Risiko for passasje av narkotika for diabetes? 8 spørsmål som en ekspert svar

1. Det er risiko i å endre narkotika for diabetes?

Generelt, så lenge du følger legen din råd, er risikoen for å endre stoffer for diabetes lave.

Spar penger ved å passere gjennom et merke til en generisk, bør ikke presentere noen risiko. Overgangen fra en klasse med narkotika til en annen eller et annet legemiddel i det samme klassen, kan påvirke nivået av blodsukkernivået. Verifiserer blodsukkernivået oftere i noen dager etter passasjen og observerer de første tegnene på lavt blodsukkernivå.

2. Hva er noen vanlige bivirkninger av diabetesbehandling?

Bivirkninger varierer avhengig av stoffet du tar.

For eksempel forårsaker metformin ofte hevelse og gass. Gliburis, en type sulfonylurea-stoff, kan forårsake lavt blodsukker, hodepine, kvalme og svimmelhet. Sitagliptin, et eksempel på en DPP-4-inhibitor, forårsaker noen ganger muskelsmerter, feber, hoste og lukket nese eller cola.

SGLT2-hemmere, som canagliflozin, kan øke mulighetene for kjønnsinfeksjoner og forårsake hyppigere vannlating. Rosiglitazon kan forårsake muskelsmerter, ondt i halsen, feber og i sjeldne tilfeller hjertesvikt. Av denne grunn bør den brukes med forsiktighet hos personer med kardiovaskulære problemer.

Sjekk med legen din og apoteket for informasjon om narkotika og potensielle bivirkninger.

3. Hva skal jeg gjøre hvis bivirkninger oppstår?

Milde bivirkninger forsvinner ofte når kroppen din blir vant til stoffet. Hvis det oppstår tegn på hypoglykemi, som en følelse av svette og tremor, hodepine eller forvirring, kontrollerer det umiddelbart blodsukkernivået.

Hvis blodsukkernivået er lavt (70 mg / dL eller mindre), utfør umiddelbart ett av følgende:

  • Drikke en halv en enkelt brus kan eller 4 gram juice.
  • Ta en spiseskje sukker, gelé eller honning.
  • Ta tre glukosetabletter.
  • Spis syv eller åtte gummy eller normale bjørn livsparere.

Hvile og kontroller blodsukkernivået igjen på 15 minutter.

Alvorlige bivirkninger inkluderer kvalme og oppkast, pustevansker eller hevelse av lepper, tunge, ansikt eller hals. Hvis en av disse oppstår, kontakt en nødsituasjon.

4. Hvordan kan jeg administrere L’diabetes behandling økonomisk aspekt?

En enkel tilnærming er å opprettholde et sunt kosthold og et program for fysiske øvelser. Dette vil bidra til å redusere mengden narkotika som trengs for å håndtere blodsukkernivå. Ta alltid medisiner som angitt og bruk generiske stoffer hvis tilgjengelig.

Hvis du trenger merket medisiner, spør legen din favorittmerkene dekket av din forsikringsplan. For de nyeste merkene, tilbyr produsenter ofte rabattkort for å redusere levekostnader. Du må kanskje registrere deg på produsentens nettsted og begrensninger kan brukes.

Ta kontakt med legen din eller apoteket for å finne ut alternativene.

5. Hvordan vet jeg om behandlingsplanen fungerer?

Alle’Start, du kan legge merke til at du har mer energi eller bare gjør færre turer til badet for å urinere. Blodsukker bør begynne å komme ned regelmessig under 130 mg / dl før frokost og under 180 mg / dl to timer etter et måltid.

Etter tre eller fire måneder senere fra behandlingsplanen, bør A1C-verdien begynne å redusere, til slutt når linsen på mindre enn syv.

6. Hvordan kan en apotek hjelpe meg med å håndtere min diabetes og hjertes helse?

En apotek kan hjelpe deg:

  • Husker deg når du ansetter medisiner for å få maksimal fordel
  • Styrke betydningen av sunne måltider og regelmessig trening
  • Gi hjelp til å forstå hva tallene dine betyr (blodsukkerverdier og A1C)
  • Anbefaler deg når du kjører blodsukkertesten
  • Ved å fortelle deg hvor ofte du bør teste blodsukkernivået ditt

Apoteker er ofte helsepersonell lettere tilgjengelig i samfunnet ditt og kan hjelpe deg på ulike måter. Mange apotek har automatiske blodtrykkskiosker og kan gjennomgå blodtrykksavlesninger med deg.

Noen farmasøytikere holder selv et armbånd for blodtrykk i # 8217; medisinering konsultasjonsområdet. De kan kontrollere blodtrykket på forespørsel.

7. En apotek kan gjøre test og screening?

I mange stater kan en apotek bestille testene, utføre tester og oppførsel med spesifikke protokoller med leger. Apoteker kan også utføre glukose- og A1C-tester ved hjelp av overvåkingssystemer som er designet for innenlands bruk. Disse testene kan bare utføres i områder som er utpekt for nålmanipulering og blodforurensning.

8. Det er en ekstra kostnad å snakke med en apotek av min diabetes ledelse?

I de fleste tilfeller er det gratis å snakke med en diabetes management-apotek. Du må kanskje betale ekstra hvis apoteket er en sertifisert diabetespedagog eller gir informasjon og instruksjoner om hvordan du administrerer diabetes som en del av et strukturert program. Disse provisjonene er ofte dekket av din forsikringsplan.

Alan Carter er en erfaren apotek som har hatt den viktigste forskerens rolle for NIH-narkotikautviklingsprogrammer, han regisserte bedriftsstrategien for en regional apotekekjede og gjennomførte utviklingen av medisinske former og evalueringene av farmakologisk terapi resulterer med en stor bakgrunn både i samfunnet og i sykehusstrukturer. Viktige resultater inkluderer L’utforskning av alternative metoder for analytisk evaluering av’insulin, presidentskapet om råd for styring av sykdommer i hele staten og etableringen av kliniske apoteksprogrammer, levering av kontinuerlig medisinsk opplæring, Rørledningen i forsyningskjeden og sikkerhetsvurderingen av narkotika. Interesseområdene inkluderer evalueringen av de medisinske produktene som brukes til behandling av diabetes og nevrologiske og kreft sykdommer. Er også en forfatter av 17 medisinske publikasjoner som er utsatt for en expunct fakultet ved University of Missouri-Kansas City.