Shemar Moore fra Criminal Minds snakker om showet og morens MS

Shemar Moore, som spiller Derek Morgan på det populære CBS-showet Kriminelle sinn, han er en travel mann. Healthline møtte ham mellom innspillingen av en episode av programmet og live-tweet av sesong 9-premieren onsdag kveld. Han snakket åpenhjertig om moren sin, Marilyn, som ble diagnostisert med multippel sklerose (MS) i 1998, og hennes kommende sykkeltur med Criminal Minds-teamet.

Sterkt hengiven til sin mor, beskriver Moore henne som «viljesterk … modig og kjærlig, med mye ambisjon og et stort hjerte». Marilyn feiret sin 70-årsdag tidligere i år med en stor familie organisert av Moore, som inkluderte et improvisert besøk fra andre rollebesetningsmedlem Joe Mantegna.

Hold humøret (og håpet) høyt

Da moren ble diagnostisert med MS, slo hun Moore hardt. «Til å begynne med var symptomene hennes så milde at jeg bare tenkte at hun kunne ta aspirin eller ta en dose eller noe, og det ville bare forsvinne,» minnes Moore. «Jeg visste ikke hva MS var. Jeg trodde kanskje han dramatiserte det for mye. Det tok en stund å takle dette … som skjedde med henne og påvirket hennes liv og kropp.».

Moore reflekterer over hans kamp med tretthet, overoppheting og nummenhet i hender og føtter. «Hun er superkvinnen min. Det er vanskelig å se noen du har satt på en slik pidestall. Hun vil aldri knekke, fordi hun bare er for viljesterk og sta. Men det er menneskelig. Den har sine lave dager. «

Multippel sklerosepasienter som er spesielt varmefølsomme

Moore er en viktig del av støtteteamet som lar henne leve selvstendig.

«Sinnstilstanden [er kritisk] for personer med MS,» sier Moore. «Jeg var så heldig å kjøpe en leilighet til henne i Redondo Beach [California] for omtrent to år siden. Han elsker havet og kan se delfiner og se hvaler komme inn.».

«Han kan se svette menn spille volleyball, og vi tuller med det,» ler han. «Men det løfter humøret hans. Hun vet at hun er elsket av meg. Han vet at [vi alle] gjør et poeng for å løfte henne opp og sørge for at hun blir elsket, tenkt på og kjempet for «.

Han tilskriver sitt positive humør det faktum at Marilyn fortsatt kan delta i aktivitetene hun elsker, som å gå på kino, se Dodgers og Giants baseballkamper og bli bortskjemt i salongen. «Han svømmer, gjør yoga og kan fortsatt reise seg og bevege seg,» sier Moore.

Det er mange pensjonister i samfunnet hennes, sier Moore, «så hun har en demografi av likesinnede å henge med, og det gjør henne glad. Jo lykkeligere han er, jo mindre dveler han ved smerte eller symptomer, med mindre de er alvorlige.

Sett søkelyset på SM

Moore bruker sin berømmelse til å hjelpe ikke bare Marilyn, men alle de med MS ved å samle inn penger til National Multiple Sclerosis Society (NMSS).

Helgen 12. og 13. oktober vil Moore sykle 100 miles i Sykkel MS arrangement for NMSS. Som forberedelse syklet han til jobb og tilbake hver dag, loggførte 32 mil med rundtur, med lengre og mer krevende helgeturer.

Noen venner blir med ham for første gang i år, sier Moore. «De er veldig atletiske, men du kan løfte vekter eller spille fotball eller basketball, og det er ikke det samme som å sykle, den utholdenheten du trenger.».

I tillegg til å styrke utholdenheten, måtte bakdelen til Moore venne seg til å bruke mange timer på et stramt sykkelsete. «Det er en muskel i rumpa som du må bryte fordi når du setter deg på setet for første gang er det en vakker opplevelse», sier han med en latter. «Din lille ‘mannssituasjon’ er løst og rumpebeina begynner å gjøre vondt. Det er ganske morsomt å se voksne menn i tights sitte på disse små setene og stille spørsmål ved deres seksualitet.

Men alt handler om å øke bevisstheten og finansiere en god sak.

Hans Pike kleslinje er en annen måte for Moore å samle inn penger til MS-forskning. Nettstedet selger klær, plakater og fotobøker, som fans er ivrige etter å kjøpe. «En stor prosentandel av overskuddet går til kampen mot MS, ingenting av dette får plass i lommen min. Det er en morsom måte å gi noe tilbake på, og jeg kan samhandle med fansen min.

En forhåndsvisning av sesong 9

Når det gjelder den nye sesongen av Criminal Minds, sier Moore at det vil komme et nytt tillegg til showet som tar over etter Erin Strauss, og en episode der du vil se Hotch se tilbake på fortiden sin, se kona og sønnen hans i flashback-scener. og prøv å finne avslutning, eller ikke.

Morgan, Moores karakter, kan ha en kjærlighetsinteresse, og du vil endelig se glimt av livene til noen karakterer utenfor FBI-karakterene deres. Med henvisning til Morgan, sier Moore: «Du har aldri sett ham med håret ned … i hans tidløse liv».

Ord om separasjonsvisdom

På spørsmål om han hadde en melding til personer med MS, sier Moore: «Det er en velsignelse å vite at du står opp hver dag. Ikke be om unnskyldning for noe. Skjem bort deg selv … og vit at det er mennesker der ute foruten meg som kjemper på dine vegne og prøver å finne en kur for denne sykdommen slik at du kan leve lengre, lykkeligere og sunnere liv. Så lenge du kjemper, vil vi kjempe med deg».

For å finne ut hvordan du kan hjelpe Criminal Minds Bike MS-teamet med å nå sine pengeinnsamlingsmål besøk teamsiden deres.

å vite mer