Muscle Dystrofi (MD) vs. Multiple sklerose (SM)

Del på Pinterest

Beskrivelse

Muscle dystrofi (MD) er en gruppe genetiske sykdommer som svekkes og gradvis skader musklene.

Multiple sklerose (SM) er en immun-mediert sykdom i sentralnervesystemet som avbryter kommunikasjonen mellom hjernen og kroppen og alle i selve hjernen.

MD mot fru

Selv om MD og SM kan virke som lignende på overflaten, er de to forstyrrelsene svært forskjellige:

Muskeldystrofi MD Multiple Sclerosis påvirker musklene MS treffer sentralnervesystemet (hjernens og ryggmargen) forårsaket av et defekt gen som er involvert i produksjonen av proteiner som beskytter muskelfibre mot skade. Årsaken er ukjent. Legene anser det som en autoimmun sykdom der kroppens immunsystem ødelegger myelin. Dette er et fettete stoff som beskytter nervefibrene i hjernen og ryggmargen. MD er en oversiktsmessig dekning for en gruppe sykdommer, inkludert: Duchenne muskeldystrofi; Becker muskeldystrofi; Steinerts sykdom (myotonisk dystrofi); oftalmoplegisk muskeldystrofi; muskeldystrofi av spor; Facio-scapolo-humeral muskeldystrofi; medfødt muskeldystrofi; Distal muskulær dystrofi en enkelt sykdom med fire typer: Klinisk isolert syndrom (CIS); Sm recidivating-remittent (rrms); Progressiv andre SM (SPMS); Progressiv primær SM (SMPPP) Ulike former for MD svekker forskjellige muskelgrupper som kan påvirke puste, svelge, oppreist posisjon, tur, hjerte, ledd, ansikt, ryggraden og andre muskler og derfor kroppen fungerer. Effektene av MS er forskjellige for alle, men vanlige symptomer inkluderer synproblemer, minne, hørsel, ord, puste, svelging, balanse, muskelkontroll, blærekontroll, seksuell funksjon og andre base kroppsfunksjoner. MS er ikke dødelige symptomer på den vanligste typen (Duchenne) starter i barndommen. Andre typer kan dukke opp i alle aldre, fra den nyfødte ALL’voksen. I følge Nasjonalt selskap med multippel sklerose, L’Gjennomsnittlig alder av klinisk debut er 30-33 år gammel og gjennomsnittlig diagnosealder er 37. MD er en progressiv sykdom som gradvis blir verre. Med MS, kan det være remisjonsperioder.MD har ingen kjent omsorg, men en behandling kan håndtere symptomer og redusere progresjonen. MS har ikke en kjent kur, men behandling kan lindre symptomer og sakte progresjon.

Ta bort

På grunn av likhet med noen av deres symptomer, kan folk forvirre muskeldystrofi (MD) med multippel sklerose (SM). De to sykdommene er imidlertid svært forskjellige fra hvordan man påvirker organismen.

MD treffer musklene. MS treffer sentralnervesystemet. Mens MD er farlig for livet, er MS ikke.

På dette tidspunktet er det ingen kjent kur for noen av de to forholdene, men behandling kan bidra til å håndtere symptomer og redusere sykdomsprogresjonen.