Postpartum Assistance: Forslag til gjenopprettingsprosessen

Cos’er post-partum assistanse?

Postpartumperioden refererer til de første seks ukene etter levering. Dette er et gledelig øyeblikk, men det er også en periode med tilpasning og helbredelse for mødre. I løpet av disse ukene vil du binde med barnet ditt, og du vil ha en post-prevensjon med legen din.

Fødselspermisjon

Tilpass til hverdagen etter fødselen til et barn har sine utfordringer, spesielt hvis du er en Neomamma. Selv om det er viktig å ta vare på barnet ditt, må du også ta vare på deg selv.

De fleste naboene kommer ikke tilbake til jobb i minst de første seks ukene etter fødselen. Dette tillater tid å tilpasse og utvikle en ny normalitet. Fordi et barn må mates og endres ofte, kan du ha søvnløse netter. Det kan være frustrerende og slitsomt. Den gode nyheten er at du til slutt vil falle inn i en rutine. I mellomtiden er det hva du kan gjøre for en enklere overgang:

1. Overflod hviler. Sov du så mye som mulig for å takle tretthet og tretthet. Barnet ditt kunne våkne opp hver annen eller tre timer for strømforsyningen. For å være sikker på at du hviler nok, sover når barnet sover.

2. Søk etter hjelp. Ikke nøl med å godta hjelp av familie og venner i løpet av postpartum perioden, så vel som etter denne perioden. Kroppen din trenger å helbrede og praktisk hjelp hjemme kan hjelpe deg med å hvile så mye. Venner eller familie kan tilberede måltider, lage provisjoner eller hjelpe deg med å ta vare på andre barn hjemme.

3. Spis sunne måltider. Opprettholde et sunt kosthold for å fremme helbredelse. Økning l’integrert frokostblandinger, grønnsaker, frukt og protein. Du bør også øke væskeinntaket, spesielt hvis du ammer.

4. Trening. Legen din vil gi deg beskjed når det er ok å trene. L’aktivitet bør ikke være slitsomt. Prøv å ta en tur i nærheten av ditt hjem. Scenarioendringen er forfriskende og kan øke energinivået ditt.

Arbeider som en ny familieenhet

En baby gutt er en tilpasning for hele familien og kan endre dynamikken du har med partneren din. I løpet av postpartumperioden kan du og din partner også bruke mindre kvalitetstid sammen, noe som kan være irriterende. Dette er en overveldende og stressende periode, men det finnes måter å klare det på.

Til å begynne med, vær tålmodig. Innse at hvert par gjennomgår endringer etter fødselen til et barn. Det tar tid å tilpasse seg, men du vil forstå det. Å ta vare på en nyfødt blir lettere hver dag som går forbi.

Videre kommuniserer det som en familie. Hvis noen føler seg utelukket, om det er ektefellen eller andre barn hjemme, snakk om problemet og være inkluderende. Selv om barn krever mange oppmerksomheter og partneren din vil tilbringe mesteparten av dagen for å ta vare på deres behov, ikke føler seg skyldig i tiden som er brukt alene i par i løpet av postpartumperioden.

Baby blues vs postpartum depresjon

Det er normalt å ha babyen blues i løpet av postpartumperioden. Dette skjer vanligvis noen dager etter fødsel og kan vare opptil to uker. I de fleste tilfeller vil det ikke oppstå symptomer hele tiden og symptomene vil variere. Av 70 prosent 80 av Neomime-eksperimentene rushes d’humør eller negative følelser etter fødsel. Baby Blues skyldes hormonelle endringer, og symptomene kan omfatte:

  • uforklarlig gråt
  • irritabilitet
  • søvnløshet
  • tristhet
  • Stemningsendringer
  • rastløshet

Når du skal se en lege?

Baby Blues er forskjellig fra postpartum depresjon. Postpartum Depresjon oppstår når symptomene varer i mer enn to uker.

Ytterligere symptomer kan inkludere feil og ubrukelighet og tap av interesse i daglige aktiviteter. Noen kvinner med postpartum depresjonsferie fra deres familie, har ingen interesse for barnet sitt og har tanker til å skade barnet sitt.

