Matallergisk hudutslett: Andre symptomer, ledelse og behandlinger

Matallergi

Du kan finne mer enn 50 millioner amerikanere ha en’allergi av noe slag. Estimater å gjøre (matallergi forskning og utdanning) opp til 15 millioner mennesker I USA har de en’matallergi.

A’utslett er en av de mange vanlige symptomene som kan oppstå hvis du har en allergisk reaksjon på en mat. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan matutbrudd kan vises, og hva du kan gjøre for å løse dem.

Tegn på A’matallergisk hudutslett

Matallergiske reaksjoner inkluderer ikke alltid kutane utbrudd. Men kutane utbrudd knyttet til matallergi har symptomer som:

 • urticaria
 • rødhet
 • klø
 • opphovning

Kort tid etter kontakt med mat har en tendens til å utvikle en’utslett. Med en matfølsomhet kan følsomhet virke rundt munnen, nakken eller ansiktet, praktisk talt overalt, maten har kommet i kontakt med huden.

Du kan også ha en’utslett på andre deler av kroppen. Dette er mer vanlig med en’matallergi. Samlet sett symptomene på A’matallergisk utslett er det samme blant barn og voksne.

Du kan kanskje si at utslaget ditt kommer fra en’matallergi hvis du også har andre symptomer på A’matallergi, for eksempel:

 • Abdominal kramper
 • diaré
 • Kløe eller øye rive
 • Kløe, lukket nese
 • nysing
 • Han retched

Bilder av matallergiske kutane utbrudd

Årsaker til matallergiske hudutbrudd

Matallergiske utbrudd er forårsaket av matinntaket som du er allergisk. Ditt immunsystem omhandler proteiner i mat som skadelige stoffer og prøver å bekjempe dem. Spor kan også forårsake en allergisk reaksjon.

Sekund American Allergy Academy, Astma og Immunologi (AAAAI), De vanligste matallergene inkluderer:

 • ku melk
 • egg
 • fisk
 • valnøtter
 • Peanøtter
 • musling
 • soya
 • korn

Selv om disse er de vanligste, kan du være allergisk mot mat. Faktisk gjør estimatet Minst 170 matvarer kan forårsake allergier.

C’Det er også mulighet for korsfarerreaktivitet. For eksempel, hvis du er allergisk all’Ambrosia, kan du også være allergisk mot mat av samme familie, som meloner. En vanlig kryssreaktiv allergi er latex og mat. Personer med latexallergi kan også være allergisk frukt, inkludert bananer, kiwi og avokado.

Matallergi er ofte oppdaget under tidlig barndom etter en bivirkning på en bestemt mat. Selv blod eller hudeksamen kan bidra til å diagnostisere matallergi. Mange barn overstiger matallergi, men du kan ha allergier for livet. Voksne kan også utvikle nye matallergier, selv om dette er mindre vanlig.

L’eneste måte å unngå en allergisk reaksjon er å helt unngå et matallergen. Selv om matetiketter er svært viktige, er det også viktig at du er forberedt i tilfelle en reaksjon.

Behandling av matallergiske hudutslett

Matallergiutbrudd forsvinner når den underliggende reaksjonen stopper. En av de beste måtene å hjelpe er å stoppe # 8217; eksponering allergen.

Å vaske

Vask hendene og ansiktet, om nødvendig, så vel som alle overflatene som kunne ha kommet i kontakt med mistenkelig mat. Dette kan bidra til å forhindre mer kutane utbrudd. Noen skyller med en rask dusj.

Påfør en krem ​​eller beroligende gel

Hvis utslett er irriterende, kan du bruke benkkremer (OTC), for eksempel hydrokortison.

Ta en antihistamin

Selv en oral antihistamin kan hjelpe. De vil bidra til å lindre kløe, l’betennelse og generell ubehag.

Det er flere benk-topp antihistaminer, hver med en annen aktiv ingrediens. Noen kan fungere bedre enn andre for deg og dine symptomer. Det tar tid fordi antihistaminet akkumuleres i systemet ditt. Du bør ikke blande antihistaminer. Ta en slags antihistamin som angitt mens’utslett.

Mer informasjon om de forskjellige merkene av antihistaminer som Benadryl, Claritin og Allegra.

