Kirurgi for nattapné: prosedyrer, suksessprosent og risiko

COS’er natten apné?

L’Nattapné er en type søvnforstyrrelse som kan ha alvorlige helsekonsekvenser. La pusten din stopper periodisk mens du sover. Dette er relatert til avslapping av halsmusklene. Når du slutter å puste, våkner kroppen din vanligvis, slik at du mister søvnkvaliteten din.

Over tid, L’nattapné kan øke risikoen for å utvikle hypertensjon, metabolske problemer og andre helseproblemer, så det er viktig å behandle det. Hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke hjelper, kan kirurgi trenge.

Hva er de forskjellige prosedyrene?

Det er mange kirurgiske alternativer for behandling av nattapné, avhengig av alvorlighetsgraden av nattapné og generell helse.

Volumetrisk reduksjon av radiofrekvens stoff

Hvis det ikke er mulig å bære en pusteanordning, som en kontinuerlig positiv trykkmaskin (CPAP), kan legen anbefale den volumetriske reduksjonen av radiofrekvensstoffet (RFVTR). Denne prosedyren bruker radiofrekvensbølger for å begrense eller fjerne vev på baksiden av halsen, og åpner luftveiene.

Husk at denne prosedyren ofte brukes til å behandle snorking, selv om det også kan hjelpe med natten apné.

UvulopalAtharyngoplasty

Sekund Cleveland Clinic, Dette er en av de vanligste kirurgiske inngrepene for behandling av nattapné, men ikke nødvendigvis den mest effektive. Innebærer fjerning av ekstra stoff fra toppen av halsen og fra baksiden av munnen. Som en RFVTR-prosedyre utføres det vanligvis bare hvis en CPAP-maskin eller en annen enhet ikke kan brukes og har en tendens til å bli brukt som behandling for snorking.

Maxillo-mandibular fremgang

Denne prosedyren kalles også Jaw-reposisjonering. Det handler om å flytte kjeften fremover for å skape mer plass bak språket. Dette kan åpne luftveiene dine. Litt 2016 studio involverer 16 deltakere funnet at maxillomandibulære fremskritt har redusert tyngdekraften til nattapné i alle deltakere på mer enn 50%.

Nedre front Mandibular Osteotomi

Denne prosedyren deler hakenbenet i to deler, slik at språket kan bevege seg fremover. Dette bidrar til å åpne luftveiene stabiliserer kjeven og munnen. Denne prosedyren har A’forlengelse Kortere gjenopprettingstider av mange andre, men det er vanligvis mindre effektivt. Legen kan også foreslå å utføre denne prosedyren sammen med en annen type operasjon.

Fremskritt av Genioglosso

L’Fremdrift av Genioglosso innebærer en liten styrking av senene på forsiden av språket. Dette kan forhindre tungen i å rulle tilbake og forstyrre pusten. Det utføres vanligvis sammen med en eller flere andre prosedyrer.

Glossentomi av medianlinjen og reduksjonen av undersiden av språket

Denne typen kirurgi innebærer fjerning av en del av baksiden av språket. Dette gjør luftveiene større. I følge American Otorhinolaryngology Academy, Studier viser at denne prosedyren har suksesshastigheter på 60 prosent eller høyere.

Lingual Tonsillektomi

Denne prosedyren fjerner både mandlene og Tispilla-stoffet nær baksiden av språket. Legen kan gi deg dette muligheten til å åpne den nedre delen av halsen for å lette pusten.

Septoplastikk og reduksjon av turbiner

Nasal septum er en blanding av bein og brusk som skiller neseborene. Hvis nasal septumet er bøyd, kan det påvirke pusten. Septoplastikken består i å rette nasal septum, som kan bidra til å rette nesehulene og gjøre pusten enklere.

De buede beinene langs veggene i nesepassasjen din, turbine samtaler, noen ganger kan de forstyrre pusten. En reduksjon i turbiner innebærer å redusere størrelsen på disse beinene for å åpne luftveiene.

Hypogloss nervestimulator

Denne prosedyren innebærer tilkobling av en elektrode til hovednerven som styrer språket, kalt Hypoglosso nerve. L’Elektroden er koblet til en enhet som ligner på en pacemaker. Når du slutter å puste i søvn, stimulerer tungenes muskler for å hindre dem i å blokkere luftveiene.

Dette er en’nyere behandlingsalternativ med lovende resultater. derimot, en anmeldelse av prosedyren fant at resultatene er mindre sammenhengende hos personer med høyere kroppsmasseindeks.

Suspensjon ioid

Hvis nattapnéet er forårsaket av en blokk nær den nedre delen av språket, kan legen foreslå en prosedyre som kalles Ioide Suspension. Dette innebærer å flytte Dell’Bone Ioid og dens nærliggende nakke muskler nærmest forsiden av nakken for å åpne luftveiene.

Sammenlignet med annen vanlig nattapnéoperasjon, er dette alternativet mer komplekst og ofte mindre effektivt. For eksempel, et lite studio involverer 29 deltakere funnet at det har en vellykket prosentandel på bare 17 prosent.

Hva er risikoen for kirurgi for nattapné?

Selv om all kirurgi innebærer noen risiko, kan nattapnéet øke risikoen for noen komplikasjoner, spesielt når det gjelder anestesi. Mange stoffer for anestesien slapper av i halsenes muskler, som kan forverre den nattlige apnøen under prosedyren.

Som et resultat vil du sannsynligvis trenge ekstra støtte, for eksempel endotracheal intubasjon, for å hjelpe deg med å puste under prosedyren. Legen din kan foreslå at du bor på sykehuset litt, slik at de kan overvåke pusten mens du gjenoppretter.

Andre mulige risikoer for kirurgi inkluderer:

 • overdreven blødning
 • infeksjon
 • Dyp venøs trombose
 • Ytterligere respiratoriske problemer
 • urinretensjon
 • Allergisk reaksjon Alle’anestesi

Snakk med legen din

Hvis du er interessert i kirurgi for nattapné, begynner å snakke med legen din om dine symptomer og andre behandlinger du har prøvd. I følge Mayo Clinic, Det er bedre å prøve andre behandlinger i minst tre måneder før du vurderer kirurgi.

Disse andre alternativene inkluderer:

 • En CPAP-maskin eller en lignende enhet
 • Oksygen terapi
 • Bruker ekstra puter for å støtte deg når du sover
 • sov på den ene siden i stedet for på baksiden
 • En oral enhet, som en paradisin, designet for folk med nattapné
 • Endringer i livsstil, hvordan å miste vekt eller slutte å røyke
 • Behandle noen underliggende hjerte- eller nevromuskulære lidelser som kan forårsake nattapné

Bunnlinjen

Det er mange kirurgiske alternativer for behandling av nattapné, avhengig av den underliggende årsaken. Samarbeide med legen din for å bestemme hvilken prosedyre som skal fungere best for din tilstand.