Opprette en graf av effektiv oppførsel: Typer, søtsaker, forslag og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Del på Pinterest

Hvis barnet ditt sliter med visse atferd eller ansvar, kan hjelpen være så enkelt som å skape et limkart.

Foreldre, spesielt de små barna, har brukt adferdsgrafer for å motivere sine barn i årevis, og barn har en tendens til å reagere positivt på dem, i det minste på kort sikt.

Et adferdsdiagram innebærer innstillingen av et mål, og skaper en graf som tydelig viser målet og deretter merket med stjerner, klistremerker eller tjener andre premier når oppførselen har blitt sett.

Her er mer på de forskjellige typer grafer, om hvordan du bruker dem og på vanlige fallgruver for å unngå når du bruker et premie system.

Typer av adferdskart

Del på Pinterest

En rekke grafer er tilgjengelig for å velge mellom. Noen kan være mer hensiktsmessige for små barn. Disse grafikken er generelt veldig enkle og husker ikke for mange mål eller kategorier.

Andre, som husholdningsarbeid, kan hjelpe deg med å motivere og organisere ansvar for større barn. L’handling av å spore deres fremgang kan gi dem en ekstra følelse av ansvar.

Klistremerke graf

Små barn og yngre barn trenger kanskje ikke en god pris å gjøre en god jobb. Klistremerkene grafikk bruker fargede klistremerker som en belønning.

Alt du trenger å lage et bord med lim er et stykke papir og noen klistremerker som snakker med barnet ditt. Tenk på deres favoritt tegneseriefigurer, dyr eller andre bilder. Dette er typer klistremerker du vil holde på fingertuppene.

Når et barn gjør fremgang, legg et klistremerke på diagrammet. Du kan også la deg velge belønningen klistremerke og legge den til i diagrammet.

Stellar Paper

Star-kort ligner på limkort. Men i stedet for stjernen som en premie, er det mer en visuell representasjon for å telle antall ganger noe og # 8211; Hvordan gjenta sengen eller sette bort leker og # 8211; det har blitt gjort.

Igjen kan du lage en av dine egne ved hjelp av kortet eller kjøpe et selvklebende diagram, som diagrammet til Playco-priser eller Roscoe-ansvaret Star-diagrammet, med gjenbrukbare stjerner eller andre formindikatorer.

Magnetisk diagram

Du kan finne grafer med alle typer alternativer og fargede belønningsmagneter. Gode ​​valg kan inkludere Melissa og Doug Chore and Ansvarsdiagram eller fantastisk magnetisk chore diagram.

Som stjernens rangeringer som er kjøpt i butikken, er disse rangeringene visuelt interessant og godt organisert. Skolealderen barn kan til og med ha det gøy å skape denne typen diagram alene.

Magnetiske kort er bedre for barn i alderen 4 og oppover. Magneter representerer en risiko for kvelning for barn under 4 år.

Fargebord

Du kunne ha uovertruffen i et fargebord, for eksempel EZ-Tuck Clip & # 8216; N’Sporadferdsdiagram & # 8211; I din sønns klasse. Denne typen graf er vertikalt orientert.

Flytt klippet mot L’Høy i grafen er forbundet med god atferd og beveger seg ned, er knyttet til feil valg. Du kan skrive betydningen av hver fargekategori selv for å gjøre denne typen mer personlig diagram.

Skriftlige diagrammer

Større barn og tenåringer kan finne et skriftlig bord for å overvåke deres fremgang mot mål. Som barn vokser, er fantasifulle bilder ikke nødvendigvis viktige som å overvåke seg selv.

Anser noe som ligner på dette magnetiske styret, som gjør at barn kan skrive noe i deres rutine & # 8211; gjerninger, lekser, etc. & # 8211; og sett et merke ved siden av elementene som har fullført.

