Psoriasis Diet: Matstips for å helbrede psoriasis

Hva er årsakene til psoriasis?

Psoriasis oppstår når immunforsvaret feilaktig angriper de normale kroppsvevene. Denne reaksjonen fører til hevelse og raskere hudceller. Med for mange celler som stiger på overflaten av huden, kan kroppen ikke fjerne dem raskt. De akkumuleres, danner røde og pruriginose flekker.

Det kan utvikle seg i alle aldre, men oppstår vanligvis hos personer mellom 15 og 35 år. De viktigste symptomene inkluderer røde og pruriginøse tykke hudpunkter med silvery skalaer på albuer, knær, hodebunn, rygg, ansikt, palmer og føtter.

Psoriasis kan være irriterende og stressende. Kremer, salver, narkotika og lysterapi kan hjelpe. Noen undersøkelser tyder imidlertid på at dietten også kan lindre symptomene.

Dagens behandlinger

Nåværende behandlinger fokuserer på # 8217; domesticering av psoriasis symptomer, som pleier å gå og komme.

Krem og salver bidrar til å redusere huden betennelse og turgover, redusere utseendet på flekker. Det har blitt oppdaget at lysterapi bidrar til å redusere eksacerbations i noen mennesker. For mer alvorlige tilfeller kan leger bruke narkotika som demper immunforsvaret eller blokkere virkningen av spesifikke immunceller.

Imidlertid kan narkotika ha bivirkninger. Hvis du er på utkikk etter alternative behandlinger, viser noen studier lovende resultater med visse typer dietter.

Kostholdet kan hjelpe?

Så langt er forskning på kosthold og psoriasis begrenset. Noen små studier har imidlertid gitt ledetråder hvordan mat kan påvirke sykdommen.

Allerede i 1969 undersøkte forskerne en potensiell forbindelse. Forskere har utgitt en studie på bladet Dermatologi arkiver som ikke har vist noen sammenheng mellom et lavt protein diett og psoriasis rehancies. De siste studiene fant de imidlertid forskjellige resultater.

Hypokalorisk diett

Noen nyere forskning viser at et lavt fett og lavt kalori diett kan redusere alvorlighetsgraden av psoriasis. I en 2013-studie publisert i Dermatologi Jama, Forskere har gitt deltakerne et lavt energiinnhold diett fra 800 til 1000 kalorier om dagen i åtte uker. Deretter økte de «8217 at de økte på 1200 kalorier om dagen i ytterligere åtte uker.

Deltakerne ikke bare mistet vekten, men de opplevde en tendens til å synke i alvorlighetsgraden av psoriasis. Forskere har antydet at fedme øker L’betennelse i kroppen, forverret psoriasisen. Derfor kan en diett som oversetter til vekttap kan være nyttig.

Glutenfri diett

Hva med en glutenfri diett? Kan være D’hjelp? Ifølge noen studier avhenger det av følsomheten til personen. De med cøliaki eller kornallergi kan finne lettelse unngå gluten.

TIL 2000 studie Det har oppdaget at folk med gluten følsomhet som følger glutenfrie dietter har opplevd en forbedring i psoriasis symptomer. Da de kom tilbake til deres vanlige kosthold, har psoriasis forverret seg. EN 2005 studie Han oppdaget også at noen mennesker med psoriasis hadde en «8217; høy glutenfølsomhet.

Diett rik på antioksidanter

Selv om frukt og grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold, kan det være spesielt viktig for pasienter med psoriasis. EN 1996 studie, For eksempel fant han et omvendt forhold mellom L’ta gulrøtter, tomater og frisk frukt og psoriasis. Alle disse matene er rike på sunne antioksidanter.

En annen Studio publiserte et år senere De oppdaget at pasienter med psoriasis hadde lavere glutation blodnivåer. Glutation er en kraftig antioksidant som er i hvitløk, løk, brokkoli, kål, kål, kål og blomkål. Forskere har antydet at en diett rik på antioksidanter kan hjelpe.

Fiskeolje

Sekund Mayo Clinic, Tallrike studier har vist at fiskeoljen kan forbedre symptomene på psoriasis. I en 1989 Studio, Deltakerne ble utsatt for et fettfattig diett integrert med fiskeolje i fire måneder. Over halvparten har funnet en moderat eller utmerket forbedring av symptomene.

Unngå alkohol l & # 8217

TIL 1993 studie Han viste at menn som misbrukte alkohol har hatt nytte av liten eller ingen fordel av behandlinger for psoriasis. EN 1990 studie Sammenlignet med menn med psoriasis til de uten sykdommen. Mennene som drakk om 43 gram alkohol per dag, var mer sannsynlig å ha psoriasis, sammenlignet med menn som drakk bare 21 gram en dag.

Selv om vi trenger videre forskning på moderat alkoholforbruk, kan det redusere det kan bidra til å lindre psoriasis symptomer.

Sunt kosthold, sunn vekt

Dermatologer har lenge anbefale at et sunt kosthold er det beste for de som lider av psoriasis. Dette betyr mye frukt og grønnsaker, hele korn og magert protein. Videre kan opprettholde en sunn vekt gi en betydelig lettelse.

TIL 2007 studie Han fant en sterk sammenheng mellom vektøkning og psoriasis. Å ha en høyere midjeomkrets, en omkrets av hofter og et livssider, også forbundet med en økning i sykdomsrisiko.

Så spis rent og vær tynn for å redusere psoriasis rehancies.