Snakk med en lege

For din helse og din langsiktige komfort kan det være nyttig å konsultere en allergolog eller til og med en ernæringsfysiolog eller en dietiker. En allergist kan hjelpe deg med å identifisere allergenene og avgjøre hvilken benkantihistamin som passer for deg.

Videre kan en ernæringsfysiolog eller en dietiker gi nyttige tips og forslag til mat for å unngå at allergier utløser mens du opprettholder den rette ernæringen.

Hvor lenge en’å spise allergisk hudutslett?

A’matallergisk utbrudd kan ikke vises før immunforsvaret ditt reagerer på mat. Avhengig av mat og kvantitet inntatt, kan operasjonen ta noen timer. Andre tilfeller kan utvikles i minutter.

Skrape den kan få det til å vare lenger. Dette kan også øke risikoen for hudinfeksjoner.

Når immunforsvaret ditt vil bli roet, vil symptomene dine slippe ut. Antihistaminer og aktuelle kremer kan bidra til å lindre mindre symptomer. Samlet, L’utslett bør reduseres innen en dag eller to.

Sekund GJØRE, Du kan ha en andre bølge av matallergi symptomer, som kan forekomme opptil fire timer etter den første reaksjonen, selv om dette er sjeldent.

Ring legen din dersom du tror at din første stamfunnsutbrudd har blitt smittet. Tegn kan inneholde betennelse, smerte og sekresjon. Størrelsen på # 8217; utslett kan også øke hvis den er smittet.

Mat og anafylaksis allergisk hudutslett

Den alvorligste typen allergisk reaksjon er anafylaksen, som er en farlig tilstand for livet. Dette er ikke en komplikasjon av A’matutbrudd i seg selv, men heller en komplikasjon av den totale allergiske reaksjonen. Urtikaria og anafylaktiske reaksjoner forekommer ofte sammen, men du kan ha urtikaria uten anafylaksi.

I tillegg til matallergi symptomene som er nevnt ovenfor, er L’anafylaksi kan forårsake:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • brystsmerter
 • svimmelhet
 • svime av
 • Lavt blodtrykk
 • Alvorlig hevelse i munnen, ansikt, nakke og hals
 • Følelse av undertrykkelse til halsen
 • prikking til lepper, hender og føtter
 • Wheezing

Hvis legen anbefaler epinefrin-injeksjoner for alvorlige matallergier, er det viktig å holde dem på hånden. Selv å puste en matallergen kan forårsake alvorlige problemer. Videre kan alvorlighetsgraden av en reaksjon variere: Bare fordi en reaksjon var mild, betyr det ikke at den neste vil også være liten.

Mat allergisk utbrudd vs. Matintoleranse

A’matallergi oppstår når immunforsvaret ditt negativt reagerer på proteinene til en gitt mat du er allergisk. Dette er ikke det samme som en’matintoleranse.

L’Matintoleranse er hovedsakelig et fordøyelsesproblem som kan forårsake symptomer som ligner matallergi, bortsett fra at det ikke er farlig for livet.

Over tid kan de også utvikle ikke-prurdiginøse hudutbrudd på grunn av en’matintoleranse, for eksempel & # 8220; kylling hud & # 8221; på armene. Dette er forskjellig fra A’matallergisk hudutslett, som har en tendens til å manifestere seg innen få minutter eller timer fra forbruket av mistenkelig mat. L’Matintoleranse kan også forårsake hevelse, magesmerter og små fordøyelsesforstyrrelser.

A’annen grunnleggende forskjell er at noen ganger kan du ha små mengder mat uten problemer hvis du har en intoleranse på 8217. Med A’allergi, selv en liten mengde mat kan forårsake problemer.

Sekund AAAAAI, De fleste mistenkelige tilfeller av matallergi er faktisk intoleranser. Men du vil ikke løpe risikoen med selvdiagnose. En allergist kan hjelpe deg med å bestemme forskjellen.

L & # 8217;

Hvis du mistenker matallergi fra moderat til alvorlig, fikser du en avtale med en allergiker. Denne typen spesialist kan nøyaktig diagnostisere matallergi og utelukke eventuell matfølsomhet.

Siden det ikke er noen kur for matallergi, er den beste måten å forhindre dem til å forhindre dem på. og de påfølgende symptomene som kutane utbrudd og # 8211; Det unngår helt synderen.