Parkinsons symptomer og trening

Hvis du vil bremse symptomene på Parkinsons sykdom, kan det være lurt å flytte.

Og vær intens om det.

Dette er konklusjonen til forskere fra Northwestern University og University of Denver.

I en ny studere, Forskere sa at personer med Parkinsons kan stoppe nedgangen i motoriske ferdigheter ved å delta i høyintensiv trening tre ganger i uken.

Det har vist seg at trening som får hjertet til å fungere fra 80 til 85 % av dets maksimale kapasitet gir helsegevinster som ikke har forekommet hos personer med Parkinson som ikke har trent eller av moderat intensitet.

«Vi forhindrer at folk blir verre, noe som er betydelig, spesielt hvis vi får dem tidlig i sykdommen,» sa Daniel Corcos, PhD, medforfatter av studien og professor i fysioterapi og menneskelig bevegelsesvitenskap ved Feinberg, Northwestern. University School of Medicine. «Vi ga dem tilstrekkelig opplæring. Dette er ikke mild strekk. Dette er høy intensitet. Det er en del av ideen om at trening er medisin.».

«Det har ikke vært studier i litteraturen som viser at trening med høy intensitet har bremset utviklingen av sykdommen, før nå,» sa Corcos til Healthline.

Hva studien avdekket

Fase II flerstedsstudien involverte 128 deltakere mellom 40 og 80 år.

Forskerne sa at studien viste at personer med Parkinsons trygt kan delta i høyintensive aktiviteter, i dette tilfellet å løpe på en tredemølle.

Symptomer på Parkinsons sykdom inkluderer progressivt tap av muskelkontroll, skjelving, stivhet, langsomme bevegelser og nedsatt balanse.

Deltakere i studien i Parkinson Disease of Exercise (SPARX) var i et tidlig stadium av sykdommen og tok for øyeblikket ikke medisiner.

Aldersgruppen var representativ for personer med Parkinsons, da sykdommen vanligvis utvikler seg hos personer 60 år eller eldre.

Forskerne sa at de fant ut at deltakere som trente med høy intensitet hver tredje uke holdt baseline-skårene sine på et vurderingsverktøy kalt Unified Parkinsons Disease Rating Scale.

Denne skalaen evaluerer symptomer med en poengsum fra 0 til 108: jo høyere poengsum, desto verre er symptomene. Studiedeltakerne hadde alle en startscore på rundt 20.

Til sammenligning så en kontrollgruppe som ikke trente poengsummen deres forverres med 3 poeng. De som trente moderat ble verre med i gjennomsnitt 1.5 poeng.

«Vi sier ikke at du ikke bør gå på treningsstudio og gjøre andre typer trening, men det er ganske klart at hvis pasienter ønsker å redusere eller forsinke utviklingen av denne sykdommen, har høyintensiv trening det beste beviset,» Corcos sa .

Ekspertene sa at størrelsen på studiegruppen gjorde forskningen spesielt betydelig, og det samme gjorde bruken av standard vurderingsskala for å måle resultatene.

Forskere ønsker nå å se om effekten av intens trening kan opprettholdes utover seks måneder.

Dette vil være gjenstand for en planlagt fase III klinisk studie, sa Corcos.

Hva øvelsen går ut på?

Ifølge nevrolog Amy Amara, MD, har forskning fra University of Alabama i Birmingham funnet lignende sammenhenger mellom trening med høy intensitet (riktignok styrketrening, ikke tredemølleløping) og fordeler for kognisjon og styrke.muskel hos pasienter med Parkinson.

Fordi trening ser ut til å hjelpe folk med Parkinson?

«Sannsynligvis de samme årsakene som gjelder i den generelle befolkningen,» sa Amara, som er involvert i Parkinson-behandlingssamarbeidet mellom skolens nevrologiske avdeling og dets Senter for treningsmedisin, til Healthline.

Han bemerket også at noen dyrestudier har vist at trening med høy intensitet kan påvirke nivået av giftige kjemikalier i kroppen, inkludert de som kan brukes til å indusere Parkinsons hos laboratoriedyr.

Corcos la til at tidligere forskning også har vist at trening kan lindre symptomer på Parkinson hos dyr med Parkinson-lignende lesjoner og skade på basalgangliene i hjernen.

«Blodstrømmen til hjernen øker med trening, gir næringsstoffer og oksygengivende nevroner, så dette er en mulighet,» sa han.

Det faktum at mange mennesker rett og slett ikke liker å trene, spesielt når de blir eldre, kan være en hindring for å sette studiens funn ut i livet, sa Corcos.

Terapeuter har imidlertid brukt en rekke treningsorienterte intervensjoner for å dempe symptomene på Parkinsons sykdom, selv hos eldre pasienter.

Alysa Stanford, administrator for AES Therapy and Fitness of California, sier til Healthline at for henne kan parkinsonpasienter – hvis gjennomsnittsalder er 95–80 % av maksimal hjertekapasitet – oppnås ved å stå og gå på plass, sykle eller til og med jobbe med en gateselgerøvelse mens du sitter i rullestol.

«Jeg tror trening er den viktigste måten å bekjempe denne sykdommen,» sa Stanford. «På slutten av dagen håndterer medisiner Parkinsons symptomer, men hjelper ikke kroppen med å lage dopamin på egen hånd. Måten vi vil forbedre livskvalitet, tale og hengivenhet på er gjennom øvelsen «.

Orientalske velværeteknikker og kontrollerte bevegelsesøvelser har også fått plass i behandlingen av Parkinsons.

New Yorks helsekonsulent Claudia Matles bruker for eksempel Hatha og Ashtanga yoga og Pilates for å hjelpe en pasient med sykdommen.

«Disse gjenopprettende øktene går dypt utover overflaten av kropp, sinn og ånd,» sa Matles til Healthline. «Disse gjenopprettende øktene slapper av nervesystemet og kroppen mens de skaper en dyp avgiftning i alle organer, celler, muskler og vev.»

«Jeg fant at fysioterapiintervensjoner anekdotisk basert på Pilates forbedret funksjonsstatus hos personer med Parkinsons sykdom betydelig, spesielt i forhold til balanse,» la Kelsey Garcia, DPT, fra Pilates in the Grove i Florida til. «Mine klienter med Parkinsons har rapportert færre fall og forbedringer i dynamiske balanseaktiviteter, inkludert å nå fremover stabilitetsgrenser. Klienter har også rapportert forbedret livskvalitet og økt utholdenhet med daglige aktiviteter. «

«Intensitet og vekt på bevegelser med bred amplitude er nøkkelen til å sikre suksess hos pasienten med Parkinsons sykdom,» sa Garcia til Healthline.