MR-skanning av bassenget: Risiko, forberedelse og prosedyre

COS’er en bekkenmagnetisk resonans?

En MR-skanning bruker radiobølger og bølger for å fange bilder alle i kroppen din uten å praktisere A’kirurgisk gravering. Skanning gjør at legen kan se det myke vevet i kroppen, for eksempel muskler og organer, uten at beinene hindrer utsikten.

En bekken magnetisk resonans hjelper spesielt legen til å se beinene, organene, blodårene og andre vev i bekkenområdet, området mellom hofter som inneholder reproduktive organer og mange kritiske muskler.

MR-skanning hjelper legen din til å se etter potensielle problemer som oppstår i andre bildebehandlingstester, for eksempel røntgenstråler. Legene bruker også Pelvic MR-skanninger for å diagnostisere en uforklarlig hofte, undersøke spredningen av noen svulster eller bedre forstå forholdene som forårsaker symptomer.

En magnetisk resonans bruker ikke stråling, i motsetning til røntgenstråler og TC-skanninger, så det regnes som et tryggere alternativ, spesielt for gravide eller små barn.

Fordi jeg trenger en bekkenmagnetisk resonans?

Siden bekkenområdet inneholder dine reproduktive organer, kan legen bestille testen av flere grunner avhengig av kjønn.

En bekkenmagnetisk resonans er en nyttig test for begge kjønnene hvis du har:

 • Medfødte defekter
 • Skader eller traumer i bekkenområdet
 • unormale radiografiske resultater
 • Smerte i nedre abdominal eller bekkenområde
 • Uforklarte vanskeligheter for å urinere eller defecate
 • Kreft (eller mistenkt kreft) i reproduktive legemer, i blæren, i endetarmen eller i urinveiene

For kvinner kan legen bestille en bekkenmagnetisk resonans for å undersøke videre:

 • infertilitet
 • Uregelmessig vaginal blødning
 • Noduler eller masser i bekkenområdet (som uterinfibroider)
 • Uforklarlig smerte i den nedre delen av magen eller i bekkenområdet

For menn kan bekken magnetisk resonans se ut som:

 • en testikkel anses
 • noduler i skrotet eller i testiklene eller hevelsen i det området

Legen vil forklare hvorfor han bestilte testen og hva de vil prøve før du gjennomgår prosedyren.

Hva er risikoen for en bekkenmagnetisk resonans?

Det er få risikoer fra en MR-skanning fordi testen ikke bruker stråling. Det er imidlertid risiko for de som har metallholdige systemer. Magnetene som brukes i en magnetisk resonans, kan forårsake problemer med pacemakere eller forårsake bevegelse av skruene eller tinnene implantert i kroppen.

Pass på at du informerer legen din dersom du har ett av følgende systemer:

 • Kunstige ledd
 • Kunstige hjerteventiler
 • Metallplater eller skruer fra ortopediske studier
 • Pacemaker
 • Metallklips fra operasjonen i’Aneurysm
 • kule eller andre metallfragmenter

En komplikasjon som kan oppstå, er en allergisk reaksjon på kontrastfargen. Den vanligste typen kontrasterende fargestoff er gadolinium. Imidlertid, den Radiologisk selskap av Nord-Amerika Det sier at disse allergiske reaksjonene ofte er milde og enkelt kontrollerbare med narkotika. Kvinner anbefales ikke å amme sine barn fra 24 til 48 timer etter at den kontrasterende fargestoffet administreres.

Hvis du er klaustrofobisk eller du har problemer med lukkede rom, kan du føle deg ubehagelig mens du er i den magnetiske resonansmaskinen. Legen kan foreskrive medisiner mot # 8217; angst for å lindre ubehag. I noen tilfeller kan legen sie deg.

Hvordan forbereder jeg meg på bekken magnetisk resonans?

Før testen, fortell legen din dersom du har en pacemaker eller en annen type metall implantert i kroppen. Avhengig av hvilken type pacemaker, kan legen foreslå en annen metode for å inspisere bekkenområdet, som en tac. Noen pacemaker-modeller kan imidlertid omprogrammeres før en magnetisk resonans for ikke å bli avbrutt.

