Smerte og kramper på bena av diabetes: behandlingstips

Forstå diabetes komplikasjoner

Diabetes kan føre til en rekke komplikasjoner. Ben smerte og kramper oppstår ofte som følge av nerveskade kalt diabetisk nevropati. Hvis diabetes skader nervene til armene eller bena, snakker vi om diabetisk perifer nevropati. Denne tilstanden kan være et direkte resultat av høye nivåer av langsiktig blodsukker (hyperglykemi) hos de som har diabetes.

Smerte, brennende, prikking og nummenhet er vanlige symptomer. Perifer nevropati kan også forårsake alvorlige grunner og ben. Den tidlige diagnosen av skade på nerver er viktig for å hindre symptomer. Dette kan bidra til å forhindre amputasjonene til underbenet av beinet.

Du har muligheter for å lindre benpine og kramper på grunn av diabetisk nevropati. Administrere smerten og kramper i bena kan også bidra til å forhindre fremgang av tilstanden og forbedre livskvaliteten.

Smertebehandling gjennom narkotika

Diabetisk nevropati er mer vanlig i bena og føttene dine. Uten behandling og ledelse kan det bli svekkende. Det viktigste du kan gjøre for å redusere risikoen for alle komplikasjoner, inkludert diabetisk nevropati, er å holde blodsukkernivået i målintervallet.

Hvis du har nevropati, er blodsukkerkontrollen fortsatt svært viktig. Men det er andre trinn du kan påta seg for å kontrollere denne tilstanden.

En av de første handlingsplanene er smertebehandling gjennom narkotika. Benk-top-stoffer, som paracetamol og ibuprofen, kan bidra til å lindre mild til moderat smerte. To stoffer er for tiden godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av diabetisk perifer neuropati:

  • Duloxetine (CYMBALTA)
  • Pregabalin (Lyrica)

Andre legemidler og behandlingsalternativer inkluderer L’bruk av opioidmedikamenter, som Tramadol og Tapentadol, og aktuelle rettsmidler og sprayer.

Utforsk kosttilskudd

Noen kosttilskudd kan også bidra til å lindre smerte, inkludert ubehag forbundet med diabetes. Noen næringsstoffer kan muligens spille en rolle i å reparere nervesvev og til og med beskytte mot fremtidig skade. Forskere studerer følgende kosttilskudd for behandling av diabetisk nevropati:

  • Alfa-liposyre (vinge)
  • Acetyl-l-karnitin
  • Vitamin B-12
  • Vitamin d

L’Wing er en antioksidant som tiltrak mye oppmerksomhet i hjemmemedisinene for diabetes. Selv om du er i noen matvarer som brokkoli og gulrøtter, er vingen også tilgjengelig som et muntlig supplement. Personer med diabetes tar fløyen for å lindre smerte og muligens forhindre ytterligere skade på nerver. Noen, men ikke alle, studier støtter oral vingebruk.

L’acetyl-l-karnitin imiterer naturlige kjemikalier tilstede i kroppen. Det antas å bidra til å produsere sunne nerveceller. Dette tillegget har risikoen for bivirkninger, for eksempel oppkast, og kan samhandle med medisiner for å fluidifisere blod. Et studio funnet L’acetyl-l-karnitin nyttig i å redusere smerte hos de med diabetisk perifer nevropati.

Vitamin B-12 er tilstede i kjøtt og fisk og hjelper til med å støtte røde blodlegemer. Dette vitaminet kan også potensielt fremme en sunn nervøs funksjon for å forhindre skade. Metformin er et vanlig stoff som brukes med type 2 diabetes. Det er kjent å senke nivået av vitamin B-12 i kroppen. Snakk med legen din for å sikre at du ikke mangler. En B-12-mangel kan føre til nevrologisk skade og imitere diabetisk nevropati. Vitamin D kan også bidra til å støtte sunne nervefunksjoner og redusere hevelse som kan forårsake smerte.

I diabetes er et sunt kosthold grunnleggende for generell helse og smertelindring til bena. Mattilskudd tar ikke vare på bena og er fortsatt i studiefasen for sikkerhet og effektiviteten. Videre trenger ikke alle pasientene disse kosttilskuddene fordi de får tilstrekkelige næringsstoffer fra mat de spiser.

Det er viktig å diskutere kosttilskudd med legen før de tar dem for smerte i diabetiske ben, spesielt hvis narkotika antas.

Husholdningsartikler

Forvaltningen av smerte og kramper på bena av diabetes kan ta mer Dell’inntak av narkotika eller kosttilskudd. Selv om disse metodene kan redusere betennelse og smerte, kan de ta tid å jobbe. Videre kan det være farlig å ta visse stoffer, for eksempel opioider, i lange perioder.

Med fysioterapi kan du lære øvelser som tar sikte på å lindre ulempen til beina. Andre potensielle behandlinger inkluderer elektrisk stimulering av nerver og lysterapi som kan brukes under fysioterapi. L’Akupunktur er en annen potensiell behandling som studeres i kliniske studier på diabetes.

Du kan også foreta handlinger for å lindre benpine som inkluderer:

  • ta korte og hyppige turer
  • Bruker en sykkel for å øke blodstrømmen
  • Senk bena i et varmt bad
  • Bruk en barneseng om natten for å beskytte bena mot ubehag forårsaket av sengetøy

Kjøp online barnesenger på Amazon.

Merkevaresmerter

Det er viktig å møte noen form for bein smerte med legen din, selv om symptomene ikke forstyrrer daglige aktiviteter. Hyppige kramper eller lancing smerte kan indikere en forringelse av diabetisk nevropati. Rapporter de hyppige symptomene nå.

Selv bein smerte og milde kramper bør diskuteres med helsepersonellet ditt. Selv om du ikke har nevropati, kan disse symptomene på perifer arteriell sykdom (pute).

Diabetes legger deg til størst risiko for pads. Dette er en alvorlig tilstand preget av blodkar som er blokkert i bena. Puten øker også risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. De National Heart, Lung and Blood Institute Anslå at 1 voksen på 3 med diabetes over 50 år har puten. De fleste ikke skjønner at du har puten fordi symptomene dine er tynne.

Som en generell regel, ring legen din hvis noe ikke virker riktig, det kan potensielt redde livet ditt.