Postpartum depresjon krever medisinsk behandling. Snakk med legen din dersom du lider av depresjon som varer mer enn to uker etter fødsel eller hvis du har tanker til å skade barnet ditt. Postpartum depresjon kan utvikle når som helst etter fødsel, selv opptil ett år etter fødsel.

Takle kroppsendringer

Sammen med følelsesmessige endringer, vil du oppleve kroppsendringer etter fødsel, som vektøkningen. Vekttap finner ikke sted fra # 8217; i dag i morgen, så vær tålmodig. Når legen sier at det er ok, gjør du trening, start med en’moderat aktivitet i noen minutter om dagen og gradvis øker varigheten og # 8217; trening intensitet. Ta en tur, svømme eller delta i et aerobic kurs.

Å miste vekt innebærer også å spise sunne og balanserte måltider som inkluderer frukt, grønnsaker og hele korn. Hver neomamma mister vekt på et annet tempo, så sammenlign ikke din innsats for å gå ned i vekt med andre. L’amming kan hjelpe deg med å komme tilbake raskere til pre-graviditet vekt fordi det øker daglig kaloriforbruk.

Snakk med legen din dersom du har spørsmål eller tvil om kroppens endringer i postpartumperioden. Andre kroppsendringer inkluderer:

Mammas Jam

Brystet ditt vil fylle opp med melk et par dager etter fødselen. Dette er en normal prosess, men hevelse (syltetøy) kan være irriterende. L’engasjement forbedrer med tiden. For å lindre ubehag, bruk en varm eller kald brystpakke. Sårnipplene fra # 8217; amming forsvinner vanligvis når kroppen din passer. Bruk cremaet til brystvorter til å berolige sprekker og smerte.

Forstoppelse

Spis fiberrike matvarer for å stimulere intestinal aktivitet og drikke rikelig med vann. Spør legen din informasjon om trygge stoffer. Fiber kan også lindre hemorroider, så vel som benkkremer eller sitte i en semi-up. Drikkevann bidrar til å lindre urineringsproblemer etter fødselen. Hvis du lider av inkontinens, kan kegeløvelser styrke bekkenmuskulaturen.

Endringer i bekkenbunnen

L’område mellom endetarmen og skjeden er kjent som perineum. Han strekker seg og ofte tårer under fødselen. Noen ganger vil en lege kutte dette’området for å hjelpe arbeidet ditt. Du kan hjelpe Quest’område for å gjenopprette etter fødselen gjør kegeløvelser, område med kalde pakker innpakket i håndklær og sitter på en pute.

Svette

Hormonelle endringer kan forårsake natt svette etter å ha et barn. Fjern tepper fra seng for å holde deg kult.

Uterisk smerte

En livmor som smalter etter fødselen kan forårsake kramper. Smerter blir dempet over tid. Spør legen din informasjon om trygge smertestillende midler.

Vaginal utslipp

Den vaginale utslippet er typisk fra to til fire uker etter fødselen. Slik eliminerer kroppen din blod og vev fra livmoren din. Bruk hygieniske absorbenter opp til # 8217; dreneringsstopp.

Ikke bruk pads eller dusjer opp til 8217; avtale etter fødsel fra fire til seks uker eller til legen ikke godkjenner det. L’bruk av disse produktene i # 8217; umiddelbar postpartum periode kan øke risikoen for livmor infeksjon. Hvis dine vaginale tap er stinkende, informer legen din. Du kan fortsette å ha blodige flekker for den første uken etter fødselen, men det er ingen sterke blødninger. Hvis sterk vaginal blødning oppstår, for eksempel metning av en absorberende i to timer, kontakt legen din.

Outlook

Fødsel kan endre familiekjernen din og din rutine, men til slutt vil du tilpasse. Enhver følelsesmessig og fysisk forandring som du vil oppleve etter fødselen, vil forbedre sakte. Ikke nøl med å snakke med legen din om enhver tvil, som er korrelert med depresjon, barnet ditt eller helbredelsesprosessen.

Parenthood How-To: Gjør-det-selv Padsicle