Videre, siden magnetisk resonans bruker magneter, kan tiltrekke seg metaller. Fortell legen din dersom du har noen form for metall i kroppen på grunn av prosedyrer eller ulykker. Du må også fjerne noe metall fra kroppen din, inkludert smykker og piercing, før testen. Og du vil bli en sykehusjakke slik at metallet på klærne dine ikke påvirker testen.

Noen MR-eksamener injiserer kontrastfargen i blodet gjennom en IV-linje. Dette bidrar til å gi et «8217; tydeligere bilde av blodkar i det området. Fargestoffet, typisk gadolinium, kan noen ganger forårsake en allergisk reaksjon. Informer legen din om allergier du måtte ha, eller hvis du har hatt en allergisk reaksjon i det siste.

I noen tilfeller må du frigjøre tarmene før eksamen;. Dette kan kreve L’bruk av avføringsmidler eller grener. Det kan også være nødvendig for å raskt fire til seks timer før. Kvinner må kanskje ha blæren full for denne eksamenen, avhengig av formålet med & # 8217;. Pass på at du undersøker de nødvendige forberedelsene til legen din før du skanner.

Hva er prosedyren for en bekkenmagnetisk resonans?

Sekund Mayo Clinic, Magnetfeltet som genereres av den magnetiske resonansen, justerer midlertidig molekylene D’vann i kroppen. Radiobølger tar disse justerte partiklene og produserer svake signaler, som maskinen også registrerer seg som bilder.

Hvis testen krever et kontrasterende fargestoff, vil en sykepleier eller en lege injisere den i blodet gjennom en IV-linje. Det kan være nødvendig å vente på fargekretsene i kroppen før du starter testen.

En magnetisk resonansmaskin ser ut som en stor donut av metall og plast med en benk som gjør at du glir sakte i midten av # 8217;. Du vil være helt trygg inne og rundt maskinen hvis du fulgte legen dins instruksjoner, og du fjernet alt metall. Du førte deg på ryggen på bordet som glir inn i maskinen. Og du kan få en pute eller et teppe for å føle deg mer komfortabel mens du ligger på benken.

Teknikeren kan plassere små spoler rundt bekkenområdet for å forbedre kvaliteten på skanningsbilder. En av spolene må kanskje gå inn i høyre hvis prostata eller endetarm er fokuset på skanningen.

Teknikeren vil være i A’et annet rom og kontroller bevegelsen av benken via en fjernkontroll. Men de kan kommunisere med deg via en mikrofon.

Maskinen kan avgi sterke buzzere og pounding lyder under bildeoppkjøpet. Mange sykehus tilbyr øreplugger, mens andre har TV eller hodetelefoner for å hjelpe deg med å tilbringe tid.

Mens maskinen tar bildene, vil teknikeren be deg om å beholde pusten i noen sekunder. Du vil ikke høre noe under testen, siden radiokamentene og frekvensene, som FM-radio, ikke oppfattes. En typisk bekkenmagnetisk resonans varer fra 30 til 60 minutter.

Hva skjer etter en bekken magnetisk resonans?

Etter bekken magnetisk resonans, er du fri til å forlate sykehuset (eller bildesenteret) med mindre legen din forteller deg annerledes. Hvis du har mottatt en beroligende, må du vente på å kjøre til stoffet forsvinner eller kommer hjem fra noen etter testen.

De opprinnelige resultatene av en MR-skanning kan komme innen få dager, men de fullstendige resultatene kan ta opptil en uke eller mer.

Når resultatene er tilgjengelige, vil legen undersøke dem med deg og forklare bildene. Legen din vil kanskje bestille flere tester for å samle inn mer informasjon eller gjøre en diagnose. Hvis legen din kan gjøre en diagnose fra bilder, kan du be deg om å starte behandlingen for din tilstand, om nødvendig.