Handwreeman.

Det er ikke at jeg trodde at disse tvangene var morsomme. Jeg visste at de var et hinder: bisarre for romkamerater og irriterende for romantiske partnere som ikke forstod hvorfor jeg måtte vaske hendene mine etter å ha tatt skoene eller åpne kjøleskapet.

Men jeg prøvde å ta det lett for å takle min frykt: Dirten hadde gjort meg syk i utgangspunktet, og har vært syk så offentlig gjennomvåt meg i dag.

Du kan forestille deg hva jeg ble panikk på slutten av mine 20 år da små røde pustler dukket opp på hendene mine uten noen forklaring. De er spire på mine palmer, langs fingrene mine og på fingertuppene av fingertuppene og # 8211; Mindre enn spissen av en pin, rødaktig og full av gjennomsiktig væske.

Og kløen! Store striper av lær på hendene min vil belastes som insektbitt, men faktisk verre enn insektbitt.

Da jeg riper på den klumpete rødheten med negler, åpnet min kjære hud og blødet. Da jeg ignorert kløe, led jeg, ikke klarte å konsentrere seg om Nient’andre. Noen ganger var den eneste måten å distrahere meg fra kløen det var grep isbiter i hendene.

Alle’Jeg starter kløen og pustlene syntes å se random, men over tid innså jeg at de ofte var to omstendigheter: en var det varme og fuktige klimaet & # 8211; eller kanskje, # 8217; air condition jeg brukte under det varme og våte klimaet & # 8211; og # 8217; andre var stress.

Når mine stressnivåer økte på grunn av arbeidet mitt eller min familie, reagerte huden på hendene mine med sinne. Mine hudproblemer er tydelig forverret av disse utløsende faktorene.

Forvirret, så vel som forferdet av min blodige, sprakk hud og pustler brist, falt i oppførselen som fikk meg til å føle seg tryggere: Jeg vasket og vasket hendene mine og vasket meg litt og # 8216;. Hvis jeg ikke kunne gjøre denne forstyrrende hudtilstanden forsvinner, kunne jeg i det minste prøve å skjule skiltene med en god gammeldags såpe og vann.

Vasken av hendene har bare forverret huden min

Huden på hendene mine har tørket opp til poenget med å bryte. Flyttet i stykker av størrelsen på buer av havsalt. Dossene har blitt mer irritert og noen ganger brøt i plager. Som forfatter og utgiver tok det ikke mye fordi pustlene på fingertuppene åpnet, noen ganger rett på tastaturet nøkler.

Når denne tingen ville skje, ville livet mitt avbryte. Jeg ville ha åpne sår og kutt overalt, som straffet smertefullt fra hender for hender, solkrem og badeskrubb, eller å kutte løk, tomater eller sitroner.

Det var ubeleilig å stramme hånden, gjør manikyr og til og med berør ullen. Jeg lærte å flytte meg bedre enn du kunne gjøre noen beredskapsdoktor, og mestre den nøyaktige måten å dekke så mange flere åpne sår som er mulig med polstret stykker, ikke klebrig, av en patch.

Det var Internett som til slutt foreslo at jeg hadde eksemet og et besøk til min familie lege bekreftet at diagnosen. Legen min hjalp meg umiddelbart med å peke på meg riktig retning for behandling. I tillegg til å foreskrive meg en steroid salve for eksacerbations & # 8211; en klebrig og gjennomsiktig substans som på en eller annen måte klarer å virke enda kosest enn sårene selv & # 8211; Han anbefalte også atferd.

En anbefaling var å kontinuerlig bruke en tett lotion. Jeg hadde lært på min bekostning at duftende og duftende lotioner forferdelig straffer på delikat hud. Uansett hva som sier en lotion for hendene dine ville gjøre & # 8211; luksuriøs! fuktighetsgivende! & # 8211; Noen kjemikalier har gjort beina mine enda mer rødt, grovt og betent.

C’Det er en hel verden der ute av duftende lotioner som franske desserter og tropiske blomster som jeg bare ikke liker det.

All’motsatt ende av spekteret, de mange kjente merkene av duftfri eksem kremer avviste meg med lukten, som for meg var som lim.

Så, på råd fra legen min for å se etter tykkelsen, fokuserte jeg på karitésmør som en ingrediens. Er næringsrik, den har en lett og behagelig lukt og heldigvis en ingrediens i lotioner til alle priser.

