Kan man fjerne føflekker hos fastlege?

Hvor mye koster det å fjerne føflekker hos fastlegen?

De fleste fastleger fjerner føflekker som du beskriver her selv. Dette vil koste mellom 200-300kr i egenandel. Dersom du ikke ønsker å gjøre dette gjennom fastlegeordningen, kan du selv oppsøke privat spesialist, men det vil da kunne koste over 1500 kroner.

Hvor fort gror sår etter fjerning av føflekk?

Den økte arrdannelsen kommer ofte raskt etter sting fjerning, 2-6 uker. Dersom man kommer raskt til lege kan denne arrdannelsen reduseres eller stoppes ved at legen behandler området med kortison-innsprøytning i arrområdet.

Kan man fjerne flate føflekker?

Vi bedøver (lokalbedøvelse) området rundt føflekken og kutter den ut, samt en liten margin av sunn hud om nødvendig. Å fjerne en føflekk gjør ikke vondt. Prosedyren kan etterlate et permanent arr. Vi fjerner føflekker på tre ulike måter; enten kirurgisk, ved barbering eller ved laser.

Hvordan skjære vekk føflekk?

Har man funnet indikasjon for å fjerne en føflekk utføres dette enkelt i lokalbedøvelse, hvor huden rundt føflekken bedøves og legen skjærer bort føflekken ved at en liten bit av huden fjernes.

Hvem kan sjekke føflekker?

Har du en føflekk du er bekymret for kan du komme på drop-in på Boots apoteke og få den undersøkt. I våre apotek vil du møte kvalifisert apotekpersonell som tar bilde av føflekken, med et apparat som har en spesiell lysteknologi som ser noen mm under huden.

Er det vanlig å få nye føflekker?

Noen fødes med føflekker, mens andre blir født uten, men begge vil kunne få flere føflekker i løpet av livet. Det er helt normalt å få nye føflekker på kroppen. Normalt når man en topp rundt 40 års alder, som er den perioden hvor man har flest føflekker på kroppen.

Hvor gammel må man være for å fjerne en føflekk?

Det er ikke noen nedre aldersgrense for å fjerne føflekker, men det gjøres ikke hvis man ikke er bekymret for om de kan utvikle seg til (eller er) kreft. Det opereres vekk hos legen og man får lokalbedøvelse.

Hvordan fjerne utvekst i ansiktet?

Varmen fra laseren fjerner utveksten og det vil bli skorpedannelse der utveksten befant seg. Etter ca en uke vil huden fornyes og skorpen forsvinne. Ved kirurgis fjerning vil området få lokalbedøvelse før legen fjerner hudutveksten. Ved større utvekster kan det være behov for et lite sting.

Hvordan fjerne en føflekk hjemme?

Føflekker skal man ikke fjerne selv. Selve «inngrepet», enten man skraper, brenner eller etser, kan gi skader i huden. Dessuten risikerer man at mistenkelige hudforandringer ikke blir oppdaget, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

Hvilke føflekker bør fjernes?

Det er viktig å gå til fastlegen hvis:
  • du får en ny flekk.
  • en føflekk forandrer form og farge, ved at den. blir større enn før, i tykkelse eller i bredden. endrer form og får ujevne kanter. endrer farge, ofte med brunsvarte partier.
  • en føflekk klør, blør eller danner et sår som ikke vil gro.

Hvor lang tid tar det før sår gror?

Generelt kan plastikkirurg Christian Busch fortelle at det vanligvis tar tre uker for et operasjonssår å gro. Ved komplikasjoner som infeksjon og blødning, eller i områder med stort strekk kan sårtilhelingen ta enda lengre tid, gjerne mellom seks og ti uker.