Årsaker, symptomer, diagnose og tommelen smertebehandlinger

Beskrivelse

Tommelesmerter kan skyldes ulike helsemessige forhold nedenfor. Å forstå hva som forårsaker smerte i tommelen din, kan avhenge av hvilken del av tommelen vondt, som du føler smerten og hvor ofte føler du det.

Behandlingen for tommelesmerter vil avhenge av årsaken, men generelt legemidler for å lindre smerte eller fysioterapi er ideelle løsninger.

I noen tilfeller kan en konstant smerte i tommelen indikere at kirurgi eller behandling er nødvendig for en annen underliggende helsetilstand, som leddgikt. Fortsett å lese for å lære mer om smerte over eller i nærheten av tommelen.

Felles smerte til tommelen

Våre motsatte tommelfinger er nyttige, og vi pleier å bruke tommelen til mange formål. Hvis du har smerte i tommelfingeren, er det et par ting som kan forårsake det.

Vanlig basilikum eller revmatoid artritt

Brusk ligner en pute alle’# 8217; tommelfingeren kan bryte med alderen i alderen, forårsaker symptomene på tommelfingeren. Andre symptomer inkluderer tap av gripekraft og tommelmobilitet.

Tommelartrittet kan være relatert til slitasjegikt (treffer beinet) eller alle «8217; reumatoid artritt (en autoimmun tilstand). Smerte til tommelen Alle’Tommelfagen forårsaket av leddgikt kan virke brennende, lakende eller en tynnere knirkende smerte.

Karpaltunellsyndrom

Smerte alle’Tommelfagen kan være et symptom på karpaltunnelsyndrom. Smerte fra karpaltunnelsyndrom kan oppfattes som svakhet, nummenhet, prikking eller brennende til håndleddet, til fingre eller ledd av hender.

Karpaltunnelen er ikke sjelden og slår seg opp til 6 prosent av voksne i USA. Kvinner De er mer sannsynlig ha en tilstand i forhold til menn.

Lesjon eller forvrengning

Thumb forvrengning, tommers fastkjørt og & # 8220; tommelen til skiløperen & # 8221; De er alle forårsaket av skade på tommelbåndene. Disse skader, som ofte forårsakes under kontaktsporter eller fall, kan forårsake smerte i hovedkvarteret i artikulasjonen. En slosset tommel kan også forårsake hevelse og stivhet.

Tommelen kan også føle smerte hvis den er ødelagt. Hvis du har en ødelagt tommel, vil du føle en intens smerte som utstråler fra breakingstedet. Denne dype indre smerten kan få deg til å føle deg syk.

Overdreven bruk av tommelen

På samme måte som enhver annen ledd, kan tommelen misbrukes eller strekkes overdrevet. Når tommelen er misbrukt, kan det være sårt og smertefullt alt «8217; artikulasjon. A’Articulation som er misbrukt kan virke varmt og prikkende, i tillegg til å være smertefullt.

Smerte på bunnen av tommelen

Denne smerten kan være et symptom på tommelskader eller over bruk, leddgikt Dell’basilikum artikulasjon eller karpaltunnelsyndrom.

Videre kan smerten på bunnen av tommelen skyldes livslinjer i den nedre delen av hånden og i håndleddet.

Tenosinovite av de quervain

De Quervains tenosinovite er en betennelse på siden av tommelen av håndleddet. Denne tilstanden kalles noen ganger «8220; tomme av spilleren & # 8221;, siden det kan en lang tid der en videospillkontroller holdes.

Smerter på tommelfingeren

Smerter i midten av tommelen kan skyldes:

 • Artikulær leddgikt Basil
 • Tommelen fastkjørt eller Slutted Nocca
 • Karpaltunellsyndrom
 • Snap finger / tommel

Tommel smerte

Smerten i tommelfingeren kan skyldes:

 • Felles basilikum eller annen type leddgikt
 • Karpaltunellsyndrom

Det kan også skyldes bløtvevssyn, slik som en ligamentskade eller sener rundt tommelen, men også til den kjøttfulle delen (& # 8220; lager) av tommelen. Blåmerker og kutt på huden på grunn av daglige aktiviteter kan forårsake skade på tommelfingeren.

Smerte til håndleddet og tomme

Smerter til håndleddet og tommer kan skyldes:

 • Tenosinovite av de quervain
 • Karpaltunellsyndrom
 • Felles basilikum eller annen type leddgikt

Diagnose av Thumb Smerter

Tommers smerte kan diagnostiseres på forskjellige måter, avhengig av de andre symptomene. Felles metoder for å diagnostisere tommelesmerter inkluderer:

 • Røntgen for å avsløre brudd eller leddgikt
 • Test for karpaltunnelsyndrom, inkludert tegn på tinel (en nervøs test) og elektronisk testing av nervøs aktivitet
 • Ultralyd for å se de betente eller ugifte nerver
 • MR for å se pulsen og felles anatomi

Behandling av tommelen smerte

Husholdningsartikler

Hvis du føler smerte på grunn av en myk vevs lesjon, overdreven bruk eller A’overdreven forlengelse av tommelfingeren, vurder å hvile tommelen. Du kan bruke is på setet til smerten hvis du oppdager hevelse.

Hvis du tar vare på karpaltunnelsyndromet eller grepet, kan du prøve å bære en biff om natten for å prøve å stabilisere nervene komprimert i håndleddet.

Counter medisiner for ledsmerter inkluderer fans, som L’ibuprofen (Advil, Motrin), naproser (Azeve) eller L’Acetaminofina (Tylenol).

Medisinsk behandling

Hvis hjemmets rettsmidler for tommelesmerter, ikke fungerer, kontakt lege. Medisinsk behandling vil variere avhengig av årsaken til smerte. Medisinsk behandling for tommelen kan inkludere:

 • Fysioterapi
 • Felles steroid injeksjoner
 • Aktuelt analgetika for å lindre smerte
 • Reseptbelagte smertestillende midler
 • Kirurgi for å reparere en sener eller en «skadet artikulasjon»

Når skal du se en lege

Du bør umiddelbart søke etter medisinsk hjelp hvis du tror du har brutt et bein i tommelen, i håndleddet eller en hvilken som helst del av hånden. Hvis du ikke kan bevege tommelen, eller hvis den ser feil etter en skade, bør du også se etter nødhjelp.

Hvis symptomene dine er tilbakevendende smerter i leddene, knoklene og håndleddet, kan du ha en tilstand nedenfor som karpaltunnelsyndrom eller # 8217; # 8217 leddgikt; basilikum artikulasjon.

Hvis du lider av ledsmerter som begrenser dine daglige aktiviteter, vet du en reduksjon i felles mobilitet, du har problemer med å gripe objekter eller overbeviser med en smerte som øker hver morgen når du står opp fra sengen, kontakt legen din til å snakke om dine symptomer.

Ta bort

Tommelesmerter kan ha forskjellige årsaker. Noen av årsakene kan behandles hjemme, med smertestillende stoffer i ro og benk mens du venter på et sår for å helbrede.

Andre årsaker, for eksempel leddgikt og karpaltunnelsyndrom, kan be om medisinsk behandling. Snakk med en lege hvis du har en gjentakende smerte hvor som helst i tommelen.