Faktisk, den absolutte beste lotionen jeg fant ved en tilfeldighet på et bad i et tidligere arbeid: en flaske La Roche-Posay Lipikar Balm AP + Intense Repairing Body Cream. Inneholder Shea Butter og Wax D’API og er akseptert av National Eczema Foundation. Jeg begynte å sprøyte det i hendene bare fordi det var der i et felles bad. Det var den mest beroligende lotionen for mitt eksem jeg hadde brukt.

Jeg lærte også at å holde hendene mine bidrar til å forhindre eksemets forverringer. Jeg har tykke hansker & # 8211; Dette er mine favoritter & # 8211; Mens jeg vasker oppvask og gni arbeidsplanen, for ikke å irritere huden min med kjemiske vaskemidler. Jeg kjøper også hundrevis av engangshansker for catering å ha på seg mens du kutter grønnsaker eller ridesyrefrukt.

Jeg merker også at jeg legger hanskene for cateringtjenesten, og jeg kutter fingertuppene mine før jeg fjerner emaljen min for å bedre beskytte resten av hendene mine. Jeg vet at alt dette virker rart, men okay.

Bryte med rengjøring som forsvarsmekanisme

Alas, L’Andre råd fra legen min: Stopp vaske hendene så mye! & # 8211; Det viste seg å være mer frustrerende å følge. Vask hendene mine & # 8230; mindre? Hva slags lege råd er dette?

Men # 8217; det gjorde jeg.

Jeg reduserte vasken av hendene & # 8211; og vasken av føttene og # 8211; til hva, tror jeg, er en rekke mer normale atferd. Jeg vasker ikke alltid hendene mine etter å ha rørt kjøleskapet, sko eller søppelbøtte.

I det siste gikk jeg for min barfotleilighet og så klatret jeg på sengen uten å først gni føttene med et håndkle. (Dette er et stort problem for meg.)

Det viste seg at løsningen min såpevakt betydde at jeg måtte gjenkjenne at mitt forsøk på å kontrollere en tenårings panikk kunne ha vært misvisende. Legen min forslag syntes å være en advarsel, siden jeg kom for å koble poengene jeg hadde forverret problemet.

Den gode stilen såpe og vann, tilsynelatende, de gjør mer skade enn de hjelper.

Fem år senere ser jeg eksem ligner på min angst og depresjon. (Jeg mistenker også, gitt måten min eksem divamps i stressperioder, at disse problemene er på en eller annen måte forbundet.)

L’eksem vil følge meg hele mitt liv. Det kan ikke kjempes, kan bare administreres. Mens hendene mine noen ganger kan virke ekkelt og føles ubehagelig eller smertefull, prøver de fleste sympati for at jeg skal ha det. De føler seg dårlige når de hindrer mitt daglige liv.

L’Den eneste personen som virkelig er sint, forstår jeg, jeg var.

Bidro til å vite at 1 av 10 personer i USA har noen form for eksem, ifølge National Foundation for L’eksem. Det er bare at folk ikke snakker om deres eksem fordi det er ikke et spesielt sexy emne.

Men det tok mange forsøk og feil, skam og frustrasjon for å prøve sympati for meg selv å ha eksem. Det begynte å prøve sympati for meg selv på 14 år og så langt jeg var dårlig med deg om det faktum å bli syk på leiren. Han fortsatte å tilgi meg for all min merkelige oppførsel gjennom årene mens han prøvde å føle seg og # 8220; Ren & # 8221;.

Jeg ønsket å flytte oppmerksomheten min for å vurdere min eksem som noe som krever min kjærlige omsorg. Mye av min behandling består i å ta vare på meg selv før en eksacerbation skjer. Behandle min eksem om min tilstand D’Soul så mye som salver som sløser meg på hender eller # 8217; meditasjon app jeg bruker til å takle stress.

Det gjør meg ikke bekymret for å være & # 8220; skitten & # 8221; O & # 8220; vulgært & # 8221; Eller hva andre kanskje tenker på meg.

Nå er jeg bekymret for å være rolig og snill.

Jessica Wakeman er en forfatter og utgiver basert i Brooklyn. Hans verk dukket opp på tispe, byste, glamour, helsetjenesten, Marie Claire, racked, rullende stein, selv, kuttet av New York magazine og mange andre publikasjoner.