Smithbrudd: Healing tid, behandling, symptomer og mer

COS’er en smedfraktur?

En smedfraktur er en brudd på den distale radiusen. The Ray er den største av armens to bein. L’# 8217 ende; Radiobenet mot hånden kalles distal ende. En smedfraktur er også forbundet med noe som kalles en håndholdt vinkel på det distale fragmentet. Dette betyr at stykket bruddben flyttes til retning av håndflaten.

Generelt er Smiths frakturer ekstra felles. Dette betyr at frakturen ikke strekker seg i # 8217; håndleddet artikulasjon. Vanligvis er transversale frakturer vanligvis, noe som betyr at frakturen oppstår i riktig vinkel sammenlignet med # 8217;. En smedfraktur er kjent med noen få andre navn, for eksempel en brudd på Goyrand og en brudd på omvendt kolles.

The Ray er den mest brutte armbenet. Men Smith Fractures er faktisk ganske sjeldne. De representerer mindre enn tre prosent av alle brudd på radiusen. De er oftere sett hos unge menn eller gamle kvinner.

Hva er symptomene på en smedfraktur?

Symptomene på en smedfraktur ligner på andre typer frakturer. Vanligvis C’Det er umiddelbar smerte, ømhet, blåmerker og hevelse. Avhengig av alvorlighetsgraden av frakturen, kan håndleddet henge underlig eller brettet.

Det som vanligvis forårsaker en smedfraktur?

Vanligvis er det to måter å utvikle en smedfraktur på. Den første måten er å falle på håndleddet mens det er bøyet. Den andre måten er fra et direkte slag på baksiden av håndleddet.

L’osteoporose, en forstyrrelse der beinene er mer sannsynlig å bryte, kan øke sannsynligheten for at en liten høst blir til en brudd. Imidlertid oppstår Smiths frakturer fremdeles hos sunne bein, spesielt i en høykraftulykke som en ulykke D’bil eller faller fra en sykkel.

Hvordan en smedfraktur er diagnostisert?

Hvis du falt på håndleddet ditt, men smerte er ikke seriøst og håndleddet fungerer, kan du vente en dag før du ser en lege. Du kan bruke hjemmebehandlinger, som en splint og is, å behandle smerte til du ser en lege.

Men hvis du møter nummenhet, er fingrene rosa eller håndleddet ditt er brettet i feil vinkel, du må gå til beredskapsrommet.

Sannsynligvis vil legen bestille en serie med røntgenstråler. Disse røntgenstrålene vil kjenne legen dersom beinet er ødelagt, og hvis et beinfragment flyttes. Røntgenstråler vil også hjelpe legen din til å bestemme den beste behandlingen for brudd på.

Andre forhold kan utvikles hvis en smedfraktur ikke behandles?

Den riktige behandlingen av en smedfraktur er viktig for å sikre at beinene er riktig å helbrede og holde håndleddens fulle funksjonalitet. Hvis du venter for lenge for å se en lege, kan beinene ikke helbrede sammen riktig.

En mulig komplikasjon av en smedfraktur (eller annen alvorlig skade på et lem) er noe som kalles komplisert regionalt smerte syndrom. Dette er en betingelse for kronisk smerte som slår en lem etter en skade. Det antas å være forårsaket av skade på nervesystemet.

Det er viktig at du snakker med legen din dersom du føler deg uforgjengelig smerte og nummenhet etter skaden;.

Hvordan en brudd på Smith behandles?

Smiths frakturbehandling innebærer å erstatte de ødelagte beinene riktig og sørg for at de forblir i deres sted til helt helbredelse. Behandling kan variere basert på alderen, kvaliteten på pause og aktivitetsnivå.

Det er behandlingsalternativer både ikke-kirurgisk og kirurgisk. Vanligvis vil legen gi råd til en ikke-kirurgisk behandling, om mulig. Prosessen med å sette de ødelagte beinene som skal plasseres, kalles reduksjon. Når dette er gjort uten kirurgi, kalles det lukket reduksjon.

Etter en lukket reduksjon, vil legen sannsynligvis plassere håndleddet i en splint eller i en kritt. Vanligvis, All’oppstart en splint å legge rom for hevelse. En uke eller noen dager senere, etter at hevelsen er redusert, vil legen sannsynligvis erstatte pinnen med en kritt.

Hvis beinet er så ute av sted at det ikke er mulig å utføre en lukket reduksjon, vil kirurgi være nødvendig. A & # 8217 vil bli praktisert; gravering for å justere beinene riktig. Legen vil bruke en av de forskjellige alternativene for å holde beinet i riktig posisjon mens den helbreder. Disse alternativene inkluderer et kast, metallpinner, tallerkener og skruer.

Hva er utsiktene for en smedfraktur?

Siden det er et så bredt spekter av frakturer fra smed, vil tiden som kreves for å helbrede en lesjon, avhenge av hvilken type brudd og behandling. Du kan prøve smerte i noen dager opp til et par uker. Is, l’Høyde og smertestillende hjelper vanligvis.

Kombinasjonen av ibuprofen og paracetamol bidrar vanligvis til å redusere både smerte og hevelse. Hvis smerte er enda mer alvorlig, kan narkotika reseptbelagte være nødvendig.

Hvis du trenger en kritt, erstattes de vanligvis mens hevelsen fortsetter å redusere. Etter omtrent seks uker vil kastet bli fjernet.

Nesten alle krever noen form for rehabilitering. Det er vanlig å ha en viss pulsstivhet. Du kan starte fysioterapi i noen dager noen uker etter intervensjonen for å forbedre disse symptomene. Langsiktig, fullstendig utvinning tar vanligvis omtrent et år. Du kan sannsynligvis forvente smerte og stivhet, spesielt med en intens trening, i de to årene etter ulykken.