Deodorant for psoriasis: Hva skal du se etter

Såper, deodoranter, lotioner og andre aktuelle produkter kan forårsake irritasjon i noen mennesker, spesielt i de med sensitiv hud. Imidlertid er disse irritasjonene ikke nødvendigvis på grunn av psoriasis, men til andre problemer som allergi.

Dr. Tsippora shainhouse, dermatolog og klinisk instruktør på L’Sør-California University, forklarer at psoriasis og allergier ikke er korrelert. Innebære inflammatoriske prosesser skilt i kroppen.

Psoriasis er mer enn en hudtilstand. Er en kronisk autoimmun sykdom. Derfor må løsningene og irriterende for de vanlige hudforholdene, som dermatitt, ikke alltid gjelde for psoriasis.

Gode ​​nyheter? Å ha psoriasis betyr ikke nødvendigvis at du ikke kan bruke tradisjonelle deodoranter.

Hvordan deodoranter og antiperspiranter jobber

Deodoranter og antiperspiranter er ikke det samme. Deodoranter retter seg mot bakteriene som forårsaker kroppen lukt. Antitraspiranter jobber for å blokkere svettekjertlene og gi bakterier mindre mat som å trives.

Enten du bruker deodorant- eller puste-deodorant-kombinasjon, inneholder den sannsynligvis alkohol og parfyme. Disse to kjemikaliene kan irritere sensitiv hud. Sensitivitetsnivået til huden din og din tilstedeværelse av allergi, vil bestemme hvordan disse og andre irriterende påvirker din psoriasis.

Når deodoranter irriterer psoriasis

Psoriasis forårsaker en opphopning av hudceller i patcher som canophy og brenner. Spots er noen ganger mer vanlige i armpittene, spesielt med omvendt psoriasis.

Disse områdene kan bli sensitive og irritert & # 8221; forklarer Dr. Shainhouse. Selv om disse pasientene kanskje ikke nødvendigvis har allergiske trender, kan irritert hud ha en endret kutan barriere og irriterende midler, inkludert parfymer, alkohol og konserveringsmidler, kan prikkes huden og forårsake sekundære hudutslettingene & # 8221;.

Meditasjon kan bidra til å lindre psoriasis?

Når du riper på de prurelige områdene, risikerer du å bryte huden. Broken Skin tillater bakterier og kjemikalier i deodorant å komme inn. På denne måten kan den ellers ikke følsomme huden ha en reaksjon på deodorant.

Psoriasis flekker er ofte veldig tørre. Alt som ytterligere tørker huden, som alkoholen, kan forårsake irritasjon. Hvis huden din er følsom eller har hudallergi, kan psoriasisene forverres av noen deodorante produkter, spesielt de som ikke er hypoallergenic.

Hva deodoranter kjøper

Når du kjøper en deodorant eller antipraspirant, se etter varianter som er:

  • luktfri
  • Hypoallergenic (eller hypoallergenisk)
  • Ingen Alchol
  • fuktighetsgivende

Du kan vurdere å ikke bruke deodorant når flammene dine er spesielt alvorlige. Bare vask armhulene godt og bruk medisinen for psoriasis på de berørte områdene. Hvis du vet en lukt i løpet av dagen, gå på toalettet for å oppdatere deg selv.

Å adressere en tilstand som psoriasis krever kontinuerlige tester og feil for å finne ut hvilke produkter som fungerer for deg. Tradisjonelle antiperspiranter og deodoranter kan fungere ganske bra for deg. Ellers eliminere de med irriterende ingredienser bør gjøre sminke.