Multiple sklerose og overgangsalder: hva du kan forvente

Beskrivelse

På et bestemt tidspunkt mellom slutten av 40 og 19217; begynnelsen av de 50 årene, vil de fleste kvinner begynne å manifestere de første tegnene på overgangsalderen. I løpet av denne livsovergangen reduseres østrogenivåene i kroppen. Menstruasjonssykluser blir uforutsigbare og til slutt stoppe.

Selv om overgangsalderen kan bringe en velkommen truce fra dine månedlige perioder, kan det også innvie nye symptomer som varme blinker, vaginal tørrhet og søvn avbrutt. For kvinner med multippel sklerose (SM), kan det være vanskelig å skille mellom symptomene på MS og tegn på overgangsalderen.

Noen kvinner oppdager at deres SM blir verre når menstruasjonssyklusen er over.

Overlappende symptomer

Hvis du har mer enn 40 eller 50 år og du har MS, kan det være vanskelig å si om du er i overgangsalderen, eller hvis du opplever en kake av MS. Symptomene på de to forholdene kan virke veldig liknende.

De vanlige symptomene både på overgangsalderen og MS inkluderer:

  • utmattelse
  • Blæreproblemer
  • Mangel på interesse for sex eller vanskeligheter med å bli begeistret
  • vaginal tørrhet
  • Konsentrasjonsproblemer
  • Søvnproblemer
  • Stemningsendringer
  • Depresjon

Hvis du ikke er sikker på om du går inn i overgangsalderen, eller hvis SM blir verre, kan du kontakte en gynekolog. En blodprøve kan kontrollere østrogennivåer og andre hormoner for å bekrefte om du starter overgangsalderen.

SM og alder av overgangsalderen

Noen undersøkelser undersøkte dersom MS kan påvirke når en kvinne begynner å manifestere de første symptomene på overgangsalderen. EN 2018 Studio Han oppdaget at kvinner med MS har startet overgangsalderen i samme alder som kvinner uten denne tilstanden.

Men i studioet har kvinner som har tatt et kortikosteroid eller # 8217; interferon beta-1b for å behandle sin SM har gått inn i overgangsalderen litt før. Dette var en liten studie, og videre forskning er nødvendig for å bekrefte effektene av MS og dets behandlinger på ALDRINGENE.

SM-symptomer i overgangsalderen

SM-symptomer som svakhet, tretthet og depresjon kan forringes under menstruasjonsperioder. Derfor kan overgangsalderen være en lettelse for noen kvinner med SM. Et lite studio har vist at kvinner har hatt mindre tilbakefall etter overgangsalderen, selv om deres sykdom har fortsatt å utvikle seg.

D’en annen sang, Opp til halvparten Postmenopausale kvinner intervjuet sa at symptomene har forverret seg. Videre kan varme blinker intensivere SM-symptomer fordi folk med SM er mer følsomme for varme.

Overgangsalder og MS-progresjon

En studie Han fant ut at MS utvikler seg raskere etter overgangsalderen. Dette var sant selv etter at forfatterne tok hensyn til de faktorene som kunne akselerere utviklingen av MS, som lave nivåer av vitamin D og røyk.

Forringelsen av MS kan håndtere nedgangen i østrogen etter overgangsalderen. Selv yngre kvinner med SMS som har kirurgi for å fjerne eggstokkene, oppdager at sykdommen deres forverres etter prosedyren.

Ekstrogen terapi kan hjelpe MS?

L’østrogenhormon synes å beskytte mot symptomene på MS. Mange kvinner finner at deres symptomer forbedrer seg under graviditeten og deretter returnerer etter fødsel.

L’Estrogeninntaket kan hjelpe deg med å senke MS under og etter overgangsalderen. L’Estrogen har en beskyttende effekt på nervesystemet. Reduserer betennelse og # 8217 og kan beskytte nerver mot skade som forårsaker SM-symptomer.

I en studie Publisert i tidsskriftet Neurologi, postmenopausale kvinner med SMS som fulgte hormonbehandling rapporterte en bedre fysisk funksjon enn de som ikke tok hormoner. EN Fase II studie av 164 kvinner med SM viste at 8217; inntak av østrogen i tillegg til stoffet for MS Glatirameracetat reduserer tilbakefallshastighetene sammenlignet med en inaktiv pille (placebo).

Største studier er nødvendig for å bekrefte om hormonbehandling i overgangsalderen faktisk bidrar til å redusere MS-symptomene. Siden tapet av bein tetthet er også et problem hos kvinner med SM, kan hormonalterapi tilby L’Ytterligere fordel ved å redusere risikoen for osteoporose.

Ta bort

Hver kvinne lever overgangsalderen og MS annerledes. Du kan oppleve at symptomene dine forbedrer seg under overgangsalderen. Hvis de blir verre, snakk med din nevrolog.

Hvis symptomene på overgangsalderen som varme blinker forverrer din SM, be om hjelp til din gynekolog. Hormonterapi hjelper med menopausale symptomer og kan også forbedre MS.