Obsessiv personlighet tvangssykdom (OCPD)

COS’er den obsessive-tvangsmessige personlighetsforstyrrelsen?

Obsessiv-tvangsmessig personlighetsforstyrrelse (OCPD) er en personlighetsforstyrrelse som er preget av ekstrem perfeksjonisme, orden og renslighet. Personer med OCPD vil også føle et sterkt behov for å pålegge sine standarder til deres ytre miljø.

Personer med OCPD har følgende funksjoner:

 • De finner det vanskelig å uttrykke sine følelser.
 • De har problemer med å danne og opprettholde nære relasjoner med andre.
 • De jobber hardt, men deres besettelse med perfeksjon kan gjøre dem ineffektive.
 • Ofte føler seg riktig, indignert og sint.
 • Møter ofte sosialisolasjonen.
 • De kan prøve angst som oppstår med depresjon.

L’OCPD er ofte forvirret med en angstlidelse kalt obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Men de er ikke det samme.

Folk med OCPD har ingen anelse om at det er noe galt med måten de tenker eller oppfører seg på. De tror at deres måte å tenke på og gjøre ting på, er den eneste riktige måten, og at alle andre har feil.

Hva er årsakene til’OCPD?

Den eksakte årsaken til OCPD er ukjent. Som mange aspekter av OCPD, må årsakene fortsatt bestemmes. OCPD kan skyldes en kombinasjon av barnegenetikk og erfaringer.

I noen tilfeller av studier, Voksne kan huske å ha opplevd OCPD fra anbudsalderen. De kan ha tenkt på å måtte være et perfekt eller perfekt lydig barn. Dette må følge reglene da konsekvenser i # 8217; voksenlivet.

Hvem er mest utsatt for OCPD?

De OCD International Foundation (OCDF) tilnærming at menn er doblet sannsynlighetene som kvinner vil bli diagnostisert med denne personlighetsforstyrrelsen. I følge Journal of Personality Assessment, mellom 2 og 7% av befolkningen har OCPD, noe som gjør den til den mest utbredte personlighetsforstyrrelsen.

De med eksisterende mental helse diagnose er mer sannsynlig å bli diagnostisert med OCPD. Videre forskning er nødvendig for å demonstrere rollen som spilles av’OCPD i disse diagnosene.

Videre er de med alvorlig OCD mer sannsynlig å bli diagnostisert med OCPD.

Hva er symptomene på’OCPD?

Symptomene på OCPD inkluderer:

 • Perfeksjonisme til det punktet som kompromitterer evnen til å fullføre oppgavene
 • Stive, formelle eller stive maniismer
 • Vær ekstremt sparsommelig med penger
 • et undertrykkende behov for å være punktlig
 • Ekstrem oppmerksomhet på detaljer
 • Overdreven hengivenhet til å jobbe på bekostning av familien eller sosiale relasjoner
 • Akkumulere slitte eller unødvendige objekter
 • A’manglende evne til å dele eller delegere arbeid på grunn av frykt som ikke er gjort bra
 • En fiksering med lister
 • en stiv overholdelse av forskrifter og forskrifter
 • En undertrykkende rekkefølge trenger
 • En følelse av rettferdighet om hvordan ting skal gjøres på
 • en stiv overholdelse av moralske og etiske koder

L’OCPD er diagnostisert når symptomene kompromitterer evnen til å jobbe og samhandle med andre.

Spørsmål:

Hva er det viktigste jeg kan gjøre for noen med OCPD?

TIL:

Det viktigste du kan gjøre er å gjenkjenne at oppførselen som en person med OCPD-utstillinger er en del av hans personlighet, som er en varig egenskap for den psykologiske sminke av den personen. Før du kolliderer med dem på måten de vil ha noe å gjøre (eller hvis du ser at de har omgjort noe, ba de deg om å gjøre fordi de føler at arbeidet ditt ikke oppfyller sine unike standarder), sørg for at du spør og nr. 8220; Er dette spørsmålet ganske viktig for meg å diskutere eller argumentere med dem på den? & # 8221; Også, hvis du finner ut at de foretrekker å gjøre noe alene, ikke ta det på ansatte. Gjenkjenne at denne strekningen er en del av det de er og husk at det ikke er en negativ refleksjon på deg.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

DOC: Symptomer, tegn og risikofaktorer »

Hvordan behandlet L’OCPD?

Hvis du har OCPD, vil din terapeut trolig bruke en behandlingsmetode på tre fronter, som inkluderer følgende:

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en vanlig type psykisk helsekonsulent. Under CBT, oppfyller du en psykisk helsepersonell i henhold til et strukturert program. Disse vanlige øktene sørger for samarbeid med din konsulent for å snakke om angst, stress eller depresjon. En mental helse konsulent kan oppfordre deg til å gi mindre vekt på jobb og mer vekt på rekreasjon, familie og andre mellommenneskelige relasjoner.

Dressing

Legen kan ta hensyn til reseptet av en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) for å redusere en PO & # 8216; av angst som omgir den obsessive-kompulsive syklusen. Hvis du er foreskrevet en SSRI, kan du også dra nytte av støttegrupper og regelmessig omsorg fra en psykiater. L’langsiktig bruk av resept er generelt ikke anbefalt for OCPD.

Avslappingstrening

L’Avslappingstrening gir spesifikke pust- og avslapningsteknikker som kan bidra til å redusere følelsen av stress og haster. Disse symptomene er vanlige i # 8217; OCPD. Eksempler på anbefalte avslapningspraksis inkluderer yoga, tai chi og pilates.

Hva er avslapningsteknikken til Jacobson? »

Hva er perspektivet?

Utsiktene for noen med OCPD kan være bedre enn de for andre personlighetsforstyrrelser. Behandling kan hjelpe deg med å gi deg mer bevissthet om hvordan symptomene på OCPD kan påvirke andre negativt. Hvis du lider av OCPD, kan du ha mindre sjanse til å bli narkotikaavhengig eller alkohol, som er vanlig for andre personlighetsforstyrrelser.

Som med andre personlighetsforstyrrelser, finn behandlingen som fungerer for deg, er grunnlaget for suksess. Behavioral kognitiv terapi kan hjelpe deg med å forbedre din evne til å samhandle og skrive inn empati med dine kjære.

Affektive lidelser »

Hvordan kan en ektefelle eller en elsket støtte noen med OCPD?

Hvis du mistenker at din ektefelle, partner eller familiearbeid har OCPD, ta hensyn til deres besettelser og deres tvangsmessige oppførsel. En person mest sannsynlig har OCD eller en en annen personlighet som ikke er OCPD hvis hans besettelser er:

 • motivert av fare
 • begrenset til to eller tre spesifikke livsområder
 • irrasjonell eller bisarre

Personer med OCPD er generelt motvillige til å endre deres oppførsel. Ofte ser de i stedet andre som problemet.

De fleste mottar behandling for OCPD, oppfordres til å gjøre det fra en ektefelle eller en kjære. Det kan imidlertid være svært vanskelig å nærme seg noen med OCPD på deres oppførsel. Det kan også være nyttig for andre signifikante og kjære med OCPD søker støtte for seg selv.

Det er flere fora og støttegrupper som kan delta i en ektefelle eller en kjære person med noen med OCPD. De OCD International Foundation Opprettholder en liste over støttegrupper for de som står overfor obsessiv tvangssykdom, trenderne av obsessive tvangssykdommer og personlighetsforstyrrelser som obsessiv tvangssykdom.

Du har en OCD-rapport? »