Kirurgi for snorking: Alternativer, effektivitet og kostnader

Beskrivelse

Mens de fleste russiske folk noen ganger, noen mennesker har et langsiktig problem med hyppig snorking. Når du sover, slapper av i halsen. Noen ganger vibrerer disse stoffene og skaper en sur eller hes lyd.

Risikofaktorer for snorking inkluderer:

 • Overflødig kroppsvekt
 • Mann
 • Ha en smal luftvei
 • drikker alkohol
 • neseproblemer
 • Familiehistorie om snorking eller obstruktiv søvnapné

I de fleste tilfeller er snorking ufarlig. Men det kan sterkt forstyrre søvn av deg og din partner. Snorking kan også være et tegn på en alvorlig helsetilstand kalt nattapné. Denne tilstanden gjør at du starter og slutter å puste gjentatte ganger under søvn.

Den mest alvorlige typen nattapné kalles obstruktiv søvnapné. Dette skjer på grunn av overdreven avslapning av musklene i baksiden av halsen. Det avslappede stoffet blokkerer luftveiene under søvn, noe som gjør dem mindre, slik at du kan puste mindre luft.

Blokken kan forverres av fysiske deformiteter i munnen, hals og nesepassasjer, samt problemer med nerver. L’Språkforstørrelse er en andre av hovedårsakene til snorking og nattapné fordi den faller i halsen og blokkerer luftveiene.

De fleste leger anbefaler å bruke en enhet eller en snorkel for å holde luftveiene åpne under søvn. Men noen ganger er kirurgi anbefalt for alvorlige tilfeller av obstruktiv søvnapné eller når andre terapier ikke er effektive.

Kirurgi for å stoppe snorking

I mange tilfeller kan kirurgi lykkes med å redusere snorking og behandling av Dell’obstruktiv søvnapné. Men i noen tilfeller returnerer snoringen over tid. Legen din vil undersøke deg for å avgjøre hvilken behandling som er best for deg.

Her er noen kirurgiske inngrep som legen din kan gi deg råd:

Søyleprosedyre (Palatale Plant)

Søyleprosedyren, også kalt Palatale-anlegget, er en mindre operasjon som brukes til behandling av snorking og mindre alvorlige nattapnévesker. Det handler om kirurgisk implantering av små polyester spisepinner (plast) i den øvre myke munnen.

Hver av disse plantene er ca 18 millimeter lange og har en diameter på 1.5mm. Når stoffet rundt disse fasilitetene helbreder, stiver ganen. Dette bidrar til å holde stoffet mer stivt og mindre sannsynlig å vibrere og forårsake snorking.

Uvulopalatopharyngoplasty (UPPP)

L’UPPP er en kirurgisk prosedyre utført under lokalbedøvelse som involverer fjerning av noen myke vev i ryggen og øvre delen av halsen. Dette inkluderer Uvula, som henger på kløften, så vel som noen av veggene i halsen og ganen.

Dette letter å puste mens du holder luftene mer åpne. Selv om sjeldne, kan denne operasjonen forårsake langsiktige bivirkninger som å svelge problemer, talendringer eller permanent følelse av noe i halsen.

Når stoffet fra baksiden av halsen fjernes ved hjelp av radiofrekvensenergi (RF), snakker vi om radiofrekvensablation. Når en laser brukes, kalles det assistert laser Uvuloplaoplasty. Disse prosedyrene kan hjelpe snorke, men ikke brukes til å behandle den obstruktivt søvnapné.

Maxillo-Mandibular Fremgang (MMA)

L’MMA er en utvidet kirurgisk prosedyre som beveger seg oppover øverste kjever (kjeve) og lavere (mandibular) for å åpne luftveiene. Jo større åpning av luftveiene kan redusere muligheten for hindring og gjøre snorking mindre sannsynlig.

Mange mottar denne kirurgiske behandlingen for natten Apné har en ansiktsdeformitet som påvirker pusten deres.