Selv skriftlige grafer kan være en del av en daglig eller familie journal.

applikasjoner

Du vil ikke at alt papiret skal være rundt? Jo større barn og tenåringer kan til og med finne ut at opprettelsen av grafer ved hjelp av A’app er motiverende. Selv om de ikke er en fysisk graf, tillater appene både barn og foreldre å overvåke fremdriften og tjene premier.

Et eksempel er det Housewife App som gjør det mulig for barn å planlegge sine oppgaver, jobbe for mål og tjene en erstatning på 8217. L’App kobles også til bankkontoer og lar barnet ditt investere penger i forskjellige sparekontoer.

Hvordan lage en oppførselstabell

For små barn kan du vurdere å skape et bord for vaner som å pusse tennene dine, bruke potty, sette bort leker eller bli i sengen etter 1217; tid til å gå til sengs.

De større barna kan også dra nytte av å se mer komplisert ansvar og diagrammer på en graf. I alle fall, opprett ditt system er relativt enkelt.

1. Sett målet ditt

Du må være den mest spesifikke mulig når du etablerer et mål. For eksempel, et mål som & # 8220; være snill mot din søster & # 8221; Det kan være vanskelig å forstå. I stedet vil du forklare nøyaktig hva det betyr & # 8220; være snill & # 8221; I form av at barnet ditt kan forstå.

Du kan utarbeide å forklare at du vil at barnet ditt skal bruke hyggelige ord, holdt hendene mine på plass og inkluderte søsteren i spillet.

Morgen det positive språket. Ordene som skal unngås inkluderer:

  • Stoppe
  • Nei
  • Stoppe
  • ikke
  • ikke

I stedet for & ikke hopp på sengen & # 8221; Du kan si & # 8220; spill på gulvet & # 8221;.

2. Velg en belønning

Prøv å velge en belønning du virkelig kan motivere barnet ditt. Det kan være et leketøy eller en favorittaktivitet på 8217.

Unngå å velge ting som ikke passer inn i budsjettet ditt. Selv en klistremerke eller en omfavnelse kan motivere.

Du kan også vurdere å velge en liten priskurv fra en dollarbutikk for atferd som potten som kan ta litt tid & # 8211; og flere premier & # 8211; Å mestre det.

Pass på at prisen også er hensiktsmessig for alderen og alderen;. Største barn kan best motiveres av ting som tid brukt foran skjermen, l’sjekk eller vær våken senere i helgen kvelden.

3. Lag ditt diagram

Grafen du bruker kan være så enkelt som et stykke papir med stjernene som er designet på den. Eller det kan være mer forseggjort, som et diagram av oppgaver kjøpt i butikken med alle slags morsomme magneter.

Den viktigste delen er at den er tydelig merket med mål eller forventninger. For eksempel kan du skrive & # 8220; Toby’S Poty Chart & # 8221; og inkludere bildet av et toalett.

Bruk et enkelt språk og bilder slik at barnet ditt kan forstå. Hvis klistremerkene er ditt viktigste motiverende verktøy, bør du vurdere å inkludere barnet ditt i valget.

4. Etablere de grunnleggende reglene

Definer spesiell oppførsel du vil at barnet ditt skal jobbe med sitt diagram.

Hvis du vil at de skal rense rommet sitt hver morgen, forklarer han hva det betyr. Du kan si & # 8220; Jeg vil gjerne gjøre opp sengen, omarrangerer skrivebordet og setter bort klærne og setter på klærne.

Følg det ved å dele hvordan dette innebærer diagrammet. & # 8220; Hvis du lager alle dine oppgaver, gir jeg deg et klistremerke på grafen.& # 8221; Og så forklarer han videre belønning: Når du får 10 klistremerker, vil du motta en leketøy & # 8221;.

5. Bruk diagrammet ditt

Etter å ha definert målene dine, still inn diagrammet og forklarte reglene til den lille, det er på tide å begynne å bruke systemet.

