Kode Farge Tannkrem: En Muto savnet

Beskrivelse

Å ta vare på tennene dine er viktig for alle. Så det er ikke overraskende at du befinner deg foran dusinvis av tannkremalternativer når du går langs oralhelsetjenesten.

Når du velger en tannkrem, vurderer de fleste ingrediensene, utløpsdatoen, helsemessige fordeler og noen ganger smak.

Whitening! Antikavity! Tartar kontroll! Frisk åndedrag! Dette er alle vanlige setninger du vil se på et rør av tannkrem.

C’Det er også en farget bar på bunnen av tannkrem. Noen hevder at fargen på denne baren betyr mye om ingrediensene i tannkremet. Men så mange ting som flyter på Internett, er L’uttalelse om disse fargekodene er helt feil.

Fargen på bunnen av tannkremet betyr absolutt ingenting på ingrediensene, og du bør ikke bruke den for å hjelpe deg med å bestemme en tannkrem.

Hva tannkrem fargekoder antagelig betyr

Et falskt forslag om forbrukerne på fargekodene i tannkremsrørene sirkulerer på internett fra en bit & # 8216;. Ifølge forslaget bør du betale mye oppmerksomhet til bunnen av tannkremet. C’er et lite farget firkant i den nedre delen og fargen, som er svart, blå, rød eller grønn, viser antagelig ingrediensene i tannkremet:

 • Grønn: alt naturlig
 • Blå: Naturlig pluss medisin
 • Rød: naturlig og kjemisk
 • Svart: rent kjemisk produkt

Det er ikke overraskende at denne buljongen av visdom på Internett er helt falsk.

Det fargede rektangelet har faktisk ingenting å gjøre med formuleringen av tannkremet. Det er rett og slett et tegn igjen i produksjonsprosessen. Skiltene leses av lysstråle sensorer, som informerer maskinene der emballasjen må kuttes, brettes eller forsegles.

Disse tegnene er tilgjengelige i mange farger og er ikke begrenset til grønn, blå, rød og svart. Ulike farger brukes på forskjellige typer emballasje eller med forskjellige sensorer og maskiner. Med andre ord betyr alle farger akkurat det samme.

Hvis du virkelig vil vite hva C & # 8217, det er i tannkremet, kan du alltid lese ingrediensene som er trykt på tannkremspakken.

Tannkrem ingredienser

De fleste tannkrem inneholder følgende ingredienser.

Et fuktighetskremsmateriale for å hindre tannkremet herding etter åpningen, for eksempel:

 • glyserin
 • Xylitol
 • sorbitol

Et slitende fast stoff for å fjerne matrester og polering av tenner, for eksempel:

 • kalsiumkarbonat
 • silika

Et bindende materiale, eller fortykningsmiddel, for å stabilisere tannkremet og forhindre separasjon, slik som:

 • karboksymetylcellulose
 • Carragenine
 • Xantan gummi

En søtningsmiddel & # 8211; hvem vil ikke gi deg hulrom & # 8211; For smak, for eksempel:

 • Sucarina
 • Acesulfam K

Et aromatiserende middel, som peppermynte, peppermynte, anis, tyggegummi eller kanel. Smaken inneholder ikke sukker.

Et overflateaktivt middel for å hjelpe tannkremskumet og emulgerer smaksstoffer. Eksempler inkludert:

 • Natrium Lauril Sulfate
 • natrium n-lauroil sarkosinato

Fluor, som er et naturlig mineral kjent for sin evne til å styrke emaljen og forhindre karies. Fluor kan være oppført som natriumfluorid, natriummonofluorfosfat eller tannfluorid.

Fargen på bunnen av røret forteller deg ikke hvilken av de ovennevnte ingrediensene som er i tannkrem, eller hvis den vurderes «8220; naturlig & # 8221; O & # 8220; kjemisk & # 8221;.

Selv om teorien på fargekodene hadde vist seg, ville det egentlig ikke bety. Alt, inkludert naturlige ingredienser, er laget av kjemiske produkterog ordet & # 8220; medisin & # 8221; Det er for vag å virkelig bety noe.

Hvis du er bekymret for hva C’det er i tannkremet ditt, les ingrediensene som skrives ut direkte på røret. I tvilstilfeller, velg en tannkrem med akseptforseglingen til’American Dental Association (ADA). ADA-tetningen betyr at den har blitt testet og vist seg å være trygg og effektiv for tennene dine og generelt helse.

Typer av tannkrem

Sammen med ingrediensene nevnt ovenfor, inkluderer noen tekstlere spesielle ingredienser av forskjellige grunner.

Whitening

Whitening tannkrem inneholder kalsiumperoksid eller hydrogenperoksid for fjerning av flekker og en blekingseffekt.

Sensitive tenner

Tannkremet for følsomme tenner inkluderer et desensibiliserende middel, så som kaliumnitrat eller strontiumklorid. Hvis du noen gang har drukket en slurk med varm kaffe eller en bit iskrem, og du har hørt en akutt smerte, kan denne typen tannkrem være riktig for deg.

Tannkrem for barn

Barn tannkrem inneholder mindre fluor enn tannkrem for voksne på grunn av risikoen for utilsiktet inntak. Et overskudd av fluor kan skade tennene emalje og forårsake dental fluorose.

Tartar kontroll eller plakett

Tartaren er en herdet tallerken. Tannkremet annonsert for kontrollen av tartaren kan inkludere sinkcitrat eller triclosan citrate. Tannkrem som inneholder triclosan har blitt vist i en anmeldelse å redusere plaketten, gingivitt, blødende tannkjøtt og karies i forhold til en tannkrem som ikke inneholder triclosan.

røyk

Tannkrem & # 8220; røyking & # 8221; De har sterkere slipemidler for å fjerne blotter forårsaket av røyk.

Fluorløs

Til tross for de åpenbare bevisene som demonstrerer betydningen av fluoridet for oral helse, velger noen forbrukere tannkrem uten fluor. Denne typen tannkrem vil hjelpe deg med å rense tennene dine, men det vil ikke beskytte dem mot karies enn fluor tannkrem.

Naturlig

Bedrifter som Tom’S av Maine produserer naturlige og urte tannkrem, hvorav mange unngår fluor og natriumlaurilsulfat. De kan inneholde natriumbikarbonat, aloe, aktivert karbon, essensielle oljer og andre planteekstrakter. Deres helseindikasjoner er vanligvis ikke klinisk bevist.

Du kan også få en reseptbelagte tannkrem fra tannlegen din for en tannkrem som inneholder enda større mengder fluor.

Ta bort

Alt er en kjemisk, selv naturlige ingredienser. Du kan helt ignorere fargekoden på bunnen av røret. Betyr ingenting for innholdet i tannkremet.

Når du velger en tannkrem, se etter en ADA-akseptforsegling, et ikke-utløpt produkt og din favoritt smak.

Fluorholdig tannkrem er den mest effektive for å forhindre karies. Snakk med en tannlege hvis du fortsatt har spørsmål eller tvil.