Hypogloss nervestimulering

Stimulere nerven som styrer overlegen luftveis muskler kan bidra til å holde luftveiene åpne og redusere snorking. En kirurgisk implantert enhet kan stimulere denne nerven, kalt hypogloss nerve. Den aktiveres under søvn og kan oppleve når personen som bærer ikke puster normalt.

Septoplastikk og reduksjon av turbiner

Noen ganger kan en fysisk deformitet i nesen bidra til å snorre eller alle «§ 8217; obstruktiv søvnapné. I disse tilfellene kan en lege anbefale septoplastisk kirurgi eller reduksjon av turbiner.

En septoplastikk består i å rette vevet og beinene til nesesenteret. En reduksjon av turbinatene innebærer reduksjonen i størrelsen på stoffet ALLE’innsiden av nesen som bidrar til å fukte og varme luften som puster.

Begge disse inngrepene utføres ofte samtidig. De kan bidra til å åpne luftveiene i nesen, og legge til rette for å puste og redusere sjansene for snorking.

Fremskritt av Genioglosso

L’Geoglossos fremskritt består i å ta muskelen på språket som stikker til underkjeven og trekker den fremover. Dette gjør språket mer brus og mindre sannsynlig å slappe av under søvn.

For å gjøre dette, vil en kirurg kutte et lite stykke ben i underkjeven hvor tungen pinner, så vil han trekke den’bein fremover. En liten skrue eller plakett stikker stykket ben til underkjeven for å holde beinet på plass.

Suspensjon ioid

I en suspensjonsoperasjon ioid beveger en kirurg fremdeles av språket og den elastiske tråden i halsen som heter Epiglottis. Dette bidrar til å åpne passasjen for å puste dypere i halsen.

Under denne intervensjonen kutter en kirurg den øvre delen av halsen og løsner forskjellige sener og noen muskler. Når beinet IOID er flyttet fremover, løser en kirurg den til posisjon. Siden denne operasjonen ikke påvirker vokalstrengene, bør stemmen forbli uendret etter intervensjonen.

Glosstectomi av median linjen og lingual plast

Median Line Glossektomi Kirurgi brukes til å redusere størrelsen på språket og øke dimensjonene til luftveien. En vanlig medianlinjens glossektomi-prosedyre innebærer fjerning av deler av den sentrale og bakre delen av språket. Noen ganger vil en kirurg også kutte mandlene og delvis fjerne epiglottisene.

Snorking bivirkninger av kirurgi

Bivirkninger varierer avhengig av hvilken type operasjon for snoringen mottatt. Imidlertid overlapper noen vanlige bivirkninger av disse kirurgiske inngrepene, inkludert:

 • Smerte og ømhet
 • infeksjon
 • fysisk ubehag, som følelsen av å ha noe i halsen eller over munnen
 • sår hals

Mens de fleste bivirkninger varer bare noen få uker etter intervensjonen, kan noen være mer varige. Dette kan inkludere:

 • Tørk til nesen, munnen og halsen
 • snorking som fortsetter
 • Lang livs fysisk ubehag
 • åndedrettsproblemer
 • Stemmeendring

Hvis du utvikler feber etter operasjonen eller føler en sterk smerte, ring legen din umiddelbart. Dette er tegn på en mulig infeksjon.

Snorke kostnadene for kirurgi

Noen snorkingintervensjoner kan dekkes av din forsikring. Kirurgi er vanligvis dekket når snorking skyldes en diagnostisk medisinsk tilstand, for eksempel L’obstruktiv søvnapné.

Med forsikringen kan snorking kirurgi koste flere hundre tusen dollar. Uten forsikring kan det koste opptil $ 10.000.

Ta bort

Snorking kirurgi er ofte sett som L’siste ressurs når en person ikke reagerer på ikke-invasive behandlinger som munnstykker eller orale enheter. Det er mange forskjellige alternativer for snorking kirurgi, og hver har sine egne bivirkninger og risikoer. Snakk med en lege for å se hva slags intervensjon det er bedre for deg.