Skriftlige forgreningscyster: Årsaker, typer og symptomer

COS’er en Schisi forgreningscyst?

En Schisi forgreningscyst er en type medfødt defekt der en knuteprodukter utvikler seg på en eller begge sider av barnets hals eller under kragebenet. Denne typen medfødt defekt er også kjent som residuet av Schisi-grenen.

Denne medfødte defekten oppstår under embryonalutvikling når nakkesvev og krage- eller grener ikke utvikler seg normalt. Det kan se ut som en’åpning på en eller begge sider av barnets hals. Væskeavløp fra disse åpningene kan danne seg i en lomme eller i en cyste. Dette kan bli smittet eller rømme fra A’åpning i barnets hud.

Hva er årsakene til en Schisi forgreningscyst?

Dette er en medfødt fødselsdefekt som manifesterer seg i de tidlige stadiene av embryonalutvikling. Hovedkonstruksjonene i nakkeskjemaet i den femte uken av føtalutvikling. I løpet av denne tiden dannes fem stoffbånd kalt pharyngeal buer. Disse viktige strukturene inneholder stoffer som senere vil slå:

 • brusk
 • bein
 • blodårer
 • muskler

Når disse buene ikke utvikler forskjellige feil, kan det oppstå i nakken.

I branchy-sjenert cyster vokser stoffene som danner halsen og nakken vokser ikke normalt, og skaper åpne områder som kalles bryster over en eller begge sider av barnets hals. En cyste kan utvikle seg fra væsker drenert av disse brystene. I noen tilfeller kan cyster eller bryst bli smittet.

Typer av forgreningssporet anomalier

Det finnes forskjellige typer forgreningsslitsanomalier.

 • Prime anomalier av forgreningssporet. Dette er cyster rundt lobeet på # 8217; øre eller under kjeften, med A’åpner under kjeften og over strupehodet eller vokalboksen. Denne typen er sjelden.
 • Andre forgreningsslit. Dette er slag av brystet som åpner i den nedre delen av nakken. De kan komme opp til det tonsile området. Du kan kanskje se hudetikettene eller føle strekningen som åpner som et band i barnets hals. Disse cystene vises vanligvis etter 10 år. Dette er den vanligste typen abnormitet av grenen Schisi.
 • Tredje forgrenede Schisi-bryster. Disse er nær skjoldbruskkjertelen i forsiden av muskelen som fester til babyens kragebenk. Denne typen er veldig sjelden.
 • Fourten Branchy Schisi bryster. Disse er under nakken min. Også denne typen er ganske sjelden.

I de fleste tilfeller er en grenaktig sjenert cyste ikke farlig. Imidlertid kan cyster renne og forårsake hudirritasjon. Cyster kan også bli smittet, noe som forårsaker vanskeligheter med å svelge og puste. Kreftkreft kan utvikle seg på stedet for en forgreningsplass hos voksne, men dette er veldig sjeldent.

Hva er symptomene på en Schisi forgreningscyst?

En branchy-sjenert cyster forårsaker vanligvis ikke smerte med mindre det er en infeksjon på 8217;. Skiltene til en avdelingskortscyster inkluderer:

 • en dimple, en knutepunkt eller en «8217; hudetikett på nakken, på den øvre skulderen eller litt under babyens krageben
 • Drenering av væsker fra babyens hals
 • Hevelse eller følsomhet overfor barnets hals, som vanligvis oppstår med en infeksjon i øvre luftveiene

Hvis barnet ditt har tegn på en Schisi forgreningscyst, ta den bort fra legen din.

Hvordan en Schisi forgreningscyst er diagnostisert?

Mesteparten av tiden vil en lege diagnostisere denne tilstanden under en fysisk undersøkelse. De diagnostiske bildeknappene for å bestemme den nøyaktige posisjonen kan inneholde en magnetisk resonans, en TAC eller A’ultralyd.

Ytterligere diagnostiske tester kan inkludere en mikroskopisk væskeundersøkelse fra en tynn nålsuging. I denne prosedyren setter barnets lege en liten nål i cysten for å fjerne væsken for analysen. De kan også undersøke stoffet fra en biopsi.

Hva er behandlingene for en Schisi forgreningscyst?

Barnets lege vil trolig foreskrive antibiotika hvis barnet ditt har tegn på infeksjon. Det kan være nødvendig å tømme væsken fra cysten for å lindre hevelsen. For å hindre fremtidige infeksjoner, anbefaler legene vanligvis kirurgi for å fjerne cyster.

En kirurg utfører vanligvis operasjonen på en poliklinisk basis. Dette betyr at barnet ditt kan gå hjem på samme dag. Din sønn vil også være generelt anestesi. De vil sovne og vil ikke føle noen smerte under prosedyren.

Barnet ditt kan ikke bade eller aktivt spille for et par dager etter intervensjonen. Bandasjer kan bryte ned innen fem eller syv dager fra # 8217; intervensjon.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Kirurgi oversetter vanligvis til et godt resultat. Imidlertid kan cyster gjenta, spesielt hvis kirurgi har skjedd i løpet av en aktiv infeksjon i gang. Følg barnets lege instruksjoner på den beste måten å gjenopprette fra # 8217;. Dette vil øke sjansene for en rask gjenoppretting.