Akne betent: cystisk akne og andre typer, så vel som hvordan å bli kvitt det

COS’er den betente akne?

Når det gjelder akne, har alle former en ting til felles: porene hindret. De er stoffene og årsakene ved foten av de hindrede porene som skiller akne betent av den som ikke betent.

L’betent akne består av hevelse, rødhet og porer som er dypt blokkert av bakterier, olje og døde hudceller. Noen ganger, selv de bakteriene kalt propionibacterium acnes (s. Acnes) kan forårsake betent akne. L’ikke-inflammatorisk akne, også kalt komedal akne, er nærmere overflaten av huden og har ikke en bakteriell base.

Les videre for å lære om de forskjellige typer inflammatorisk akne og finne ut hvilke behandlinger som faktisk fungerer.

Hva er de forskjellige typene?

Ulike typer inflammatorisk akne krever forskjellige behandlinger, så det er viktig å starte med riktig å identifisere hvilken type inflammatorisk akne du har.

Hovedtypene inkluderer:

 • Betent komedoner. Dette er hudormer og puffer hovne.
 • Papule. Disse små røde pusserprotuber vises på hudoverflaten.
 • Pustler. Disse ligner på papules, men større.
 • Noduler. Disse små pus-fylte fremspringene er plassert under overflaten av huden.
 • Cyste. Cyster er den mest alvorlige typen akne betent. Som knutepunktene er de under overflaten av huden. De er fulle av pus og er vanligvis store og smertefulle når de blir rørt.

Selv om L’betent akne er vanlig i ansiktet, kan det også påvirke:

 • nakke
 • bryst
 • tidligere
 • skuldre
 • Øvre kunst
 • stamme

Hvordan det blir behandlet?

L’betent akne kan spre seg og til slutt forårsake arr, så det er bedre å begynne å behandle det så snart som mulig. Avhengig av hvilken type akne du har, kan legen din foreslå at du starter med benkbehandlinger (OTC) før du bytter til sterkere reseptbetalinger.

Snakk med din hudlege fra alle følgende alternativer for behandling av den betente akne. Husk at de kan være nødvendige i flere uker før hver behandling har full effekt.

OTC-behandlinger

Det er mange benkbehandlinger for betent akne, som kan gjøre valget overveldet. Her er tre av de viktigste ingrediensene som du sannsynligvis vil finne i disse produktene:

 • Benzoile peroksid. Denne ingrediensen fungerer ved å drepe P. Acnes som kunne bli fanget i porene og redusere betennelse. Det kan tørke huden, så det er bedre å bruke det som en spotbehandling.
 • Salisylsyre. Denne ingrediensen har en shedding-effekt og fjerner døde hudceller fra dypet av porene. Det kan også bidra til å bryte ned lesjoner av # 8217; betent akne som hindrer dem i å returnere. Du kan bruke den på hele huden, men sørg for at du følger en fuktighetskrem, fordi den kan forårsake tørking over tid.
 • Svovel. Du finner denne ingrediensen i mange produkter for behandling av akne, men det fungerer best for den milde og ikke betent akne. Selv om du ikke får din betent akne verre, vil du sannsynligvis ikke gjøre mye for å kurere det.

Begynn å legge til et vaskemiddel som inneholder salisylsyre og en trådbehandling av benzoylperoksid til hudpleieutraften. Noen få måneder kan være nødvendig før du begynner å legge merke til en forskjell. Husk at den betente akne ikke alltid reagerer på OTC-behandlingen, spesielt hvis den er utbredt og søker. Hvis du ikke ser en endring etter tre måneder, bør du vurdere sjansen til å se en hudlege eller spørre legen din til en henvisning til en.

Medisinske behandlinger

Avhengig av symptomene, kan din hudlege gi deg en eller en kombinasjon av reseptbelagte legemidler eller aktuelle kremer, inkludert:

 • Topical retinoider retinoider er kraftige vitaminderivater som fjerner døde hudceller. Selv om du kanskje ser dem i noen teller anti-aging produkter, er reseptbelagte retinoider, som for eksempel Differin og Retin-A, mer effektive for den betente akne. Bortsett fra en PO & # 8216; rødhet og innledende peeling, gjør retinoider også huden mer følsom for UV-stråler, så sørg for at du bruker solkrem når du bruker dem.
 • Isotretinoin. Avledet av vitamin A, er denne orale medisinen en av de kraftigste behandlingene foreskrevet for akne;. Det kan forårsake en rekke bivirkninger, så det er vanligvis reservert for alvorlige tilfeller, vanligvis de som involverer den betente cystisk akne, som ikke svarer på retinoider. Unngår l’Isotretoinoin Hvis du er gravid, må du amme eller du tror du kan bli gravid.
 • Orale antibiotika. Hvis huden din mistenker at p. Acnes forårsaker utbrudd, de kan foreskrive en antibiotisk syklus. Disse er midlertidig brukt til å holde bakterier under kontroll, vanligvis i tilfeller av utbredt cystisk akne.
 • Aktuelle antibiotika. I motsetning til orale versjoner, kan du bare ta for en kort periode, aktuelle antibiotika kan brukes to ganger om dagen i maksimalt to måneder. Imidlertid er de ikke så sterke som orale antibiotika, så de er de beste for de minst alvorlige typer akne betent, inkludert knuter, pustler eller papules.
 • Hormonelle behandlinger. Noen tilfeller av betent akne er forårsaket av hormonelle ubalanser. I disse tilfellene kan dermatologen foreskrive medisiner som reduserer hormonene. Videre jobber prevensjonspillerne for noen kvinner som lider av mer betent akne før og under menstruasjonssyklusene. Spironolakton, et anti-androgenmedikament, kan også hjelpe med noduler og # 8217; cystisk akne forårsaket av uvanlig høyt ogogenholdige nivåer.

Hudpleieforslag

Ingen behandling for den betente akne vil fungere hvis du ikke tar vare på huden din riktig. Følg disse forslagene for å sikre at du får mest mulig ut av behandlingsalternativene du prøver:

 • Selv om du ikke bør prøve å briste noen form for skade fra akne, er dette spesielt viktig for den betente akne. Dette kan øke betennelsen og forårsake diffusjonen.
 • Vask ansiktet morgen og kveld med et delikat gel vaskemiddel.
 • Ta en dusj umiddelbart etter treningen.
 • Følg rengjøringsrutinen med fuktighetsgivende krem ​​uten olje, selv om det virker motstridende. Hopper over dette avsnittet kan eksosiske naturlige oljer og huden fra huden. Som svar produserer sebaceous kjertlene mer olje, noe som fører til flere akne.
 • Bruk en fuktighetskrem eller et fundament basert på solbeskyttelse hver dag. Selv om dette vil bidra til å beskytte huden din mot UV-stråler, er det også et must hvis du bruker retinoider eller andre behandlinger som gjør huden din mer følsom for solen.
 • Hvis du gjør opp, ser du etter oljefrie og ikke-komedogene alternativer som ikke hindrer porene dine eller forverrer din akne. Også, sørg for at du helt fjerner trikset før du vasker ansiktet ditt om kvelden.

Lever med den betente akne

Behandling av den betente akne kan noen ganger virke som en umulig oppgave. Begynn med å vedta en enkel hudpleie rutine som inkluderer en hydratiserende krem ​​uten olje, et gelbasert vaskemiddel og en trådbehandling av benzoylperoksid. Hvis du ikke vil ha noen forbedring etter noen måneder, må du sikre en avtale med legen din. Det er flere reseptbelagte behandlinger som kan hjelpe når de fra disken ikke gjør det.