Plasser grafen på et lett synlig punkt, som døren til kjøleskap eller døren til barnets rom. Husk å prise din sønn og plasser klistremerket eller markøren på diagrammet umiddelbart etter å ha formet god oppførsel for å skape foreningen.

Fremfor alt, være konsistent. Diagrammet vil nok miste effektiviteten hvis du ikke bruker den regelmessig for å hjelpe deg med å håndheve ønsket oppførsel.

Arbeid for livet uten et diagram

Som barn vokser, enkle grafer de har ikke en tendens til å fungere like effektivt. Så når du ser en forbedring og er konsistent, prøv gradvis å eliminere diagrammet.

Barnet ditt kan allerede gjøre gode valg med den opprinnelige oppførselen du valgte som et mål med diagrammet.

Du kan velge å gå videre og jobbe med en annen oppførsel. Alternativt, hvis du tror at diagrammet ikke lenger fungerer, endrer du helt spillet helt. For eksempel kan eldre barn være mer motivert ved å samle tokens, for eksempel tokens eller marmor, for å tjene sine største premier.

Adferdskartet fungerer?

Barnas grafikk i alle aldre kan fungere veldig bra, i det minste på kort sikt.

Noen kritikere sier at bruken av belønninger kan gjøre barn mindre sannsynlig å gjøre en oppgave, med mindre de kontinuerlig belønnes.

Alt har å gjøre med motivasjonen og hvor den kommer fra. Når du bruker en graf og et belønningssystem, motiverer du barnet ditt ekstrautstyrt. Dette betyr at push for å ønske å gjøre noe eller forbedre en oppførsel kommer fra en ekstern kilde (grafen eller belønningen).

Forskere Del at ekstrinsisk motivasjon kanskje ikke er bærekraftig som motivasjonen som kommer fra barnet ditt. Dette kalles intern eller iboende motivasjon.

De Nasjonalt senter for utdanning og psykisk helse Forklar at det er vanskeligere for barn å holde seg motivert når motivasjonen kommer fra en ekstern kilde. De forklarer også at barn kan lære og holde mer informasjon på lang sikt når de er motiverte iboende med hensyn til de ekstrinsiske.

Så hvordan påvirker den ekstrinsiske motivasjonen den egentlige motivasjonen? I en gjennomgang på & # 8217;, forskere oppdaget at studier er blandet.

Noen viser at ekstrinsiske belønninger kan undergrave det interne løftet for å forbedre. Andre viser at ekstrinsisk motivasjon kan forbedre eller i det minste & # 8220; øke & # 8221; Den egentlige motivasjonen.

På slutten av dagen, hvis det hjelper eller ikke sannsynligvis individuelle for barnet ditt.

Andre søk forklarer at det er den typen belønning som tilbyr nøkkelen til suksess.

I en studere På 20-måneders barn tilbys forskere muntlig ros, materielle belønninger eller ingen belønning som svar på visse handlinger. De har oppdaget at materielle belønninger faktisk kan redusere et barns ønske om å hjelpe andre.

D’Andre deler, den ekstrinsiske motivasjonen som involverer verbale / sosiale belønninger (roser) kan være effektive og foretrukket fordi det bidrar til å styrke intrinsisk motivasjon. En annen studere På barn på 3 år ekko de disse resultatene.

Hjelp sønnen din til å lykkes med en oppførselstabell

Bunnlinjen

Selv om søket er blandet på hvor effektiv den ekstrinsiske motivasjonen kan være, kan atferdsgrafer oppmuntre barnet ditt til å gjøre fremgang mot et mål.

Du vil ikke vite det riktig til du prøver det selv.

Vurder ideen om å lage et diagram for å se om det fungerer for barnet ditt og din familie. Når du har lært en oppførsel, jobber du med å eliminere diagrammet helt.

Prøv å konsentrere seg om sønns tillit til å fullføre bestemte oppgaver eller i å oppnå mål, og du kan oppdage at motivasjonen begynner å komme fra innsiden.