Hvordan ultralyd brukes til behandling av revmatoid artritt

Bruk ultralyd til å behandle revmatoid artritt

L’reumatoid artritt (RA) kan forårsake en rekke symptomer som kan gjøre det vanskelig å spille dine daglige aktiviteter. Disse symptomene kan omfatte:

 • smerte
 • stivhet
 • betennelse
 • opphovning

Nåværende behandlinger inkluderer mot-øverste smertestillende midler (OTC), immunosuppressor, kortikosteroider og andre stoffer. Disse stoffene kan bidra til å lindre symptomene og redusere utviklingen av # 8217;. De kan også ta med bivirkninger.

Mens forskere fortsetter å lete etter alternative behandlinger, har noen funnet bevis på at ultralydsterapi kan være nyttig. L’Ultrasonic Imaging kan også hjelpe legen din til å kontrollere endringene i sykdommen.

Så’er ultralydet?

Ultralyd brukes til å lage bilder av strukturer Alle’inne i kroppen din. Under en ultralyd, lege eller tekniker bruker en transduser for å sende en høyfrekvent lydbølger i kroppen din. Disse bølgene spretter på organene dine, musklene og stoffene. Kreft ekko som konverteres til bilder på en datamaskin.

Ultralydsterapi kan også brukes til å behandle visse betingelser. For eksempel kan ultralydbølger hjelpe:

 • smerte avlaste
 • rolig betennelsen
 • Oppmuntre helbredelse i vev

Ifølge en artikkel publisert på Australian Journal of Fysioterapi, Forskning på # 8217; bruk av ultralyd terapi for å lindre smerte og # 8217; betennelse har begynt gjennom årene og # 8216; 1920. Allerede i 1930 ble ultralydsterapi brukt til å behandle isjias. Siden da har studier produsert motstridende resultater.

En ting er sikkert: Ultralyd kan produsere varme i dype vev. Dette kan ha noen fordeler. For eksempel kan det:

 • De har en intern massasje effekt
 • bidra til å øke sirkulasjonen
 • oppmuntre helbredelse

Hvordan ultralyd brukes til å administrere L’AR?

Doktor eller rehabiliteringsbehandling kan bruke ultralydsteknologi på forskjellige måter. For eksempel kan de bruke ultralydsterapi for å behandle symptomene på # 8217;. De kan også bruke ultralydet til å overvåke sykdommen din.

Reduser smerte og # 8217; betennelse

Terapeuter bruker noen ganger ultralydsterapi for å redusere betennelse og smerte. I 2002 publiserte forskerne en studie på Cochrane database med systematiske vurderinger På ultralydsterapi hos personer med AR. Studien antyder at når ultralydene påføres hendene, kan de bidra til å øke gripekraften. Det kan også hjelpe:

 • Forbedre fleksibiliteten til håndleddet
 • Morgen stivhet
 • Reduser antall hovne og vondt ledd

Til tross for disse resultatene er det behov for videre forskning på # 8217; bruk av ultralydsterapi for L & # 8217;. Kliniske studier av høy kvalitet mangler på & # 8217;.

Fremme beinhelbredelse

I 2009 publiserte forskerne en studie opp Journal of Ultrasound i medisin På ultralydsterapi og benheling. Forskere undersøkte resultatene av eldre og ny litteratur. Noen studier har vist koblinger mellom ultralyd og benheling.

Forfatterne konsentrerer seg ikke spesifikt på # 8217; AR. Men beinhelbredende potensialet for ultralydsterapi kan hjelpe folk som lider av ben erosjon eller andre deformiteter som en komplikasjon på & # 8217;.

Forfatterne fant også at ultralydsterapi var en sikker prosedyre. Det gir ikke risiko for alvorlige komplikasjoner eller bivirkninger.

Overvåking av sykdomsprogresjon

Legen din kan også bruke ultralyd ultralyd for å overvåke dine forhold. I noen tilfeller kan symptomene på’AR kan forsvinne, noe som fører til at tilstanden din er remisjon. Som et resultat kan legen redusere behandlinger for L & # 8217;. Hvis tilstanden din ikke faktisk er i remisjon, kan dette ha langsiktige negative konsekvenser.

L’ultralyd kan oppdage den felles betennelsen, selv om det ikke er noen åpenbare symptomer. Dette kan hjelpe legen din til å danne et presis bilde av tilstanden din. Dette kan hjelpe deg med å gi bedre behandling.

Bruk av ultralydsterapi hjemme

Ulike Ultrasonic Therapy-enheter er tilgjengelige for innenlands bruk. Hvis du er interessert i ultralydsterapi hjemme, kan du se etter A’enhet godkjent av FDA fra A’selskapet akkreditert av Akkrediteringskommisjonen for helsevesenet for helsevesenet (ACHC).

Ultrasonic Therapy-enheter varierer i kraft, frekvens og andre funksjoner. Be om råd til din terapeut på hvilken enhet ville være bedre for deg. Selv om ultralydsterapi anses som trygg, kan effektiviteten variere avhengig av hvilken enhet som brukes.